Alessi

Alessi - fabrica de vis a designului italian, de peste 100 de ani "face din lucruri obișnuite lucruri extraordinare", creând obiecte de zi cu zi care sunt interesante, estetice, funcționale și dorite. Acesta este motivul pentru care atât de multe dintre ele devin embleme de design, de care vă veți îndrăgosti rapid!
353 articole în total
Pahar înalt pentru băuturi MAMI, set de 4 buc, 500 ml, Alessi
189 lei
ALSG1193S4
Set oale POTS & PANS, 9 buc, oțel inoxidabil, Alessi
2 290 lei
ALAJM100S9
Toaster SG68, 2 felii, Alessi
1 590 lei
ALSG68W
Set oale MAMI, 7 buc, oțel inoxidabil, Alessi
1 990 lei
ALSG100S7
Set oale EDO, 7 buc, oțel inoxidabil, Alessi
1 890 lei
ALPU100S7
Set oale POTS & PANS, 6 buc, oțel inoxidabil, Alessi
1 890 lei
ALAJM100S6A
Suport pentru agrafe de hârtie CHIP, Alessi
279 lei
ALRT01
Tirbușon cu aripi ALESSANDRO M., albastru deschis și roșu, Alessi ALAM23LAZR
Blender PLISSE 1,5 l, roșu, Alessi
919 lei
ALMDL09R
Tirbușon cu aripi ANNA G, galben, Alessi
279 lei
ALAM01DY
Set tacâmuri MAMI, 24 buc, Alessi
1 490 lei
ALSG38S24
Suport pentru peria de toaletă BIRILLO, alb, Alessi
689 lei
ALPL08W
Tavă decorativă LOTUS 45 cm, oțel inoxidabil, Alessi
1 190 lei
ALYHC01
Dozator de săpun lichid BIRILLO 300 ml, alb, Alessi
199 lei
ALPL05W
Recipient de hrană pentru pisici MIOJAR 1,5 l, negru, sticlă, Alessi ALAMMI22B
Cratiță MAMI 14 cm, oțel inoxidabil, Alessi
569 lei
ALSG10514
Mașină de cafea cu picurare PLISSÉ 1,5 l, alb, Alessi
889 lei
ALMDL14W
Oală înaltă MAMI 20 cm, oțel inoxidabil, Alessi
869 lei
ALSG10020
Set oale POTS & PANS, 7 buc, oțel inoxidabil, Alessi
1 790 lei
ALAJM100S7
Set tacâmuri AMICI, 24 buc, Alessi
939 lei
ALBG02S24
Cutie de prânz FOOD A PORTER, 2 containere, albastru, Alessi
299 lei
ALSA02LAZ
Cutie de prânz FOOD A PORTER, galben, Alessi
279 lei
ALSA03Y
Set tacâmuri ITSUMO, 24 buc, Alessi
589 lei
ALANF06S24
Blender PLISSE 1,5 l, gri, Alessi
919 lei
ALMDL09G
Sus
Produsele următoare

ALESSI – Fabrică italiană de vise

Istoria brandului Alessi

Alessi este un brand italia fondat în 1921 de către un lucrător la prelucrarea metalelor pe nume pe nume Giovanni Alessi Anghini. Încă de la început, produsele create în principal prin prelucrarea la rece a metalelor au fost cunoscute pentru calitatea înaltă, măiestria meșteșugului, finisajul perfect, aspectul modern, creativitatea și inovația acestora. Primele produse industriale, dar în același timp decorative, cum ar fi coșurile și bolurile din oțel pentru fructe, au fost produse încă din 1945, iar în această perioadă ALFRA (Alessi FRAtelli) a început să lucreze în parteneriat cu designeri independenți. Produsele Alessi sunt încă fabricate în Italia de către meșteri de foarte pricepuți la fabrica din Crusinallo, Omegna.

Misiunea și viziunea Alessi

Alberto Alessi, nepotul fondatorului a spus cândva că "O adevărată lucrare de design trebuie să emoționeze oamenii, să fie capabilă să transmită emoții, să readucă amintiri, să surprindă și să fie împotriva gândirii comune". El a fost cel care a influențat modul în care Alessi gândește designul și care i-a stabilit misiunea. Alessi trebuie să transpună expresiile creative în obiecte de casă reale, capabile să îndeplinească visele și să satisfacă dorințele oamenilor. Ar trebui să fie fabrica de vise care transformă obișnuitul în ceva extraordinar. Produsele sale ar trebui să răspundă nevoii de fericire și de artă. Dar Alessi nu este doar o fabrică de vise, ci și un fel de laborator de cercetare industrială în domeniul artelor aplicate.

Designeri renumiți și colaborări

Când Alberto Alessi s-a alăturat companiei în 1970, a spus clar că dorește să producă obiecte care să nu fie doar funcționale, ci și capabile să satisfacă nevoia de artă și poezie a oamenilor. Acesta este momentul în care Alessi a început colaborarea cu un grup de artiști, printre care se numără și Salvador Dalí și mai târziu cu designeri renumiți precum Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni și Alessandro Mendini care au contribuit la transformarea companiei în fabrica de vise, așa cum și-a imaginat-o Alberto.

De-a lungul anilor, mulți artiști și designeri celebri au decis să lucreze pentru Alessi, inclusiv vedete ale designului precum Zaha Hadid, Aldo Rossi, Toyo Ito, Marcel Wanders, Miriam Mirri, Michael Graves, și Philippe Starck.

Materiale și calitate

Majoritatea produselor Alessi au fost create prin prelucrarea la rece a metalelor (oțel inoxidabil, cupru, alamă și nichel), dar în catalogul său sunt incluse și multe alte materiale, cum ar fi lemnul, porțelanul, sticla sau plasticul. Toate materialele și procesele se supun unor standarde stricte de calitate, sunt atemporale și elegante și nu fac compromisuri între complexitatea tehnologică a producției industriale și atenția la detalii tipică pentru artă și artizanat.

Produsele și pictogramele de design

Alessi este renumit pentru obiectele sale pentru casă și ustensilele de bucătărie - produse funcționale, frumoase și elegante, care pot fi atât utile, cât și decorative. Catalogul include ustensile de gătit, veselă, sticlărie, tacâmuri, cafea & accesorii pentru ceai și bar, precum și obiecte decorative pentru camera de zi și produse funcționale pentru baie.

Printre cele mai populare produse Alessi se numără câteva exemple emblematice precum:

Produsele Alessi – unde le putem găsi?

Multe dintre produsele Alessi pot fi văzute în muzee renumite din întreaga lume, cum ar fi Centrul Pompidou, Muzeul Victoria și Albert și Muzeul de Artă Modernă. De asemenea, le puteți găsi în diverse reviste de design și de interior. De fapt, este greu să găsești una în care să nu apară în fotografii unul dintre produsele Alessi! Produsele de bucătărie ale celebrei fabrici de vise italiene pot fi văzute și în filme Oamenii obișnuiți și celebritățile le adoră și sunt cadouri perfecte pentru iubitorii de design, dar și cadouri de nuntă ideale.