Mojare

6 articole în total
Mortar și pistil GOURMET, porțelan, WMF
146 lei
WM0645416040
Mortar și pistil ZWILLING SPICES , Zwilling
369 lei
ZW39500024
Mortar cu pistil, roșu burgund, Emile Henry
255 lei –31 %
174 lei
EH340255
Mortar și pistil 14 cm, granit, Cole & Mason
219 lei
CMH100279
Mojaar și pistil DASH 20176 15 cm, gri, granit, Joseph Joseph
Nou
329 lei
JS20176

Mortar și pistil - unealta ta multifuncțională de măcinat

Mortar și pistil - un pic de istorie

Istoria mortarului și a pisălogului este vastă, datând de mii de ani. Se crede că popoarele preistorice au măcinat și combinat alimentele folosind primul mortar și pistil. Utilizarea mortarului și a pisălogului s-a dezvoltat de-a lungul timpului și a devenit o piesă de echipament necesară în multe industrii, inclusiv în chimie, bucătărie și medicină.

Chiar și astăzi, multe culturi care pun accentul pe autenticitatea și excelența preparării tradiționale a mâncării încă mai folosesc pe scară largă mortarul și pisălogul în gătit. Este un instrument multifuncțional care poate fi folosit pentru orice, de la măcinarea condimentelor și a ierburilor și amestecarea ingredientelor până la prepararea de pesto, marinate și paste.

Care este funcția principală a mortarului și a pistilului?

Principala utilizare a mortarului și a pistilului de bucătărie este de a amesteca și de a măcina ingredientele, în special cele uscate, pentru a obține o pulbere fină sau o pastă. Pentru a produce amestecuri aromate pentru marinade, sosuri și sosuri, bucătarii folosesc adesea un mortar și un pisălog pentru a zdrobi ierburi, condimente și semințe. Ingredientele pot fi pisate și amestecate folosind mortarul și pistilul fără a fi încălzite, ceea ce le poate schimba ocazional gustul sau mirosul.

Mortarul și pistilul sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit la prepararea pastelor, cum ar fi pesto, pasta de curry și condimentele. Ierburile și condimentele proaspete își pot elibera compușii aromatici și uleiurile naturale atunci când sunt zdrobite și măcinate într-un mortar și un pisălog, creând paste care sunt mai aromate și mai parfumate. În plus, nucile, semințele și boabele pot fi zdrobite în făină fină cu ajutorul unui mortar și al unui pisălog, care pot fi apoi folosite în multe rețete de copt.

Care este diferența dintre un mortar și o mașină de tocat condimente?

Principala diferență între un mortar și pistil și o mașină de măcinat condimente este metoda de măcinare. Spre deosebire de o mașină de măcinat condimente, care folosește o metodă mecanică sau electrică pentru a zdrobi și măcina ingredientele, mortarul și pistilul necesită zdrobirea și măcinarea fizică a ingredientelor.

Mortarul și pistilul sunt ideale pentru a măcina cantități mici de ingrediente, iar suprafața aspră a mortarului ajută la eliberarea uleiului și a aromelor ingredientelor.

Pe de altă parte, morile de condimente sunt făcute pentru a procesa cantități mai mari de ingrediente, sunt rapide și sunt excelente atunci când aveți nevoie de câteva condimente suplimentare pe masă în timpul cinei.

Dacă sunteți un fan al bunului gust în bucătăria dumneavoastră, ați putea fi interesat și de oferta noastră de cuțite pentru ierburi, numite mezzalune, cuțite de bucătar, precum și de colecția noastră de condimente.