Cuțite pentru patiserie

2 articole în total
Cuțit de patiserie, lamă zimțată, de Buyer
219 lei –27 %
159 lei
DB423425
Cuțit de patiserie GOURMET 26 cm, Wüsthof
409 lei
WU1035047726

Cuțite de patiserie - un instrument excelent pentru a vă ocupa de prăjituri

Ce este un cuțit de patiserie?

Un cuțit de patiserie este un fel special de cuțit de bucătărie. Este lung și elegant și este potrivit pentru a felia prăjituri și produse de patiserie.

Ce face ca un cuțit de patiserie să fie diferit de alte cuțite de bucătărie?

Următoarele caracteristici sunt caracteristice cuțitelor de patiserie și le fac potrivite pentru a se ocupa de prăjituri și de diferite sarcini de coacere:

 • Marginea zimțată: Ideală pentru tăierea îngrijită a crustelor de patiserie. La porționarea prăjiturilor și a produselor de patiserie delicate, este utilă o crestătură mică.
 • Lama lungă ajută la transferarea prăjiturilor în și din cuptor, la tăierea orizontală a prăjiturilor de burete și a prăjiturilor rotunde.
 • Lamă lată: Lama lată este special concepută pentru tăierea, împărțirea și servirea bazelor de tort și poate fi folosită pentru a întinde umpluturi precum glazura și gemul.
 • Vârf rotunjit: permite îndepărtarea ușoară și fără deteriorări a prăjiturilor și produselor de patiserie din vasele de copt.

Cum ar trebui să fie ascuțit cuțitul de patiserie?

Din cauza formei neobișnuite a lamei sale, un cuțit de patiserie nu poate fi ascuțit cu un ascuțitor de cuțite convențional. În schimb, veți avea nevoie de o tijă de ascuțire ceramică, denumită uneori tijă de ascuțire. Iată cum se aplică:

 • Găsește partea bizotată a cuțitului. Cuțitele cu zimți au întotdeauna o latură plată și una zimțată. Veți ascuți partea care este bizotată, deoarece aceasta este cea care îl face să taie.
 • Un cuțit de patiserie trebuie ascuțit prin ascuțirea fiecărei porțiuni dintre danturi, prin urmare nu există, din păcate, nicio scurtătură. Repetați acest procedeu până când toate gulii au fost șlefuite, ținând tija de șlefuit paralelă cu șanfrenul tot timpul, în timp ce o țineți plană pe unghiul muchiei șanfrenate.

Dacă sunteți în căutarea mai multor instrumente pentru coacerea și decorarea prăjiturilor, consultați oferta noastră de spatule de decorare, sertare pentru prăjituri și tăvi de copt.

Cum să ai grijă de cuțitul de patiserie?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul dvs. de patiserie să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

 • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
 • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
 • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
 • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
 • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat