Plăci de tăiere

64 articole în total
Tocător 50 x 32,5 x 8 cm, cu sertare, Continenta
479 lei
CONT4028
Set tocător NEST3 L, 3 buc, verde, Joseph Joseph
392 lei
JS60164
Tocător 38 x 25 cm, gri închis, WMF
279 lei –23 %
214 lei
WM1879961000
Tocător cu canelură pentru sos, 45 x 30, gri închis, WMF
361 lei –15 %
306 lei
WM1879971000
Tocător 42,5 x 29 cm, lemn, Continenta
429 lei
CONT4851
Tocător 36,5 x 25 cm, lemn de salcâm, Continenta
339 lei
CONT4850
Tocător VLAJKA L, 40 cm, nuc american, UBRD
678 lei –11 %
602 lei
UBRD114LAO
Tocător 45 x 30 cm, bambus, WMF
189 lei –20 %
151 lei
WM1886889990
Tocător 43 x 29 cm, Continenta
249 lei
CONT4821
Tocător GREEN TOOL 39 cm, bambus, Eva Solo
281 lei –16 %
234 lei
ES520351
Tocător LOG 39,5 x 30 x 6 cm, lemn de salcâm, Continenta
449 lei
CONT4860
Tocător LOG 48 x 36 x 6 cm, lemn de salcâm, Continenta
659 lei
CONT4861
Tocător 26 x 20 cm, bambus, WMF
123 lei –21 %
97 lei
WM1886869990
Tocător 36 x 23 cm, lemn, Continenta
124 lei
CONT4811
Tocător CHOP2POT 26 x 21 cm, pliabil, din bambus, Joseph Joseph
119 lei
JS60111
Tocător VLAJKA L 40 cm, stejar, UBRD
679 lei –11 %
604 lei
UBRD114LDU
Tocător, set de 3 buc, verde, Brabantia
169 lei
BRAB123160
Tocător 37 x 25 cm, Continenta
189 lei
CONT4820
Sus
Produsele următoare

Placă de tăiat – unul dintre elementele esențiale ale bucătăriei

La ce folosește placa de tăiat?

O placă de tăiat, denumită uneori și placă de tăiat, este unul dintre instrumentele de bază din bucătărie, utilizată ca suprafață sigură pentru tăierea, tocarea sau felierea alimentelor. Placa este, de asemenea, utilizată pentru a transfera alimentele feliate de pe aragaz într-o oală sau într-un bol și, uneori, pentru a servi gustări la masă. (vă rugăm citițighidul nostru complet de shopping dacă vreți să vedeți care sunt cele 10 produse esențiale de bucătărie în care merită să investiți).

Ce tipuri de materiale sunt folosite pentru plăcile de tăiere?

Lemnul și plasticul sunt cele mai comune materiale folosite pentru tăblițele de tăiat. Uneori, puteți întâlni și tăblițe de sticlă, care sunt ușor de curățat, dar nu sunt sigure pentru cuțite.

O suprafață prea abrazivă are potențialul de a toci ușor muchia unui cuțit din cauza structurii fragile a acestuia. Calitățile moi, igienice și neabrazive sunt necesare într-un material decent pentru o placă de tăiere, dar nu ar trebui să fie foarte delicată sau casantă.

  • Lemn

Plăcile de tăiat din lemn au câteva avantaje uriașe față de cele din plastic. Acestea se autovindecă, ceea ce le face să fie accesorii de bucătărie de lungă durată. În plus, lemnul și în special lemnul de esență tare ( cum ar fi arțarul sau salcâmul) au granulație fină, iar acțiunea capilară a acestor granule atrage lichidul în jos, prinzând bacteriile - care sunt distruse pe măsură ce placa se usucă după curățare. Datorită calităților antiseptice ale materialului, lemnul este folosit, de asemenea, pentru a face suport pentru brânzeturi.

  • Bambus

Bambusul - deși, din punct de vedere tehnic, este o iarbă, împărtășește multe calități cu lemnul, inclusiv faptul că este puternic, durabil și antimicrobian. Plăcile de tăiat din bambus au proprietăți antimicrobiene naturale care ucid bacteriile, chiar și pe cele care pătrund pe suprafață, așa că, dacă vă place aspectul unei plăci de tăiat din bambus, este sigur să le încercați.

  • Plastic

Spre deosebire de lemn, plăcile din plastic permit spălarea cu agenți de curățare mai abrazivi sau în mașina de spălat vase fără a deteriora placa sau a permite agenților să rămână și să contamineze ulterior alimentele.

Majoritatea plăcilor din plastic de înaltă densitate, din polietilenă de calitate, sunt, de asemenea, sigure pentru cuțitele dvs., deși o placă de tăiere din plastic nu ar trebui să fie utilizată cu un cuțit zimțat, deoarece poate scurta semnificativ durata de viață a produsului.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o placă de tăiere pentru bucătărie?

Atunci când alegeți plăcile de tăiat pentru bucătăria dvs., nu uitați că aveți nevoie de mai mult de o placă de tăiat. În mod ideal, ar trebui să aveți o planșă de tăiere separată pentru carne, pește, pâine și legume. Atunci când alegeți produsul luați în considerare următoarele:

  • este placa de tăiere sigură pentru cuțite
  • are proprietăți anti-bacteriene
  • poate fi spălată în mașina de spălat
  • cât de durabilă este
  • veți putea folosi ambele părți ale plăcii de tocat
  • are un suport / poate fi agățată?
  • are vreo caracteristică specială care ar fi utilă (margini ridicate, margini cu mânere pentru o prindere fermă, canelură de scurgere)
  • poate fi pliată

Continenta, Joseph Joseph, Koziol, Brabantia, și Blomus sunt doar câteva dintre mărcile pe care le avem la Kulina. Acestea sunt disponibile în diferite culori, dimensiuni și stiluri și cu siguranță le veți putea asorta la stilul bucătăriei.

La Kulina oferim, de asemenea, plăci pentru brânzeturi și platorui pentru aperitive.