Cuțit japonez Shotoh 5000MCD 67 13 cm, arțar, Miyabi

Cod: MB34400131
Marcă: MIYABI
2 190 lei –10 %
Cuțit japonez Shotoh 5000MCD 67 13 cm, arțar, Miyabi
2 190 lei –10 % 1 962 lei
În stoc (1 buc.)

„Pentru a putea găti cu bucurie, trebuie mai întâi să ai un cuțit foarte bun."

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

„Pentru a putea găti cu bucurie, trebuie mai întâi să ai un cuțit foarte bun."

Rokusaburo Michiba, expert în bucătăria japoneză și bucătar-șef

Cuțitul japonez mic SHOTOH , extrem de ascuțit, cu lama sa scurtă, subțire, dar durabilă, este ideal pentru curățarea, decojirea și felierea legumelor și fructelor . Datorită lamei sale neobișnuit de fine, acest cuțit este, de asemenea, unealta perfectă pentru a înfige carnea la frigare. Lama scurtă și mânerul confortabil permit tăieturi ghidate cu precizie. SHOTOH este unul dintre cele mai populare și comune cuțite din Japonia.

Specificații: lungimea lamei 13 cm, lungimea mânerului 9,3 cm, greutate 99 g

MIYABI 5000MCD 67 este candidatul potrivit pentru un cuțit personal pentru toată viața. Modelul damascene strălucitor al florilor de lamă înghețată este unic și vă va simboliza individualitatea. Modelul viu se oglindește liber în mânerul din lemn, creând o operă de artă care inspiră respect și umilință.

Fiecare cuțit în parte este rezultatul unui meșteșug autentic din "Orașul cuțitelor" Seki. Meșteșugul tradițional și tehnologia modernă au dus la cea mai înaltă calitate posibilă printre cuțitele produse în comerț. Miezul din pulbere de oțel Micro Carbide MC66, extrem de dur, este încapsulat în 132 de straturi de oțel de două durități diferite. Finisajul special al lamei conferă lamei o textură stratificată, oferind fiecărui cuțit un model floral Damascen original și unic. Pentru a obține proprietăți și mai bune ale oțelului, a fost utilizat un proces unic de călire CRYODUR®, în timpul căruia oțelul este înghețat la -196°C. Materialul rezultat se mândrește cu o duritate extremă de 66 Rockwell. Cuțitul este șlefuit manual simetric în formă de "V" la un unghi de 10°. Ascuțirea manuală tradițională Honbazuke este dovedită de sute de ani de muncă a maeștrilor cuțitari. Este un proces de ascuțire în mai multe etape, în care cuțitul este mai întâi ascuțit cu ajutorul unei pietre de șlefuit verticale și orizontale rotative și, în final, lama este lustruită cu o bandă de ascuțire din piele. Datorită tăișului în formă de pană, lama pătrunde cu ușurință în produsele alimentare. Mânerul clasic în formă de „D" este realizat din lemn de arțar stabilizat. Modelul recunoscut de granulație bogată a lemnului este unic pe fiecare piesă.

Materialele folosite reprezintă puterea concentrată a resurselor naturale. Granulația lemnului reflectă timpul și elementele, spunând o poveste distinctă. În timp ce pumnul din mozaic auriu îți amintește de bolta decorativă a săbiilor japoneze iconice, tocul cu relief asiatic exploatează în mod figurat energia cuțitului.

  • Miez de oțel pudră de carbură MC66 extrem de dură Micro Carbide MC66
  • Conținut extrem de ridicat de carbon
  • Duritate 66 Rockwell
  • CRYODUR® - o metodă unică de călire prin congelare / temperare
  • 133 de straturi de oțel
  • Design Damascen (floral)
  • Forma japoneză autentică, îngustă
  • Tăietură în formă de V
  • Honbazuke unic de măcinare manuală trifazică unică în trei faze
  • Katana Edge
  • Reținere ridicată a lamei, rezistență la coroziune și flexibilitate optimă
  • Mâner confortabil în formă de D din lemn de arțar stabilizat
  • Echilibru perfect pentru o manevrare confortabilă a cuțitului
  • Toc din oțel inoxidabil cu logo în relief
  • Garanție pe viață împotriva defectelor de fabricație ale lamei
  • Nu se poate spăla în mașina de spălat vase

Frumusețea și precizia sunt principalele caracteristici ale culturii japone ze, iar aceeași filozofie onorează și marca MIYABI din Seki, centrul tacâmurilor japoneze, încă din secolul al XIV-lea. Producătorul tradițional japonez de cuțite a combinat măiestria sa de precizie cu procesele și standardele de fabricație dovedite ale mărcii germane ZWILLING J. A. HENKELS. Astfel, grupul de afaceri ZWILLING și-a putut extinde portofoliul cu propria producție de cuțite japoneze autentice chiar în inima industriei japoneze de cuțite.

Confecționarea săbiilor japoneze este o tradiție în Țara Soarelui Răsare de multe secole. Săbiile samurailor au fost și sunt admirate pentru eleganța, ascuțimea, frumusețea și perfecțiunea lor tehnică unice. Instrumentele de precizie MIYABI cu lame japoneze autentice sunt un succesor demn al acestei tradiții. Ascuțimea uimitoare, aproape "chirurgicală" a cuțitelor păstrează textura materiilor prime utilizate . Fiți la fel de exigenți ca bucătarii japonezi și obiectivul dumneavoastră va fi întotdeauna un fel de mâncare cu aspect perfect gustos.

Recomandări și întreținere:

  • Nu folosiți cuțitele pentru a tăia ingrediente extrem de dure, cum ar fi alimentele congelate
  • Nu expuneți cuțitul la contactul prelungit cu apa sau sarea
  • Evitați îndoirea cuțitului
  • Pentru a menține ascuțimea, se recomandă să spălați cuțitul manual cu un detergent ușor după utilizare și să îl uscați imediat
  • Protejați lama de impact
  • Dacă nu folosiți cuțitul pentru o perioadă lungă de timp, este recomandabil să îl înfășurați într-o țesătură uscată sau în hârtie de ziar. Uleiul de cerneală folosit la tipărirea ziarelor va proteja lama de o eventuală coroziune
  • Lama poate fi ștearsă cu o cârpă înmuiată în ulei ca parte a îngrijirii, crescând rezistența la coroziune
  • Depozitați cuțitul într-un loc sigur

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite japoneze
Greutate: 0.4 kg
Tip produs: Cuțit japonez Santoku
Seria: MIYABI 5000MCD 67
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: B

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: