Storcătoare centrifugale

1 articole în total
Storcător de fructe 2SP ZC150838, 150 W, negru/roșu, Tefal
676 lei
TEFZC150838

Storcătoarele centrifugale - o modalitate rapidă și ușoară de a obține doza zilnică de fructe și legume

Care sunt beneficiile utilizării storcătorului centrifugal?

Menținerea unui stil de viață sănătos este mai vitală decât oricând în lumea în care trăim astăzi, în ritm alert. Și ce abordare mai bună pentru a îmbrățișa starea de bine decât să includeți un regim regulat de sucuri proaspete și hrănitoare?

Vă prezentăm storcătoarele centrifugale, un aparat de bucătărie de ultimă generație creat pentru a extrage sucurile rapid și eficient. Pe Kulina, puteți obține aceste aparate de bricolaj de la producători renumiți. Acestea pot fi o modalitate excelentă de a obține doza zilnică de fructe și legume.

Storcătoarele centrifugale sunt făcute pentru a fi destul de ușor de utilizat. Trebuie doar să puneți fructele și/sau legumele în pâlnia de alimentare, iar storcătorul se va ocupa de restul. Puteți crea un pahar de suc în doar câteva minute datorită vitezei sale, spre deosebire de storcătoarele lente.

În plus, acestea sunt destul de ușor de curățat și pot fi folosite pentru a stoarce o gamă largă de fructe și legume, inclusiv frunze verzi, citrice și legume tari. Părțile principale pot fi demontate și puse în mașina de spălat vase pentru a fi curățate.

Care este diferența dintre storcătoarele lente și storcătoarele centrifugale?

Storcătoarele lente și storcătoarele centrifuge sunt două tipuri comune de mașini de făcut sucuri, fiecare cu propriul set de caracteristici și beneficii. Iată care sunt principalele diferențe dintre ele:

1. Viteză:

 • Storcătoare centrifugale: Aceste storcătoare funcționează la viteze mari, de obicei între 3.000 și 16.000 RPM (rotații pe minut). Lama care se învârte rapid în interiorul camerei de sucuire mărunțește fructele și legumele, extrăgând sucul prin forța centrifugă.
 • Storcătoare lente (storcătoare cu masticare): Storcătoarele lente funcționează la viteze mult mai mici, de obicei între 40 și 160 RPM. Acestea folosesc un mecanism lent de zdrobire sau de măcinare pentru a extrage sucul, ceea ce duce la un proces de stoarcere mai lent și mai delicat.

2. Calitatea sucului:

 • Storcătoare centrifugale: Rotația de mare viteză poate genera căldură și poate introduce mai mult aer în suc, ceea ce poate duce la o retenție ușor mai mică a nutrienților și la o oxidare mai rapidă. Sucul obținut de la storcătoarele centrifugale este adesea mai puțin fin și se poate separa în timp.
 • Storcătoare lente: Procesul mai lent și mai deliberat de stoarcere a sucului în storcătoarele de fructe cu masticare generează mai puțină căldură și oxidare, ceea ce duce la o retenție mai mare a nutrienților, la o culoare mai bună și la o textură mai fină a sucului. Storcătoarele lente sunt cunoscute pentru faptul că păstrează enzimele, vitaminele și antioxidanții mai bine decât storcătoarele centrifugale.

3. Versatilitate:

 • Storcătoare centrifugale: Aceste storcătoare sunt, în general, mai potrivite pentru a stoarce fructe și legume mai mari și mai moi, cum ar fi merele, morcovii și castraveții.
 • Storcătoare lente: Storcătoarele lente sunt mai versatile și pot gestiona o gamă mai largă de produse, inclusiv frunze verzi, iarbă de grâu și ierburi, pe lângă fructele și legumele mai dure.

4. Zgomot:

 • Storcătoare centrifugale: Datorită funcționării lor de mare viteză, storcătoarele centrifugale tind să fie mai zgomotoase în timpul funcționării.
 • Storcătoare lente: Storcătoarele lente funcționează la viteze mai mici, ceea ce duce la o funcționare mai silențioasă.

5. Randamentul sucului:

 • Storcătoare centrifugale: Aceste storcătoare pot produce suc relativ rapid, dar procesul de extracție poate să nu fie la fel de eficient, ceea ce duce la randamente mai mici de suc, în special în cazul legumelor cu frunze verzi.
 • Storcătoare lente: Storcătoarele lente sunt, în general, mai eficiente în extragerea sucului dintr-o varietate de produse, ceea ce duce adesea la randamente mai mari de suc.

6. Preț:

 • Storcătoare centrifugale: De obicei, storcătoarele centrifugale sunt mai accesibile în comparație cu storcătoarele lente.
 • Storcătoare lente: Storcătoarele lente tind să fie mai scumpe datorită tehnologiei lor avansate și calității superioare a sucului.

Pe scurt, alegerea între un storcător storcător centrifugal de fructe și un storcător lent (cu masticare) depinde de prioritățile dumneavoastră. Dacă apreciați viteza și rentabilitatea și intenționați să storceți în principal fructe și legume mai mari, un storcător centrifugal de fructe ar putea fi potrivit. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unei calități superioare a sucului, a unei mai bune retenții a nutrienților și a capacității de a stoarce o gamă mai largă de produse, un storcător de fructe ar fi o alegere mai bună.

Cum se îngrijește un storcător centrifugal de fructe?

Storcătoarele centrifugale sunt destul de simplu de întreținut și iată câteva dintre lucrurile pe care le puteți face pentru a contribui la prelungirea longevității și pentru a le menține în stare bună de funcționare.

 • Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a vă păstra storcătorul curat și în stare bună de funcționare este să îl curățați după fiecare utilizare. Pur și simplu scoateți storcătorul din priză, scoateți toate componentele detașabile și spălați componentele cu apă curentă pentru a scăpa de orice particule de alimente importante.
 • Se freacă ecranul de stoarcere. Componenta storcătorului de fructe care separă sucul de pulpă este ecranul de stoarcere și este important să frecați des această parte pentru a îndepărta orice acumulare de particule de alimente.
 • O altă piesă de care trebuie să aveți grijă cu atenție este carcasa motorului. Aceasta este componenta storcătorului care găzduiește motorul și este foarte necesar ca aceasta să fie curățată în mod regulat cu o cârpă umedă.
 • În cele din urmă, ori de câte ori nu folosiți storcătorul, este important să îl depozitați într-o zonă uscată. Acest lucru va reduce probabilitatea ca storcătorul să ruginească sau să dezvolte mucegai.

Dacă sunteți în căutarea mai multor surse de inspirație pentru a vă face sucul, puteți cumpăra, de asemenea, storcătoare electrice, storcătoare lente, storcătoare manuale de citrice sau aparate pentru smoothie.