Cuțite pentru decojit

13 articole în total
Cuțit pentru roșii GOURMET 12 cm, Wüsthof
228 lei
WU1035048012
Cuțit pentru decojire CLASSIC 7 cm, Wüsthof
379 lei
WU4062
Cuțit pentru decojire FOUR STAR, Zwilling
259 lei –15 %
220 lei
ZW31070051
Cuțit pentru decojire CLASSIC IKON 7 cm, Wüsthof
466 lei
WU4020
Cuțit pentru decojire TWIN 5 cm, Zwilling
59 lei –8 %
54 lei
ZW38040050
Cuțit pentru decojire PROFESSIONAL "S", Zwilling
329 lei –18 %
268 lei
ZW31020051
Cuțit pentru decojire GOURMET 7 cm, Zwilling
189 lei –15 %
159 lei
ZW36110061
Cuțit pentru legume TWIN GOURMET , 7 cm, Zwilling
122 lei –10 %
109 lei
ZW31601070
Cuțit pentru legume CLASSIC IKON, 8 cm, Wüsthof
489 lei
WU4006
Cuțit pentru decojire TWIN GRIP 6 cm, Zwilling
58 lei
ZW38720060
Cuțit pentru legume PROFESSIONAL "S" 8 cm, Zwilling
339 lei –19 %
272 lei
ZW31020091
Cuțit pentru decojire ELEVATE 10529, 9 cm, Joseph Joseph
86 lei
JS10529

Cuțite de decojit - micile tale ajutoare la îndemână

La ce folosește cuțitul de decojire?

Decojitorii fac exact ceea ce sugerează numele lor: îndepărtează pielea sau decojesc fructele și legumele. Acestea au o lamă scurtă, inflexibilă, ușor curbată, cu muchia în interiorul curburii

Ce face un cuțit bun pentru decojire?

  • Majoritatea cuțitelor de decojit sunt folosite mai ales pentru decojirea fructelor și legumelor, de aceea trebuie să fie destul de ascuțite.
  • Pentru a preveni alunecarea și tăierea mâinii, mânerul trebuie să fie ergonomic, iar alegerea celui mai bun material trebuie să fie luată în considerare cu atenție, astfel încât să se asigure controlul asupra cuțitului în timpul utilizării acestuia.
  • Un material din oțel carbon sau ceva comparabil este materialul ideal, deoarece păstrează bine tăișul, este simplu de ascuțit cu o piatră umedă și este simplu de ascuțit cu o tijă de oțel.

Care este diferența dintre cuțitele de curățat și cuțitele de decojit?

Deși ambele cuțite sunt mici și pot fi de mare folos atunci când se ocupă de legume, există unele diferențe între cele două tipuri de cuțite:

  • Cuțitele de decojit au adesea o lungime a lamei cuprinsă între 5 și 10 centimetri, în timp ce cuțitele de curățat au de obicei o lungime a lamei cuprinsă între 7,5 și 12,5 centimetri.
  • Cuțitele de decojit au muchii curbate, cu lama în formă de cioc de pasăre, perfecte pentru a crea garnituri frumoase, în timp ce cuțitele de curățat au muchii drepte, cu două muchii oblice.
  • Cuțitele de decojit sunt folosite în principal pentru a decoji fructe și legume, în timp ce cuțitele de curățat sunt folosite și pentru a curăța fructele și a tăia obiecte mici.

Pentru o mai bună pregătire a fructelor și legumelor, puteți verifica și grătarele noastre de legume, precum și mașinile de fel iat și decojit mandoline.

Cum să aveți grijă de cuțitul de decojire?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul de decojit să reziste o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat