Cuțite pentru legume
Cuțite pentru legume - mici și la îndemână
Ce sunt cuțitele de legume?
Cuțitele pentru legume sunt cuțite mici, la îndemână, cu lame scurte cu vârful ascuțit, uneori ușor curbat. Acestea sunt folosite pentru decojirea sau tăierea fructelor și legumelor mici, așa că, dacă sunteți în căutarea unui cuțit pentru tăierea, tocarea sau felierea legumelor mari, folosiți un cuțit de bucătar sau un cuțit Santoku.
La ce se folosesc cuțitele mici pentru legume?
Cuțitele pentru legume pot fi folosite pentru numeroase sarcini culinare și ingrediente. Le puteți utiliza pentru:
- decojirea fructelor și legumelor mici
- tăierea imperfecțiunilor
- curățarea cepei verzi sau a usturoiului
- tăierea legumelor mici
- felierea fructelor mici
- decuparea formelor de legume
În Kulina veți găsi multe cuțite de legume fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Wusthof, Zwilling, WMF (vedeți aici cele mai bine vândute cuțite pentru legume). Dacă sunteți în căutarea mai multor cuțite pentru bucătăria dvs., citiți aici ghidul nostru suprem pentru cumpărarea unui cuțit Dacă preferați să curățați legumele folosind un decojitor, consultați oferta noastră de decojitori de legume de calitate.
Cum să aveți grijă de cuțitele de legume?
Dacă investești bani într-un cuțit de legume, cu siguranță îți dorești ca acestea să reziste o veșnicie, așa că asigură-te că urmezi aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor tale:
- cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
- dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
- pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
- depozitați-vă cuțitele separat, astfel încât lamele să nu se omolească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
- ascuțiți-vă cuțitele în mod regulat