Cuțitele bucătarului

119 articole în total
Cuțit pentru bucătărie KINEO 20 cm, WMF
Outlet
315 lei –26 %
233 lei
WM1896156032
Cuțit de bucătărie VG10 20,5 cm, cu carcasă din piele, Forged
589 lei –8 %
538 lei
FORGEDSDV305584
Cuțit pentru bucătărie PERFORMER 20 cm, Wüsthof
1 490 lei
WU1061200120
Cuțit de bucătar GOURMET 18 cm, Wüsthof
389 lei
WU1035044818
Cuțit pentru bucătărie CLASSIC IKON CREME 20 cm, Wüsthof
819 lei
WU4596020
Cuțit de bucătărie CLASSIC COLOUR 20 cm, sare roz de Himalaya, Wüsthof WU1061700420
Cuțit de bucătar CLASSIC COLOUR 16 cm, coral peach, Wüsthof
539 lei
WU1061700316
Cuțit de bucătar NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
1 290 lei –7 %
1 198 lei
ES515403
Cuțit de bucătar CLASSIC COLOUR 20 cm, maro, Wüsthof
649 lei
WU1061700520
Cuțit pentru bucătărie OLIVE 20,5 cm, mâner din lemn de măslin, Forged FORGEDSDV305225
Cuțit pentru bucătărie KINEO 15 cm, WMF
302 lei
WM1896166032
Cuțit de bucătărie 24 cm, F.Dick
Outlet
2 804 lei –22 %
2 167 lei
FDCK8164724H
Cuțit pentru bucătărie CLASSIC 16 cm, Wüsthof
539 lei
WU1030130116
Cuțit pentru bucătărie NOW S 20 cm, roșu, Zwilling
219 lei –9 %
198 lei
ZW53081201
Cuțit pentru bucătărie 12 cm, lemn, Victorinox
229 lei
VN5520012
Cuțit pentru bucătărie GRAND GOURMET 20 cm, WMF
569 lei –8 %
522 lei
WM1880396032
Cuțit pentru bucătărie CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
819 lei
WU459620
Cuțit de bucătărie GYUTO EYES, 20 cm, Dellinger
479 lei –13 %
412 lei
DNGRSXLKHAUS8
Cuțit pentru bucătărie AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
739 lei –12 %
650 lei
FDCK8192222
Cuțit pentru bucătărie SWISS MODERN 15 cm, Victorinox
455 lei
VN6901015G
Cuțit japonez pentru bucătărie GYUTO OKAMI, 19 cm, Dellinger
479 lei –10 %
431 lei
DNGRSXLKHAUS8B
Cuțit pentru bucătărie FOUR STAR 16 cm, Zwilling
432 lei
ZW31071161
Cuțit pentru bucătărie SWISS MODERN 20 cm, negru, Victorinox
306 lei
VN6901320B
Sus
Produsele următoare

Cuțitele bucătarului - un cuțit obligatoriu în fiecare bucătărie

Ce este cuțitul bucătarului?

Cuțitul bucătarului este foarte versatil, folosit pentru multe sarcini culinare (pentru tăierea cărnii, felierea, precum și pentru mărunțirea legumelor) și unul dintre cele trei cuțite care ar trebui să fie în fiecare bucătărie și la îndemâna fiecărui bucătar (consultați ghidul nostru complet despre cuțitele de bucătărie pentru a verifica celelalte două cuțite în care ar trebui să investești neapărat).

Cuțitul bucătarului are o lamă lată care se curbează în sus pentru a forma un vârf. Lungimea lamei este de obicei de 18-24 cm.

Care este diferența dintre cuțitul bucătarului și un cuțit Santoku?

Bucătarii casnici și cei profesioniști folosesc atât Santoku cât și cuțitele bucătarului pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele de bază dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele bucătarului au lame mai lungi, iar lama lor este cu două muchii, spre deosebire de cuțitele Santoku, care sunt de obicei cu o singură muchie. Forma lamei cuțitului bucătarului face ca lama să se îndoaie în față, iar cu un cuțit Santoku tai cu o singură tăietură în jos.

Pentru ce este folosit cuțitulul bucătarului?

Lama curbată a unui cuțit de bucătar permite o metodă de tăiere "balansoar", care, împreună cu o lamă lată, face din cuțitul de bucătar unealta perfectă pentru:

  • tăierea în cubulețe a multor legume în același timp
  • tăierea, tranșarea și dezosarea cărnii
  • felierea brânzei
  • felierea, tocarea sau tăierea în cubulețe a fructelor și nucilor

La Kulina veți găsi cuțite de bucătar de calitate fabricate de mărci de încredere care rezistă la uzură. Verificați cuțitele de la Wusthof, Zwilling sau WMF. De asemenea, puteți verifica cele mai bune cuțite ale bucătarului aici.

Cum ascuți cuțitul bucătarului?

Dacă vă folosiți cuțitul bucătarului zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni cu un ascuțitor de cuțite. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului de bucătar este cu o piatră de ascuțit cu care trebuie să-l ascuțiți la 15-20 de grade pe ambele părți sau cu o tijă de oțel. De asemenea, puteți să vă duceți cuțitul la un specialist.

Cum să ai grijă de un cuțit Santoku?

Cuțitele de calitate ale bucătarului reprezintă o investiție, așa că, dacă doriți ca acestea să dureze o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele pot fi curățate în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața unei lame de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă cuțitele separat, astfel încât lamele să nu se tocească. Folosiți un suport de cuțite or a carcasă de cuțite
  • ascuțirea cuțitelor regulat