Cuțitele bucătarului

29 articole în total
Cuțit pentru bucătărie SWISS MODERN 22 cm, negru, Victorinox
264 lei
VN6901322B
Cuțit de bucătar CARBON FRAGMENT 20 cm, negru, Dellinger
619 lei –4 %
592 lei
DNGRH139CH
Cuțit de bucătăre SUPER GOU YPSILON 20 cm, negru, Yaxell
Nou
3 577 lei
YAX37200
Cuțit pentru bucătărie SWISS MODERN 20 cm, negru, Victorinox
306 lei
VN6901320B
Cuțit de bucătărie RAN PLUS 20 cm, negru, Yaxell
Nou
1 184 lei
YAX36600
Cuțit de bucătărie RAN PLUS 20 cm, cu decupaje, negru, Yaxell
Nou
1 123 lei
YAX36600G
Cuțit de bucătărie GYUTO EYES, 20 cm, Dellinger
479 lei –13 %
412 lei
DNGRSXLKHAUS8
Cuțit pentru bucătărie PERFORMER 20 cm, Wüsthof
1 490 lei
WU1061200120
Cuțit de bucătar GOURMET 18 cm, Wüsthof
389 lei
WU1035044818
Cuțit japonez pentru bucătărie GYUTO OKAMI, 19 cm, Dellinger
479 lei –10 %
431 lei
DNGRSXLKHAUS8B
Cuțit pentru bucătărie 1905 21 cm, F.Dick
659 lei –9 %
598 lei
FDCK8194721
Cuțit de bucătărie ZEN 20 cm, negru, Yaxell
Nou
939 lei
YAX35500
Cuțit pentru bucătărie CLASSIC 16 cm, Wüsthof
539 lei
WU1030130116
Cuțit pentru bucătărie PERFORMER 16 cm, Wüsthof
1 290 lei
WU1061200116
Cuțit pentru bucătărie CLASSIC 23 cm, Wüsthof
743 lei –2 %
721 lei
WU1030130123
Cuțit pentru bucătărie GOURMET 16 cm, Wüsthof
329 lei
WU1035044816
Cuțit pentru bucătărie AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
739 lei –12 %
650 lei
FDCK8192222
Cuțit pentru bucătărie GOURMET 14 cm, lamă zimțată, Zwilling ZW36121141
Cuțit pentru bucătărie F.Dick 21 cm
189 lei –8 %
173 lei
FDCK8544721
Cuțit de bucătărie HARAKIRI, negru, 20 cm, Samura
Outlet
159 lei –33 %
105 lei
SMRSNHSNC
Cuțit de bucătărie DAMASCUS 67, 20,8 cm, Samura
549 lei –15 %
464 lei
SMRSND67KNES
Cuțit de bucătărie MO-V 20 cm, Samura
269 lei –14 %
230 lei
SMRSNMVSN
Sus
Produsele următoare

Cuțitele bucătarului - un cuțit obligatoriu în fiecare bucătărie

Ce este cuțitul bucătarului?

Cuțitul bucătarului este foarte versatil, folosit pentru multe sarcini culinare (pentru tăierea cărnii, felierea, precum și pentru mărunțirea legumelor) și unul dintre cele trei cuțite care ar trebui să fie în fiecare bucătărie și la îndemâna fiecărui bucătar (consultați ghidul nostru complet despre cuțitele de bucătărie pentru a verifica celelalte două cuțite în care ar trebui să investești neapărat).

Cuțitul bucătarului are o lamă lată care se curbează în sus pentru a forma un vârf. Lungimea lamei este de obicei de 18-24 cm.

Care este diferența dintre cuțitul bucătarului și un cuțit Santoku?

Bucătarii casnici și cei profesioniști folosesc atât Santoku cât și cuțitele bucătarului pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele de bază dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele bucătarului au lame mai lungi, iar lama lor este cu două muchii, spre deosebire de cuțitele Santoku, care sunt de obicei cu o singură muchie. Forma lamei cuțitului bucătarului face ca lama să se îndoaie în față, iar cu un cuțit Santoku tai cu o singură tăietură în jos.

Pentru ce este folosit cuțitulul bucătarului?

Lama curbată a unui cuțit de bucătar permite o metodă de tăiere "balansoar", care, împreună cu o lamă lată, face din cuțitul de bucătar unealta perfectă pentru:

  • tăierea în cubulețe a multor legume în același timp
  • tăierea, tranșarea și dezosarea cărnii
  • felierea brânzei
  • felierea, tocarea sau tăierea în cubulețe a fructelor și nucilor

La Kulina veți găsi cuțite de bucătar de calitate fabricate de mărci de încredere care rezistă la uzură. Verificați cuțitele de la Wusthof, Zwilling sau WMF. De asemenea, puteți verifica cele mai bune cuțite ale bucătarului aici.

Cum ascuți cuțitul bucătarului?

Dacă vă folosiți cuțitul bucătarului zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni cu un ascuțitor de cuțite. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului de bucătar este cu o piatră de ascuțit cu care trebuie să-l ascuțiți la 15-20 de grade pe ambele părți sau cu o tijă de oțel. De asemenea, puteți să vă duceți cuțitul la un specialist.

Cum să ai grijă de un cuțit Santoku?

Cuțitele de calitate ale bucătarului reprezintă o investiție, așa că, dacă doriți ca acestea să dureze o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele pot fi curățate în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața unei lame de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă cuțitele separat, astfel încât lamele să nu se tocească. Folosiți un suport de cuțite or a carcasă de cuțite
  • ascuțirea cuțitelor regulat