Grătare electric exterior

6 articole în total
Grătar electric în aer liber PG 8139 SEVO SMART GTS, 3000 W, Severin
Sticker
SEVEPG8139
Grătar electric PG 8124 STYLE EVO, 2500 W, Severin
Sticker
706 lei
SEVEPG8124
Grătar electric în aer liber PG 8117 SENOA BOOST S, 3000 W, Severin
Sticker
SEVEPG8117
Grătar electric PG 8541, 2000 W, Severin
Sticker
793 lei
SEVEPG8541
Grătar electric PG 8566 98 cm, în picioare, negru, Severin
Sticker
459 lei
SEVEPG8566

Grătare electrice în aer liber - o modalitate ușoară de a frige în aer liber

Ce sunt grătarele electrice de exterior? Care sunt avantajele utilizării grătarelor electrice?

Grătarele electrice de exterior sunt aparate de gătit concepute pentru utilizarea în aer liber, care sunt alimentate cu energie electrică. Acestea sunt o alternativă foarte apreciată de persoanele care locuiesc în apartamente sau în condominii și nu au acces la grătare cu gaz sau cărbuni. De asemenea, sunt alese de pasionații de mâncare care nu știu cum să folosească un grătar cu cărbune sau consideră că este prea greu sau necesită mult timp.

Suprafața de gătit a unui grătar electric este încălzită cu ajutorul unui element de încălzire electric. Alimentele sunt așezate ulterior pe suprafața de gătit, unde este transmisă căldura de la elementul de încălzire.

Grătarele electrice sunt o alegere benefică din punct de vedere ecologic, deoarece nu emit gaze de eșapament. De asemenea, sunt ușor de utilizat și de curățat și se încălzesc rapid.

Dacă vă întrebați ce grătar să alegeți, puteți citi ghidul nostru complet de cumpărături și puteți afla avantajele și dezavantajele utilizării anumitor tipuri de grătare. De asemenea, puteți verifica oferta noastră de grătare de contact și grătare electrice de masă.

Care este diferența dintre utilizarea unui grătar electric și a unui grătar cu cărbune?

Un grătar electric și un grătar cu cărbune sunt fundamental diferite în ceea ce privește modul în care este generată căldura. Spre deosebire de grătarele cu cărbuni, care folosesc focul și cărbunele pentru a genera căldură, grătarele electrice folosesc un element de încălzire electric. Aroma și experiența de gătit sunt influențate de diferitele surse de căldură.

Iubitorii de gătit în aer liber adoră gustul afumat pe care îl generează grătarele cu cărbuni. Fumul provenit de la cărbunele de lemn conferă mâncării o aromă caracteristică și oferă cărnii o textură distinctă prin formarea unei cruste la exterior. Pe lângă faptul că sunt extrem de fierbinți, grătarele cu cărbuni sunt perfecte pentru a găti pizza și pentru a rumeni carnea.

Pe de altă parte, grătarele electrice nu oferă același gust de fum ca și grătarele cu cărbuni. Cu toate acestea, ele pot oferi în continuare mese delicioase, gătite uniform. Grătarele electrice au avantajul de a fi simplu de utilizat și de întreținut. De asemenea, acestea asigură un control mai precis al temperaturii, ceea ce este avantajos pentru prepararea unor alimente specifice, cum ar fi peștele sau legumele delicate.

Timpul necesar pentru ca un grătar electric să se încălzească față de un grătar cu cărbune este o altă diferență. Grătarele electrice pot fi gata de utilizare în doar câteva minute, în timp ce grătarele cu cărbuni pot dura între 20 și 30 de minute pentru a se încălzi. Prin urmare, grătarele electrice sunt o alegere practică pentru persoanele care doresc să gătească în aer liber fără a fi nevoite să aștepte mult timp până când grătarul se încălzește și care nu au acces la gaz și cărbuni.