Cuțite japoneze

73 articole în total
Cuțit Yanagiba RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
464 lei
FDCK8175724
Cuțit japonez pentru bucătărie KIRITSUKE EYES, 20 cm, Dellinger DNGRSXLKHAUS8K
Cuțit japonez Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
3 773 lei
MB34373241
Cuțit pentru pâine japonez 5000MCD 23 cm, Miyabi
4 197 lei
MB34376231
Cuțit japonez pentru bucătărie KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Cuțit universal KITA NORTH DAMASCUS, 15 cm, Dellinger
544 lei
DNGRSXLKH135
Cuțit pentru legume japonez OLIVE 17,5 cm, mâner din lemn de măslin, Forged FORGEDSDV305256
Cuțit pentru legume japonez BRUTE 17,5 cm, Forged
420 lei
FORGEDSDV304136
Cuțit Santoku japonez 17 cm, Victorinox
433 lei –9 %
390 lei
VN6852017G
Cuțit Nakiri GOURMET 17 cm, Zwilling
336 lei –15 %
283 lei
ZW36129171
Cuțitul bucătarului BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Cuțitul bucătarului BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Cuțit pentru legume SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Cuțit Santoku CULLENS GERMAN SAMURAI, 17 cm, Dellinger
155 lei
DNGRXZB13SS7
Cuțit pentru feliere KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
633 lei –11 %
562 lei
DNGRSXLKH134
Cuțit pentru legume japonez SEBRA 17,5 cm, Forged
379 lei
FORGEDSDV623460
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
904 lei –14 %
770 lei
MB34542131
Cuțit japonez de feliere CHUTOH 7000D 16 cm, MIYABI
1 027 lei –20 %
812 lei
MB34542161
Cuțit japonez GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, negru, Dellinger
Nou
DNGR8594195884092
Cuțit pentru legume japonez SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi
1 929 lei –18 %
1 580 lei
MB34381141
Cuțit de bucătar CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
874 lei
DNGRSXLKH108
Cuțit japonez SHOTOH 5000FCD, 9 cm, MIYABI
750 lei –13 %
649 lei
MB34680091
Sus
Produsele următoare

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat