Storcătoare cu presare la rece

1 articole în total
Storcător de fructe EVO820, gri metalizat mat, Kuvings
Sticker
2 990 lei
KVGSOKE820GMM

Storcătoarele lente - un mod mai sănătos de a vă bucura de fructe proaspete

Ce fructe puteți stoarce într-un storcător de fructe?

Un storcător storcător de fructe, cunoscut și sub numele de storcător cu masticare, este un tip de mașină de sucuri care funcționează la o viteză mai mică în comparație cu storcătoarele centrifugale tradiționale. Storcătoarele lente sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a extrage sucul, păstrând în același timp mai mulți nutrienți, enzime și arome din fructe și legume. Acestea se pot ocupa de o mare varietate de fructe, iar aici sunt câteva fructe comune pe care le puteți stoarce în mod obișnuit folosind un storcător de fructe:

 1. Citrice: Storcătoarele lente sunt excelente pentru a extrage sucul din citrice, cum ar fi portocalele, grepfrutul, lămâile și limetele. Procesul lent de stoarcere ajută la păstrarea aromelor naturale și a nutrienților din aceste fructe.

 2. Mere: Merele pot fi stoarse într-un storcător de fructe, inclusiv soiurile dulci și acrișoare. Asigurați-vă că ați îndepărtat semințele și miezul înainte de a stoarce sucul.

 3. Fructe de pădure: Storcătoarele lente pot procesa fructe de pădure precum căpșunile, afinele, zmeura și murele. Poate că aceste fructe nu produc la fel de mult suc ca altele, dar pot fi totuși extrase.

 4. Struguri: Strugurii pot fi storși cu ajutorul unui storcător de fructe pentru a obține suc proaspăt de struguri. Aceasta include atât soiurile roșii, cât și cele verzi.

 5. Pere: Perele pot fi suculate după ce li se îndepărtează semințele și miezul. Adaugă o aromă dulce și ușoară sucurilor.

 6. Rodii: Storcătoarele lente sunt eficiente pentru a extrage sucul din rodii. Procesul lent ajută la obținerea mai mult suc din arilii (semințe) fără a le sparge.

 7. Pepeni: Pepenii precum pepenele galben și pepene galben pot fi storși într-un storcător de fructe. Cu toate acestea, au un conținut ridicat de apă și s-ar putea să nu producă un suc la fel de concentrat ca fructele mai dense.

 8. Ananas: Ananasul se poate stoarce într-un storcător de fructe. Îndepărtați pielița exterioară dură înainte de a stoarce sucul.

 9. Kiwi: Fructele de kiwi pot fi extrase după decojire. Adaugă o aromă picantă și răcoritoare sucurilor.

 10. Fructe cu sâmburi: Fructele precum piersicile, prunele și nectarinele pot fi stoarse într-un storcător de fructe. Îndepărtați sâmburii înainte de a stoarce sucul.

 11. Mango: Mango se poate stoarce într-un storcător de fructe după ce i se îndepărtează pielea și sâmburii. Adaugă sucurilor o aromă tropicală și dulce.

Nu uitați să pregătiți fructele în mod corespunzător înainte de a face suc. Acest lucru implică, de obicei, spălarea lor temeinică, decojirea lor, dacă este necesar, și îndepărtarea semințelor, a sâmburilor sau a părților dure. În timp ce storcătoarele lente sunt versatile, unele fructe pot produce mai mult suc și substanțe nutritive decât altele, așa că este bine să experimentați cu diferite combinații pentru a găsi aromele preferate.

Care este diferența dintre un storcător lent și un storcător obișnuit?

Storcătoarele lente se deosebesc de storcătoarele obișnuite prin faptul că vitaminele, mineralele și alte substanțe nutritive importante sensibile la căldură se pot pierde în timpul funcționării unui storcător obișnuit. Acest lucru se datorează faptului că frecarea lamelelor dintr-un storcător obișnuit generează căldură.

Storcătoarele electrice obișnuite funcționează prin tăierea fructelor în bucăți la o viteză mare, care depășește adesea 20.000 de rotații pe minut, pentru a extrage sucul. Un storcător de fructe, pe de altă parte, se rotește între 30 și 200 de ori pe minut.

De asemenea, storcătoarele obișnuite măresc cantitatea de oxigen adăugată sucului în timpul procesului de stoarcere, ceea ce accelerează oxidarea și poate cauza, de asemenea, pierderi nutriționale. Astfel, storcătoarele lente oferă, în general, un suc de calitate superioară, cu mai mulți nutrienți și un gust mai natural.

Care sunt avantajele folosirii storcătorului lent?

Capacitatea unui storcător de fructea crea suc cu mai multe vitamine, minerale și alți nutrienți este cel mai important avantaj al acestuia. Nu numai că produc un suc mai bun pentru tine, dar au și un gust mai bun!

În plus, verdețurile cu frunze, cum ar fi menta, varza kale, iarba de grâu și alte legume verzi pot fi extrase cu ajutorul storcătoarelor lente. Nucile și boabele de cafea pot fi, de asemenea, prelucrate cu ajutorul acestuia. Un storcător de fructe are și avantajul de a permite introducerea întregului fruct în interior. Sucul va fi extras de storcătorul de fructe și va fi trecut direct în recipient. Pielițele, pulpa, semințele și tulpinile de la pieliță se pun într-un alt recipient.

De asemenea, acestea sunt semnificativ mai silențioase decât storcătoarele convenționale.

Alte colecții de storcătoare de fructe de la companii renumite sunt disponibile pe Kulina, inclusiv storcătoare electrice și storcătoare manuale de citrice.