Friteuze

8 articole în total
Friteuză PRO PREMIUM FR510170, 3 l, Tefal
538 lei –15 %
457 lei
TEFFR510170
Friteuză cu aer FR 2455, Severin
376 lei –19 %
301 lei
SEVEFR2455
Friteuză cu aer cald ACTIFRY EXTRA FZ720015, Tefal
1 049 lei –21 %
820 lei
TEFFZ720015
Friteuză cu aer cald EASY FRY OVEN & GRILL FW501815, Tefal
1 190 lei –15 %
1 011 lei
TEFFW501815
Friteuză cu aer cald ACTIFRY GENIUS FZ760030, Tefal
1 385 lei –23 %
1 053 lei
TEFFZ760030
Friteuză cu aer FR 2445, Severin
593 lei –24 %
449 lei
SEVEFR2445

Frigidere adânci și cu aer - pentru o gătire mai sănătoasă și mai crocantă

Ce ar trebui să știu despre aparatele de prăjit cu aer?

O friteuză cu aer se aseamănă cu un cuptor, mai ales pentru că coace și prăjește alimente, dar diferă de un cuptor prin faptul că folosește mai puțin ulei decât un cuptor convențional și are componente de încălzire care se află doar în partea superioară. Acest lucru face ca mâncarea să devină incredibil de crocantă în câteva minute.

Frigiderele cu aer se încălzesc adesea foarte repede și gătesc alimentele rapid și uniform datorită sursei de căldură concentrate, a locației și a dimensiunii ventilatorului.

Cu foarte puțin ulei, aparatele de prăjit cu aer comprimat vă permit să preparați mâncăruri care în mod tradițional ar fi fost prăjite adânc, cum ar fi chipsurile. Prăjitoarele cu aer comprimat oferă o alternativă mai bună la prepararea și consumul acestor alimente și gustări cu conținut ridicat de grăsimi.

Cum funcționează o friteuză cu aer?

Într-o friteuză cu aer comprimat, alimentele sunt puse într-un coș perforat, iar aparatul le gătește prin suflarea aerului fierbinte în jurul lor. Convecția este creată de forța aerului, care gătește și rumenește partea exterioară a alimentelor din coș. Mâncărurile pane, cum ar fi pulpele de pui congelate, sau alimentele cu amidon nepanezate, cum ar fi cartofii prăjiți sau cartofii cu cartofi prăjiți, se vor rumeni atâta timp cât temperatura aerului depășește aproximativ 320 F.

Ce deosebește o friteuză cu aer de o friteuză?

În timp ce o friteuză și o friteuză cu aer au anumite asemănări, cele două mașini de bucătărie au și diferențe considerabile, unele dintre ele fiind evidențiate mai jos:

  • Frigiderele au nevoie de mult ulei pentru a acoperi bine alimentele. Alimentele gătite în aparatele de prăjit cu aer comprimat pot fi gătite cu doar o lingură de ulei sau poate chiar fără ulei.
  • Unele produse sunt mai crocante într-o friteuză cu aer comprimat decât într-o friteuză, deoarece acestea folosesc puțin sau deloc ulei.
  • Frigiderele sunt folosite doar pentru a prăji alimente. Prăjitoarele cu aer comprimat pot fi folosite pentru mai multe tehnici de gătit, cum ar fi grătarul sau coacerea!
  • Gătitul cu o friteuză cu aer comprimat este mai sănătos.

Există, de asemenea, unele avantaje pe care le au în comun aparatele de prăjit cu aer și cele de prăjit. Acestea permit ca bucătăria dvs. să rămână curată (ceea ce nu este ușor dacă încercați să prăjiți mâncarea în ulei adânc într-o tigaie adâncă), iar majoritatea suporturilor și coșurilor pentru friteuze cu aer și friteuze sunt lavabile în mașina de spălat vase.

Verificați oferta noastră de frigidere de bucătărie de la companii de încredere precum Tefal sau Severin, și vedeți cât de mult pot face acestea pentru dumneavoastră!