Alessi

Alessi - fabrica de vis a designului italian, de peste 100 de ani "face din lucruri obișnuite lucruri extraordinare", creând obiecte de zi cu zi care sunt interesante, estetice, funcționale și dorite. Acesta este motivul pentru care atât de multe dintre ele devin embleme de design, de care vă veți îndrăgosti rapid!
320 articole în total
Set oale MAMI, 7 buc, oțel inoxidabil, Alessi
3 822 lei –51 %
1 869 lei
ALSG100S7
Cutie de prânz FOOD A PORTER, 2 recipiente, gri, Alessi
298 lei
ALSA02G
Masă laterală PICK-UP 49 cm, negru, Alessi
2 410 lei
ALJW02B
Instrument pentru măsurarea pastelor VOILE, Alessi
127 lei
ALPG01
Ceainic infuzor de ceai CHA 900 ml, oțel inoxidabil, Alessi
831 lei
ALNF01
Coș de gunoi pentru baie BIRILLO 21 cm, alb, Alessi
388 lei
ALPL10W
Cutie pentru pastile YOYO, argintiu, Alessi
182 lei
ALBM08
Fierbător IL CONICO 2 l, Alessi
1 117 lei
AL90017
Lingură pentru miere ACACIA 16 cm, Alessi
196 lei
ALMMI28
Oală înaltă MAMI 20 cm, oțel inoxidabil, Alessi
Outlet
861 lei –20 %
688 lei
ALSG10020
Blender PLISSE 1,5 l, alb, Alessi
Sticker
880 lei
ALMDL09W
Cutie de prânz FOOD A PORTER, 2 containere, albastru, Alessi
290 lei
ALSA02LAZ
Set tacâmuri MAMI, 24 buc, Alessi
2 263 lei –39 %
1 379 lei
ALSG38S24
Figurina de Crăciun L'ALBERO DEL BENE, multicolor, Alessi
278 lei
ALMJ1617
Cutie de prânz FOOD A PORTER, 2 containere, roșu, Alessi
282 lei
ALSA02R
Tavă decorativă LOTUS 45 cm, oțel inoxidabil, Alessi
1 087 lei
ALYHC01
Brichetă de foc FIREBIRD, roz, Alessi
369 lei
ALGV34P
Set tacâmuri NUOVO MILANO, 24 buc, Alessi
2 115 lei –34 %
1 379 lei
AL5180S24
Suport pentru dischete demachiante BIRILLO 24 cm, alb, Alessi
172 lei
ALPL06W
Râzătoare pentru brânză TODO, Alessi
369 lei
ALRS08
Set oale POTS & PANS, 7 buc, oțel inoxidabil, Alessi
2 704 lei –45 %
1 479 lei
ALAJM100S7
Aparat de cafea espresso pentru aragaz 9090, 150 ml, mâner maro, Alessi AL90903
Sus
Produsele următoare

ALESSI – Fabrică italiană de vise

Istoria brandului Alessi

Alessi este un brand italia fondat în 1921 de către un lucrător la prelucrarea metalelor pe nume pe nume Giovanni Alessi Anghini. Încă de la început, produsele create în principal prin prelucrarea la rece a metalelor au fost cunoscute pentru calitatea înaltă, măiestria meșteșugului, finisajul perfect, aspectul modern, creativitatea și inovația acestora. Primele produse industriale, dar în același timp decorative, cum ar fi coșurile și bolurile din oțel pentru fructe, au fost produse încă din 1945, iar în această perioadă ALFRA (Alessi FRAtelli) a început să lucreze în parteneriat cu designeri independenți. Produsele Alessi sunt încă fabricate în Italia de către meșteri de foarte pricepuți la fabrica din Crusinallo, Omegna.

Misiunea și viziunea Alessi

Alberto Alessi, nepotul fondatorului a spus cândva că "O adevărată lucrare de design trebuie să emoționeze oamenii, să fie capabilă să transmită emoții, să readucă amintiri, să surprindă și să fie împotriva gândirii comune". El a fost cel care a influențat modul în care Alessi gândește designul și care i-a stabilit misiunea. Alessi trebuie să transpună expresiile creative în obiecte de casă reale, capabile să îndeplinească visele și să satisfacă dorințele oamenilor. Ar trebui să fie fabrica de vise care transformă obișnuitul în ceva extraordinar. Produsele sale ar trebui să răspundă nevoii de fericire și de artă. Dar Alessi nu este doar o fabrică de vise, ci și un fel de laborator de cercetare industrială în domeniul artelor aplicate.

Designeri renumiți și colaborări

Când Alberto Alessi s-a alăturat companiei în 1970, a spus clar că dorește să producă obiecte care să nu fie doar funcționale, ci și capabile să satisfacă nevoia de artă și poezie a oamenilor. Acesta este momentul în care Alessi a început colaborarea cu un grup de artiști, printre care se numără și Salvador Dalí și mai târziu cu designeri renumiți precum Ettore Sottsass, Richard Sapper, Achille Castiglioni și Alessandro Mendini care au contribuit la transformarea companiei în fabrica de vise, așa cum și-a imaginat-o Alberto.

De-a lungul anilor, mulți artiști și designeri celebri au decis să lucreze pentru Alessi, inclusiv vedete ale designului precum Zaha Hadid, Aldo Rossi, Toyo Ito, Marcel Wanders, Miriam Mirri, Michael Graves, și Philippe Starck.

Materiale și calitate

Majoritatea produselor Alessi au fost create prin prelucrarea la rece a metalelor (oțel inoxidabil, cupru, alamă și nichel), dar în catalogul său sunt incluse și multe alte materiale, cum ar fi lemnul, porțelanul, sticla sau plasticul. Toate materialele și procesele se supun unor standarde stricte de calitate, sunt atemporale și elegante și nu fac compromisuri între complexitatea tehnologică a producției industriale și atenția la detalii tipică pentru artă și artizanat.

Produsele și pictogramele de design

Alessi este renumit pentru obiectele sale pentru casă și ustensilele de bucătărie - produse funcționale, frumoase și elegante, care pot fi atât utile, cât și decorative. Catalogul include ustensile de gătit, veselă, sticlărie, tacâmuri, cafea & accesorii pentru ceai și bar, precum și obiecte decorative pentru camera de zi și produse funcționale pentru baie.

Printre cele mai populare produse Alessi se numără câteva exemple emblematice precum:

Produsele Alessi – unde le putem găsi?

Multe dintre produsele Alessi pot fi văzute în muzee renumite din întreaga lume, cum ar fi Centrul Pompidou, Muzeul Victoria și Albert și Muzeul de Artă Modernă. De asemenea, le puteți găsi în diverse reviste de design și de interior. De fapt, este greu să găsești una în care să nu apară în fotografii unul dintre produsele Alessi! Produsele de bucătărie ale celebrei fabrici de vise italiene pot fi văzute și în filme Oamenii obișnuiți și celebritățile le adoră și sunt cadouri perfecte pentru iubitorii de design, dar și cadouri de nuntă ideale.