40 articole în total
Furculiță de cocktail Nuova, set de 6 buc, WMF
108 lei
WM1291546040
Set de linguri pentru salată NUOVA M, WMF
99 lei
WM1291426040
Spatulă pentru lasagna PRO, Zwilling
161 lei –9 %
146 lei
ZW37160035
197 lei –15 %
166 lei
ZW7006093
Set de tacâmuri pentru servit NUOVA, WMF
167 lei
WM1291246040
Lingură de servit PROFI PLUS, WMF
134 lei –6 %
125 lei
WM1876656030
Furculiță de servit Nuova, set de 2 bucWMF
55 lei –5 %
52 lei
WM1291496042
Lingură de servit PROFI PLUS, WMF
134 lei –5 %
126 lei
WM1872466030
Lingură de servire GREEN TOOL, 25,5 cm, verde, Eva Solo
74 lei –25 %
55 lei
ES531533
Lingură de servit DAILY, 26 cm, Nicolas Vahé
34 lei
NV160670010
Set de linguri pentru salată NUOVA, WMF
112 lei
WM1291416040
Lingură de servire GREEN TOOL 28 cm, verde, Eva Solo
74 lei –32 %
50 lei
ES531534
Set de linguri de salată STELLA, oțel inoxidabil mat, Blomus
259 lei
BM63952
Clește pentru salată INGENIO K2060614, Tefal
47 lei
TEFK2060614
Clește de servit 22 x 3,5 cm, Eva Solo
123 lei –25 %
92 lei
ES552082
Lingură de servit METEO, Zwilling
197 lei –15 %
166 lei
ZW7006096
Clește de servit 24,5 x 6,5 cm, Eva Solo
148 lei –30 %
103 lei
ES552083
Lingură de servit SOHO, Zwilling
161 lei –5 %
152 lei
ZW7031093
Lingură pentru servire STELLA, Blomus
159 lei
BM63949
Clește de servit 13,5 x 2,5 cm, Eva Solo
74 lei –29 %
52 lei
ES552081
Set de linguri de salată, auriu, Bitz
198 lei –8 %
182 lei
BITZ130146
Set de linguri pentru salată BELA, Zwilling
360 lei –14 %
307 lei
ZW7143296
Sus
Produsele următoare

Tacâmuri de servit - instrumente de servire indispensabile

Ce sunt tacâmurile de servire?

Tacâmurile de servit sunt un tip de ustensile de servit folosite pentru a servi mâncarea, de obicei la masă de sufragerie. Aceste tacâmuri sunt adesea construite din materiale de calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil, lemnul sau plasticul, și pot fi lucrate artistic pentru a se potrivi perfect cu alte tacâmuri de masă, cum ar fi tacâmurile de masă, bolurile de servire sau paharele.

Există diferite tipuri de tacâmuri de servire și veți găsi o mulțime de ele pe site-ul Kulina. Acestea includ:

  • Seturi de servire a salatei: Dacă doriți să amestecați și să serviți salata într-un mod elegant, veți avea neapărat nevoie de un set de servire a salatei sau de un clește pentru salată. Seturile de servire a salatei constau dintr-o lingură și o furculiță pentru salată. Lingurile de salată oferă mai mult control și o suprafață mai mare decât lingurile standard.
  • Furculițe de servit: Furculițe cu mâner lung folosite pentru a servi carnea sau legumele.
  •  
  • Linguri pentru supă și sos: Linguri de supă și linguri de sos decorative folosite pentru a servi sosul sau alte sosuri fluide. Lingurile de servit cu cupe mari și rotunde sunt, de asemenea, perfecte pentru a servi tocănițe, legume și orez.
  • Sertare pentru prăjituri - sertarele pentru prăjituri sunt instrumente utile pentru a servi prăjituri, dar și lasagna sau focaccia

Care este diferența dintre ustensile de bucătărie și tacâmurile de servire?

Ustensile de bucătărie sunt uneori foarte asemănătoare cu ustensilele de servire. Lingurile de bucătărie, de exemplu, pot fi folosite atât pentru gătit, cât și pentru servit. Cu toate acestea, există diferențe uriașe între aceste două tipuri de ustensile și acestea sunt:

  • ustensile de bucătărie trebuie să fie sigure pentru oale și tigăi, nu pot zgâria suprafețele lor antiaderente și, prin urmare, trebuie să fie confecționate din materiale care nu zgârie, dar în același timp rezistente la căldură. Prin urmare, ustensilele de bucătărie sunt foarte des fabricate din lemn, silicon sau plastic.
  • pe de altă parte, tacâmurile de servire sunt folosite în sala de mese și însoțesc vesela, paharele și tacâmurile de masă. Face parte din aranjamentul mesei. Din acest motiv, este foarte adesea destul de decorativ și, de obicei, este fabricat din oțel inoxidabil.

Cum pot îngriji și întreține tacâmurile de servire?

Curățarea, depozitarea și manipularea corespunzătoare fac parte integrantă din întreținerea tacâmurilor de servire. Tacâmurile de servit trebuie spălate manual cu un săpun de vase delicat și apă caldă după fiecare utilizare și apoi uscate imediat. Depozitați tacâmurile de servit într-un loc curat și uscat, ferit de apă și praf.

Din cauza contactului cu aerul sau cu acizii alimentari, tacâmurile de servit se pot păta sau decolora în timp. Puteți elimina acest lucru curățându-le cu un polish pentru argint sau cu un detergent neabraziv pentru metale, după ce ați urmat instrucțiunile producătorului.