Gătit în aer liber

45 articole în total
Oală de gătit în aer liber FT12, 12,8 l, fontă, Petromax
729 lei –9 %
663 lei
PET701492
Placă pentru grătar peste foc deschis FS56 56 cm, Petromax
669 lei –12 %
587 lei
PET701683
Placă pentru grătar FS48 48 cm, Petromax
559 lei –12 %
489 lei
PET701720
Tigaie pentru grătar în aer liber GP35 35 cm, fontă, Petromax
316 lei
PET730744
Lampă cu kerosen FEUERHAND 276, Petromax
189 lei –14 %
161 lei
PET703007
Oală de gătit în aer liber FT9 9 l, cu picioare, fontă, Petromax PET701485
Suport pentru grătar de pui 30 cm, fontă, Petromax
273 lei –6 %
255 lei
PET730447
Trepied pentru gătit pe foc, Petromax
419 lei –12 %
367 lei
PET701256
Oală de gătit în aer liber FT6 7 l, fontă, Petromax
509 lei –13 %
440 lei
PET701478
Tigaie SP20 20 cm, inducție, gătit în aer liber, oțel forjat, Petromax PET707180
Manta incandescentă de rezervă HK500, Petromax
25 lei
PET791011
Racletă pentru fontă 12 cm, oțel inoxidabil, Petromax
89 lei
PET701584
Clește pentru grătar ZA2 54 cm, Petromax
127 lei –11 %
112 lei
PET730546
Ridicator de capac, fontă, Petromax
66 lei –10 %
59 lei
PET730379
Matriță pentru burgeri în aer liber BG-IRON, Petromax
249 lei –10 %
223 lei
PET730782
Lampă cu kerosen HK50, alamă cromată, Petromax
1 465 lei
PET700013
Grătar pentru gătit în aer liber 23 cm, fontă, Petromax
119 lei
PET701577
Sus
Produsele următoare

Gătitul în aer liber - grătar, afumare și prăjire

Ce înseamnă gătit în aer liber?

Te-ai săturat să mănânci aceeași bucătărie plictisitoare în bucătăria ta? Îți place să-ți condimentezi mesele cu ceva emoție și aventură? Apoi, este timpul să vă puneți la încercare abilitățile de gătit în aer liber!

Nu există un mod mai bun de a găti decât cu vântul în păr, soarele pe față și aroma de carne friptă în aer. Și, să fim sinceri, totul este mai gustos când este gătit afară.

Așa că luați șorț, aprindeți grătarul și începeți să gătiți, fie că sunteți un veteran experimentat sau un nou venit în gătitul în aer liber. Petromax's outdoor cooking essentials, așa cum se poate vedea pe site-ul Kulina, sunt cei mai buni însoțitori pentru această aventură.

Gătitul în aer liber cuprinde o gamă largă de metode și tehnici de preparare a mâncării în aer liber. Iată câteva dintre principalele tipuri de gătit în aer liber:

 • Grătare la grătar: Gătitul la grătar este o metodă de gătire lentă care presupune gătirea alimentelor la foc mic, indirect, pentru o perioadă îndelungată. Este adesea asociat cu fumatul și folosește lemn sau cărbune pentru a da aromă. Mâncărurile la grătar pot include coaste, carne de porc trasă, piept și multe altele. Consultați grătarele din oferta noastră pentru mai multe opțiuni de grătar.

 • Fumatul: Afumarea presupune gătirea alimentelor folosind fumul provenit de la arderea așchiilor sau a bucăților de lemn. Este o metodă de gătire lentă care conferă o aromă unică de afumătură alimentelor. Afumarea se poate face folosind un afumător, o afumătoare sau chiar un grătar cu o cutie de afumare.

 • Gătitul la foc de tabără: Gătitul la foc de tabără este o metodă tradițională prin care mâncarea este preparată la un foc de tabără deschis. Tehnicile pot include prăjirea alimentelor pe frigărui, înfășurarea alimentelor în folie și gătitul în cărbuni sau utilizarea vaselor de gătit din fontă direct pe foc. Aici veți găsi o selecție de accesorii care vor face ca gătitul la foc deschis să fie posibil, atractiv și elegant.

 • Gătitul în cuptor olandez: Gătitul în cuptor olandez presupune folosirea unei oale grele din fontă cu capac, numită cuptor olandez, pentru a găti mâncarea la foc deschis sau pe cărbuni. Este versatil și potrivit pentru o gamă largă de mâncăruri, de la tocănițe la produse de patiserie. Pe Kulina veți găsi vase celebre de cuptor de oală de la Petromax marcă.

 • Gătitul la rotisor: Gătitul la rotisor presupune să înfigeți carnea pe o țepușă de rotisor și să o gătiți încet deasupra unei flăcări deschise sau a unei surse de căldură. Mișcarea de rotație ajută la gătirea uniformă și la ungerea automată a cărnii.

 • Gătitul în aer liber cu aragaz sau arzător: Sobele sau arzătoarele portabile de exterior sunt utilizate în mod obișnuit pentru camping și pentru gătit în aer liber. Aceste aragazuri sunt alimentate cu propan sau cu alți combustibili și se pot folosi pentru diferite tehnici de gătit, de la fierbere și prăjire până la sărituri.

 • Grătare de picnic și grătare portabile: Grătarele portabile sunt concepute pentru picnicuri, petreceri în aer liber și alte situații de gătit în mișcare. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și tipuri de combustibil, cum ar fi cărbune, gaz și electric.

 • Cuptoare pe lemne: Cuptoarele pe lemne sunt structuri în aer liber concepute pentru coacerea pizzei, a pâinii și a altor feluri de mâncare. Aceste cuptoare folosesc lemnul ca sursă de căldură și pot atinge temperaturi ridicate pentru o gătire rapidă și uniformă. Dacă aveți chef să luați grătarul cu dvs. la plajă sau la lac, consultați oferta de la LotusGrill.

Fiecare tip de metodă de gătit în aer liber oferă o experiență și un profil de aromă unice, permițându-vă să explorați o varietate de tehnici culinare și să creați mese delicioase într-un cadru în aer liber.

Care sunt beneficiile gătitului în aer liber?

Gătitul în aer liber are multe avantaje, printre care:

 • Gătitul și servirea mesei în aer liber ar putea fi o experiență plăcută și memorabilă, care vă va ajuta să vă conectați cu natura și să prețuiți natura.
 • Gătitul în aer liber vă permite, de asemenea, să folosiți o gamă mai largă de tehnici de gătit, cum ar fi grătarul, fumatul și gătitul la foc de tabără, pe care nu le puteți folosi în interior.
 • Gătitul afară poate oferi un spațiu mai mare pentru petreceri mai mari sau evenimente de familie, facilitând pregătirea și servirea meselor pentru toată lumea.
 • În comparație cu utilizarea unui cuptor sau a unei sobe în interior, folosirea echipamentelor de gătit în aer liber vă poate ajuta să economisiți bani pe cheltuielile de energie.