Cuțite pentru copii

Cuțite pentru copii - lăsați-i pe copii să gătească împreună cu dvs

Până acum, a oferi orice fel de cuțit unui copil sub vârsta de 10 ani părea riscant, dar cuțitele de astăzi sunt instrumente eficiente pentru a-i învăța pe copii să aibă încredere în bucătărie și pentru a-i ține ocupați în timp ce gătiți.

Kulina oferă cuțite de bucătărie concepute pentru tinerii bucătari începând cu vârsta de 6 ani, fabricate de companii renumite, cum ar fi F.DICK.

Cuțitele pentru copii permiteți-le copiilor dvs. să participe la gătitul unor mese sănătoase și să înțeleagă astfel importanța pregătirii unor mese de casă care pot fi atât gustoase, cât și pline de legume. Dimensiunea lamelor și a mânerelor acestor cuțite sunt special adaptate la nevoile bucătarilor mici. Pentru a preveni rănile, vârfurile lamei sunt adesea rotunjite și bine conturate, iar mânerele ergonomice sunt realizate dintr-un plastic antiderapant. Lamele sau mânerele cuțitelor pentru copii prezintă adesea modele decorative, atractive pentru micii bucătari.

Când ar trebui să îi prezint pentru prima dată copilului meu un cuțit?

Puteți să-i prezentați copilului dumneavoastră cuțitele încă de la vârsta de doi ani, chiar dacă un copil nu va putea mânui un cuțit în siguranță până la vârsta de 6 sau 7 ani. Începeți cu tacâmuri pentru copii - mai întâi linguri, apoi furculițe și, în cele din urmă, cuțite. Atunci când copilul dvs. a perfecționat utilizarea cuțitului și a furculiței pentru a lua cina, puteți începe să vă gândiți să îi prezentați un cuțit de bucătărie și să îl implicați în sarcini culinare ușoare.

Cum îi pot oferi copilului meu un sprijin fizic atunci când folosește un cuțit?

  • În timp ce folosiți cuțitul pentru a tăia mâncarea, îi puteți permite celui mic să se agațe de mâinile dumneavoastră.
  • Mâini peste mâini. Vă puteți încrucișa mâna peste cea a copilului în timp ce amândoi țineți cuțitul.
  • Puteți ține capătul cuțitului în timp ce tânărul ține cuțitul pentru a vă ajuta cu mișcarea.
  • Îl puteți ajuta pe tânăr sprijinindu-l și dirijându-l din cot în timp ce copilul ține cuțitul.
  • În plus, puteți exersa folosirea cuțitului în timp ce vă implicați în alte activități, cum ar fi joaca cu plastilină sau crearea de obiecte de artizanat.

Cuțitele pentru copii pot tăia alimentele moi, dar nu sunt la fel de ascuțite ca lamele "pentru adulți". Acestea reprezintă o modalitate bună de a-i inspira pe micii bucătari și de a-i învăța abilitățile de bază ale cuțitelor înainte de a începe să folosească instrumentele potrivite. Nu uitați să nu lăsați copilul să folosească cuțitul atunci când nu sunteți în bucătărie.