Ascuțitoare de cuțite

42 articole în total
Piatră de ascuțit 1000/3000, Wüsthof
439 lei
WU4451
Ascuțitoare pentru cuțite GOURMET, WMF
195 lei
WM1876516030
Ascuțitoare pentru cuțite GOURMET, WMF
125 lei
WM1880276270
Oțel de ascuțit GRAND GOURMET 23 cm, WMF
524 lei
WM1889646030
Ascuțitor de cuțite GOURMET, 2 trepte, WMF
230 lei
WM1874376030
Ascuțitoare de cuțite KATAI 26 cm, Forged
598 lei
FORGEDSDV625426
Ascuțitor de cuțite, F.Dick
640 lei –11 %
565 lei
FDCK9009200
Piatră de ascuțit 3000/8000, Zwilling
788 lei –7 %
732 lei
ZW32505300
Ascuțitor de cuțite, roșu, Victorinox
176 lei –10 %
157 lei
VN78721
Ascuțitor de cuțite pentru cuțite japoneze, Miyabi
453 lei –6 %
424 lei
MB34536007
Piatră de ascuțit #1000, Miyabi
647 lei –9 %
583 lei
MB34536002
Dispozitiv de honuit OLIVE 26 cm, mâner din lemn de măslin, Forged FORGEDSDV305379
Dispozitiv de honuit RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
387 lei –5 %
367 lei
FDCK7174125
Ascuțitor de cuțite, gri, Victorinox
164 lei –7 %
151 lei
VN78715
Dispozitiv de honuit INTENSE 26 cm, Forged
469 lei
FORGEDSDV304617
Ascuțitor de cuțite, negru, Victorinox
180 lei
VN787213
Dispozitiv de honuit SEBRA 26 cm, oțel, Forged
386 lei
FORGEDSDV623613
Dispozitiv de honuit 26 cm, cu caneluri, cromată, Zwilling
200 lei –28 %
144 lei
ZW32576261
Tijă pentru ascuțit, 26 cm, Wüsthof
184 lei
WU4473
Dispozitiv de honuit 31,5 cm, cromată, Zwilling
425 lei –17 %
349 lei
ZW32542310
Piatră de ascuțit #5000, Miyabi
1 430 lei
MB34536005
Dispozitiv de honuit 23 cm, cu caneluri, otel cromat, Zwilling
152 lei –15 %
128 lei
ZW32576231
Sus
Produsele următoare

Ascuțitoarele de cuțite - o necesitate în fiecare bucătărie

Am nevoie de un ascuțitor de cuțite?

Ascuțitoarele de cuțite sunt o necesitate absolută dacă investiți în cuțite de bucătărie de calitate și dacă vă așteptați la o performanță superioară a acestora. Chiar și cel mai bun cuțit nu va fi eficient dacă nu îl ascuțiți în mod regulat, iar ascuțirea regulată a cuțitelor este una dintre regulile de bază ale întreținerii acestora. Evident, puteți să vă aduceți cuțitele la un specialist, dar dacă gătiți mult și dacă vă folosiți Cuțit de bucătar, Cuțit Santoku sau cuțit pentru pâine în fiecare zi ar trebui să vă ascuțiți cuțitele chiar și la fiecare două săptămâni, ceea ce face ca achiziționarea unui ascuțitor de cuțite propriu să fie o alegere rezonabilă.

Care sunt diferitele tipuri de ascuțitoare de cuțite?

Există diferite tipuri de ascuțitoare de cuțite și le puteți găsi pe Kulina (vă rugăm să verificați aici cele mai bine vândute ascuțitoare de cuțite înainte de a vă decide). Alegerea depinde de tipul de cuțit pe care îl dețineți, de forma bisturiului cuțitului (forma marginii lamei) și de modul în care doriți să abordați procesul de ascuțire (manual sau electric). Principalele tipuri de ascuțitoare de cuțite sunt:

  • pietre de ascuțit (mulți profesioniști consideră că pietrele de ascuțit sunt cel mai bun mod de ascuțire a cuțitelor, deoarece puteți ascuți cuțitele la orice unghi),
  • ascuțitoare electrice,
  • ascuțitoare de mână,
  • oțeluri de ascuțire/montare utilizate pentru ascuțirea lamei de cuțit, ascuțire minoră. Acestea sunt fabricate din oțel, din ceramică sau au un strat de diamant.
  • ascuțitoare de cuțite zimțate dedicate cuțitelor cu lame zimțate

Cum se ascute un cuțit cu o piatră de ascuțit?

Mulți oameni cred că ascuțirea cuțitelor cu piatra de ascuțit are ca rezultat o margine mai ascuțită decât alte metode. Dacă vă decideți să cumpărați o piatră de ascuțit , este esențial să citiți mai întâi instrucțiunile furnizate de producător, dar procesul general este următorul:

  • scufundați și înmuiați piatra de ascuțit în apă
  • înclinați cuțitul la unghiul corect pe partea grosieră
  • treceți cuțitul în sus și în jos pe piatră cu o mișcare lină, asigurându-vă că acoperiți întreaga lamă și ambele părți ale acesteia (dacă cuțitul este cu două muchii)
  • întoarceți piatra pe cealaltă parte și repetați procesul
  • spălați și uscați cuțitul după ce ați terminat

Cum se ascute un cuțit cu o tijă de honuire?

Dacă doriți să folosiți o tijă de oțel, vă rugăm să urmați următoarele reguli, dar verificați întotdeauna mai întâi instrucțiunile producătorului:

  • țineți mânerul cuțitului în mâna dominantă și bagheta în cealaltă, ambele îndreptate în poziție verticală
  • poziționați călcâiul lamei pe oțel la aproximativ 2 cm de partea superioară a oțelului, creând o formă de V (aproximativ la un unghi de 15-20 de grade)
  • trageți cuțitul în jos pe oțel spre vârful lamei de 5-10 ori (asigurați-vă că numai muchia atinge oțelul, nu și partea laterală și mișcați cuțitul, nu oțelul)
  • atingeți tija cu o presiune medie și încercați să mențineți unghiul drept
  • se repetă același lucru cu cealaltă parte a lamei (dacă cuțitul este cu două muchii)