Grătare cu lemne și cărbuni și accesorii

15 articole în total
Şaibă rotativă pentru frigare ROTISSERIE, Remundi
2 439 lei
RMDI801135
Grătar cu cărbune CONE, Höfats
3 930 lei
HO010101
Suport pentru ustensile de grătar, curbat, Remundi
155 lei
RMDI800870
Masă laterală pentru grătar CONE, bambus, Höfats
345 lei
HO010201
Inel pentru wok L, Remundi
Inel pentru wok L, Remundi
În stoc (2 buc.)
536 lei
RMDI801023
inel pentru wok pentru grătar M, Remundi
445 lei –5 %
420 lei
RMDI801022
Kit de montare pentru grătar CONE, Höfats
4 998 lei
HO010501
Grătar cu cărbune pentru masă, alb, Eva Solo
1 484 lei –29 %
1 040 lei
ES571020
Masă laterală pentru grătar 480, bambus, Outdoorchef
315 lei –6 %
293 lei
ODCH1829126
Grătar cu cărbune CHELSEA 480 C, Outdoorchef
1 073 lei
ODCH1840001
Grătar de masă cu cărbune ATAGO, Petromax
1 352 lei –6 %
1 260 lei
PET701218
Grătar cu cărbune KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
1 779 lei –6 %
1 656 lei
ODCH1840003
Grătar cu cărbune CHELSEA 570 C, Outdoorchef
1 185 lei –8 %
1 079 lei
ODCH1840002

Grătare cu lemne, cărbuni și accesorii - grătar ca un șef

Grătarul este, în primul rând, o experiență socială, dar este, de asemenea, o modalitate de a pregăti mâncare și de a vă arăta dragostea față de prieteni și familie. Prin urmare, în Kulina vă oferim grătare cu cărbuni de toate tipurile și dimensiunile pentru a se potrivi stilului dvs. de viață, familiei și altor nevoi speciale, inclusiv grătare cu cărbuni de masă de la LotusGrill (portabile și compacte), precum și grătare profesionale de dimensiuni complete de la mărci renumite precum Outdoorchef sau Hofats.

De ce ar trebui să alegeți un grătar cu cărbune?

Utilizarea unui grătar cu cărbune (în locul unui grătar cu cărbune cu grătar electric în aer liber de exemplu) oferă o experiență unică de gătit și conferă o aromă deosebită mâncării dumneavoastră. Iată câteva aspecte care fac grătarele cu cărbuni speciale:

 • Aromă: Grătarele cu cărbuni dau o aromă distinctă de fum mâncării. Cărbunele de lemn care arde generează fum, care conferă mâncării un gust bogat și autentic, greu de reprodus prin alte metode de gătit.

 • Versatilitate: Grătarele cu cărbuni permit atât grătarul direct (gătirea alimentelor direct pe cărbuni), cât și indirect (gătirea alimentelor departe de cărbuni, cu capacul închis), oferind versatilitate pentru a găti o gamă largă de feluri de mâncare.

 • Căldură mare: Grătarele cu cărbuni pot atinge temperaturi mai ridicate în comparație cu unele grătare pe gaz. Această căldură ridicată este ideală pentru a prăji carnea și a obține acea crustă carbonizată râvnită la exterior, păstrând în același timp interiorul suculent și fraged.

 • Controlul: Cu puțină practică, puteți învăța să controlați căldura unui grătar cu cărbune cărbuni prin reglarea cantității de cărbuni și a fluxului de aer prin guri de aerisire. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a regla fin procesul de gătire pentru diferite tipuri de alimente.

 • Experiență autentică: Mulți oameni se bucură de procesul de aprindere a cărbunelui, de așteptare a cenușii și de îngrijirea grătarului. Oferă o experiență de gătit mai practică și mai captivantă în comparație cu grătarele pe gaz.

 • Apel tradițional: Grătarul cu cărbuni are un sentiment de tradiție și nostalgie, deoarece este o metodă populară de gătit de generații întregi. Acesta poate crea o atmosferă clasică și primitoare în timpul adunărilor în aer liber.

 • Portabilitate: Grătarele cu cărbuni sunt disponibile în diferite dimensiuni, inclusiv modele portabile. Acest lucru le face potrivite pentru picnicuri, excursii cu cortul, petreceri în aer liber și alte activități în aer liber.

 • Accesibilitate: Grătarele cu cărbune sunt adesea mai accesibile din start decât unele grătare cu gaz sau alte tipuri de echipamente de gătit în aer liber.

 • Aspecte comunitare și sociale: Grătarul pe cărbuni poate fi o activitate socială. Prietenii și familia se adună deseori în jurul grătarului și se bucură de conversații în timp ce așteaptă ca mâncarea să se gătească.

 • Experimentarea: Grătarele cu cărbuni încurajează experimentarea cu diferite tipuri de cărbuni, așchii de lemn și tehnici de afumare pentru a crea mâncăruri unice și gustoase.

Este de remarcat faptul că utilizarea unui grătar grătar cu cărbune necesită o pregătire suplimentară și răbdare în comparație cu grătarele cu gaz. Trebuie să aprindeți cărbunele, să așteptați să se încălzească și să se aprindă cenușa și să gestionați manual temperatura. Cu toate acestea, mulți entuziaști consideră că procesul este satisfăcător și se bucură de rezultatele pe care le pot obține prin această metodă tradițională de gătit în aer liber.

De ce sunt necesare accesorii speciale pentru grătarele cu lemne/ cărbuni?

Pentru a îmbunătăți experiența grătarului și pentru a face mai simplă și mai sigură utilizarea acestuia, grătarele pe lemne/ cărbuni necesită câteva accesorii speciale.

 • Echipament pentru grătar: Cleștele, spatulele și frigăruile sunt exemple de echipamente specializate pentru grătar, necesare pentru a manipula mâncarea pe grătar fără să vă ardeți mâinile. Aceste unelte sunt făcute să fie suficient de lungi pentru a vă ține mâinile în siguranță departe de căldură.
 • Întreținere și curățare: Curățarea unui grătar cu cărbuni sau cu lemne ar putea fi dezordonată. Accesoriile, cum ar fi scrumiere, raclete și perii pentru grătar, pot face curățarea mai rapidă și mai eficientă.
 • Siguranță: Dacă nu sunt folosite corect, grătarele cu cărbuni și cu lemne pot fi mortale. Accidentele pot fi evitate prin utilizarea unor accesorii precum protecția împotriva vântului.
 • Comoditate: Accesoriile suplimentare, cum ar fi aprinzătoarele de coș de fum și aprinzătoarele de cărbune, pot face mai simplă aprinderea și aducerea rapidă a grătarului la temperatură. Husele și opțiunile de depozitare pot ajuta la păstrarea grătarului în ordine și protejat de intemperii.

Care sunt diferențele dintre grătarele cu cărbuni și grătarele cu gaz?

Principala diferență între un grătar cu cărbuni/lemn și un grătar cu grătar pe gaz este combustibilul pentru gătit. Grătarele pe gaz utilizează propan sau gaz natural ca sursă de combustibil, în timp ce grătarele pe cărbune și pe lemne folosesc lemn sau cărbune.

Profilul de aromă produs de cele două tipuri diferite de grătare este, de asemenea, una dintre diferențele lor majore. Grătarele pe gaz nu pot da o aromă de fum mâncării, așa cum o fac grătarele cu cărbuni sau cu lemne. Această aromă afumată este generată de fumul și gazele de ardere care se degajă prin arderea lemnului sau a cărbunelui.

Controlul temperaturii este o altă distincție între cele două tipuri de grătare. În timp ce grătarele cu cărbuni și cu lemne necesită mai mult timp și efort pentru a regla temperatura, grătarele pe gaz au controale precise ale temperaturii care vă permit să faceți acest lucru rapid și ușor.

Cu toate acestea, unii susțin că grătarele cu cărbuni și cu lemne oferă o experiență mai autentică de grătar, deoarece necesită un control manual mai mare și asigură acea aromă specială pe care numai grătarul pe cărbuni o poate oferi. Cu toate acestea, dacă încă nu știi ce grătar să alegi, consultă ghidul nostru complet pentru a cumpăra cel mai bun grătar pentru familia ta.