Căni pentru lapte

28 articole în total
Cremă KINEO, 270 ml, negru, WMF
99 lei –8 %
91 lei
WM651559440
Set de pornire Barista, 3 bucSeverin
237 lei –11 %
210 lei
SEVEZB5996
Recipient pentru lapte-frișcă CHA 210 ml, Alessi
329 lei
ALNF02
Recipient pentru lapte 500 ml, chihlimbar/negru, Bitz
153 lei
BITZ11273
Recipient pentru lapte 500 ml, albastru/negru, Bitz
159 lei –13 %
137 lei
BITZ11271
Recipient pentru lapte 500 ml, cremă, Bitz
159 lei –19 %
128 lei
BITZ11274
Recipient pentru lapte 200 ml, cremă, Bitz
90 lei
BITZ11262
Recipient pentru frișcă-lapte 9096 200 ml, albastru, Alessi
329 lei
AL9096
Cană pentru lapte THEO 400 ml, bej, Stelton
260 lei
SNX6381
Recipient pentru lapte 500 ml, gri, Bit
159 lei –10 %
143 lei
BITZ11270
Recipient pentru lapte-frișcă NO.W 100 ml, glazură gri, Revol RV655082
Recipient pentru lapte THEO 400 ml, Stelton
260 lei
SNX638
Recipient pentru lapte cremă 250 ml, roșu, ceramică, Staub
100 lei –22 %
78 lei
ST405118040
Recipient cremă WASSILI 12 cm, argintiu, Philippi
308 lei
PHP135007
Recipient pentru cremă NO.W 100 ml, gri mat, REVOL
77 lei –15 %
65 lei
RV655081
Recipient pentru lapte frișcă SABLO 150 ml, crem, Blomus
91 lei
BM64116
Recipient lapte frișcă PILAR, 280 ml, kaki, ceramică, Blomus BM63993
Recipient pentru lapte-frișcă, 200 ml, verde/negru, Bitz
89 lei –7 %
82 lei
BITZ11259
Cană pentru lapte GRAND CRU SOFT, 500 ml, alb, Rosendahl
150 lei
RSD20565
Sus
Produsele următoare

UlciorUlcior pentru lapte sau un creamer - un must-have pentru iubitorii de ceai și cafea

Carafele de lapte și cremele sunt mici ulcioare folosite pentru a servi lapte sau cremă pentru cafea. Adesea, acestea fac parte dintr-un set mai mare care include un bol de zahăr asortată și, uneori, și un ceainic.

Pe Kulina oferim cremă de frișcă elegantă realizată de producători de renume, cum ar fi Bitz, Blomus sau Stelton.

Istoria unui creamer

Istoria cremei, cunoscută și sub numele de ulcior pentru lapte, datează din secolul al XVIII-lea, când ceaiul și cafeaua au devenit mai larg consumate în Europa. Pe măsură ce aceste băuturi au crescut în popularitate, oamenii au început să folosească laptele și smântâna ca o completare a aromelor de ceai și cafea.

Primele cremoare erau simple și practice, fabricate din ceramică sau porțelan și concepute pentru a conține o cantitate mică de lapte sau smântână. Adesea, acestea făceau parte dintr-un serviciu de ceai sau cafea mai mare, care includea un ceainic, un bol de zahărși alte accesorii.

De-a lungul timpului, cremele au devenit mai elaborate și mai decorative, cu desene și modele complicate. Acestea erau fabricate dintr-o gamă largă de materiale, inclusiv argint, sticlă și alte metale, și erau adesea împodobite cu mânere, guri și alte elemente ornamentale elaborate.

În secolul al XIX-lea și la începutul secolului al XX-lea, cremele au devenit din ce în ce mai importante ca simbol al statutului social, în special în gospodăriile bogate. Acestea făceau adesea parte dintr-un aranjament de masă elaborat și erau realizate din cele mai fine materiale, cum ar fi argintul și cristalul.

În prezent, cremoarele continuă să fie o parte importantă a unui serviciu de ceai sau cafea bine amenajat și sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri și modele pentru a se potrivi diferitelor gusturi și ocazii. Cremele moderne sunt adesea fabricate din sticlă sau ceramică și sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat, cu forme simple și practice, ușor de curățat și de turnat.

De ce unii oameni își beau ceaiul cu lapte?

Se crede că practica de a adăuga lapte în ceai își are originea în Anglia, în secolul al XVII-lea. La acea vreme, ceaiul era o băutură scumpă și exotică, importată din China, și era adesea servit în cești mici, fără lapte sau zahăr.

Cu toate acestea, pe măsură ce ceaiul a devenit mai disponibil și mai accesibil, a început să fie consumat în cantități mai mari, iar oamenii au început să experimenteze diferite moduri de a-l prepara și servi. Adăugarea laptelui în ceai a fost un astfel de experiment și a devenit rapid popular printre englezi, care au început să adauge lapte în ceaiul lor pentru a-l face mai plăcut la gust și mai puțin amar.

Pe lângă faptul că îmbunătățea gustul ceaiului, se credea că adăugarea de lapte avea și beneficii pentru sănătate, deoarece se credea că neutraliza taninurile din ceai, care puteau fi dure pentru stomac.

Astăzi, adăugarea de lapte în ceai este o practică obișnuită în multe țări din întreaga lume, inclusiv în Marea Britanie, India și în multe alte părți ale Asiei și Europei. Cu toate acestea, modul în care se adaugă laptele la ceai poate varia foarte mult, unele persoane preferând să îl adauge înainte de ceai, în timp ce altele preferă să îl adauge după aceea. În plus, unele tipuri de ceai, cum ar fi ceaiul verde, nu se consumă, în general, cu lapte, deoarece acesta poate copleși aroma delicată a ceaiului.

De ce alte accesorii am nevoie pentru a servi o ceașcă de ceai?

Pentru a servi o ceașcă de ceai sunt necesare câteva componente, cum ar fi:

  • Ceainic: Folosit pentru a aduce apa la fierbere, fierbătoarele sunt disponibile în versiuni de aragaz și electrice și sunt fabricate din diverse materiale, cum ar fi oțel, plastic sau sticlă
  • Ceainic: Un element esențial al ritualului de preparare a ceaiului, indispensabil dacă vă place ceaiul cu frunze libere și doriți să preparați și să serviți mai mult decât o simplă ceașcă de ceai.
  • Cești de ceai sau căni: Sunt de obicei fabricate din sticlă, porțelan sau ceramică și sunt folosite pentru a servi ceai sau cafea.
  • Pe lângă un aparat de cremă, este posibil să aveți nevoie de un bol de zahăr și de un set de lingurițe pentru a servi ceaiul. Puteți pregăti și servi rapid o ceașcă de ceai pentru dvs. sau pentru oaspeții dvs. dacă aveți aceste provizii la îndemână.

Dacă doriți să aflați mai multe despre accesorii și ritualurile de preparare a ceaiului, citiți ghidul nostru de cumpărături pentru prepararea ceaiului.