Cuțite Santoku

46 articole în total
Cuțit Santoku BRUTE 18 cm, Forged
356 lei –7 %
330 lei
FORGEDSDV620155
Cuțit Santoku FRESH KITCHEN K1220104 12 cm, Tefal
92 lei
TEFK1220104
Set cuțite Santoku și tocător LAGUIOLE LUXURY, Laguiole
200 lei
LAGSDV-301180
Cuțit Santoku Forged Katai 18 cm
669 lei
FORGEDSDV620711
Cuțit Santoku RED SPIRIT 18 cm, F.Dick
493 lei –6 %
459 lei
FDCK8174218K
Cuțit Santoku ROSE WOOD DAMASCUS, 17,5 cm, Dellinger
519 lei
DNGRXZB27RW7
Cuțit Santoku OLIVE 18 cm, Forged
354 lei
FORGEDSDV307427
Cuțit Santoku cu caneluri ovale 17 cm Ikon WÜSTHOF
1 047 lei
WU4976
Cuțit Santoku Miyabi 800DP Zwilling 18 cm
1 409 lei
MB54487181
Cuțit Santoku PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
589 lei –13 %
509 lei
ZW31117181
Cuțit Santoku NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
1 190 lei –21 %
939 lei
ES515402
Cuțit Santoku KARASU, 11,5 cm, Dellinger
619 lei
DNGRSXLKH128
Cuțit Santoku Sebra Forged 18 cm
343 lei
FORGEDSDV623521
Cuțit Santoku IKON 14 cm, cu caneluri ovale, Wüsthof
798 lei
WU4972
Cuțit Santoku CLASSIC CULOARE 17 cm, roșu sumac, Wüsthof
Nou
709 lei
WU1061731717
Cuțit Santoku BAMBOO 16 cm, Samura
179 lei –13 %
155 lei
SMRSNBNSU
Cuțit Santoku cu lama de 17 cm Clasic Ikon cremă WÜSTHOF
753 lei
WU41760
Cuțit Santoku SAMURAI 17 cm, Dellinger
607 lei
DNGRSXLKHP7
Cuțit Santoku CLASSIC CULOARE 17 cm, catifea de stridii, Wüsthof
Nou
WU1061731317
Cuțit Santoku 17 cm, cu caneluri ovale, negru, Victorinox
249 lei –10 %
224 lei
VN6852317B
Cuțit Santoku CLASSIC CULOARE 17 cm, coral piersic, Wüsthof
Nou
709 lei
WU1061731517
Cuțit japonez de bucătărie NAKIRI OKAMI, 17 cm, Dellinger
419 lei
DNGRSXLKHAUS7NA
Cuțit Santoku CLASSIC CULOARE 17 cm, sare roz de Himalaya, Wüsthof
Nou
WU1061731617
Cuțit Santoku CLASSIC CULOARE 17 cm, violet, Wüsthof
Nou
709 lei
WU1061731417
Sus
Produsele următoare

Cuțitele Santoku - unul dintre cele mai universale cuțite din bucătăria dvs

Ce este un cuțit Santoku?

Cuțitul Santoku este un cuțit foarte versatil, de dimensiuni medii, care poate fi folosit pentru numeroase sarcini culinare. Cuțitul provine din Japonia și are o lamă lată, fără vârf, dar cu o coloană vertebrală din spate care se curbează în jos pentru a se întâlni cu lama frontală cu muchii drepte. Are o lungime cuprinsă între 12 și 20 cm, nu are pernă, are o greutate echilibrată și este ușor de ținut în mână.

Care este diferența dintre un cuțit Santoku și un cuțit de bucătar?

Bucătarii casnici și bucătarii profesioniști folosesc atât cuțitele santoku, cât și cuțitele de bucătar pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele Santoku au o lamă mai scurtă decât cuțitele de bucătar, iar lama lor este de obicei cu un singur tăiș, spre deosebire de cuțitele de bucătar cu tăiș dublu. Deoarece nu are un vârf, permite tăierea cu o singură tăietură în jos, în timp ce cu un cuțit de bucătar trebuie să legănați lama în față. Alegeți un cuțit de bucătar dacă preferați metoda de tăiere "legănată" și optați pentru Santoku pentru a tăia mai repede și mai eficient.

La ce se folosește cuțitul Santoku?

"Santoku" poate fi tradus ca "trei virtuți" sau "trei utilizări", care sunt tăierea, tăierea în cuburi și tocarea. Acesta vă permite să tăiați felii foarte subțiri de alimente, ceea ce face ca mâncărurile să arate frumos și estetic. Puteți folosi un cuțit Santoku pentru:

  • tăierea cărnii
  • felierea șuncii sau a brânzei
  • felierea, tăierea sau tăierea în cubulețe a fructelor, legumelor și nucilor
  • tocarea ierburilor
  • crearea de felii fine

Pe Kulina veți găsi cuțite Santoku de calitate, fabricate de mărci de încredere, care rezistă la uzură. Verificați cuțitele prin Dellinger sau Forged sau Zwilling sau citiți mai întâi ghidul nostru suprem de cumpărare a unui cuțit. Puteți verifica, de asemenea, cele mai bune cuțite Santoku de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit Santoku?

Dacă vă folosiți cuțitul Santoku zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului Santoku este cu o piatră de ascuțit. Ascuțiți cuțitul ca pe un cuțit obișnuit - cu un unghi de 20 de grade față de piatra de ascuțit, iar dacă acesta are o muchie granton, mergeți pe 15 grade. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul Santoku?

Cuțitele Santoku reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat