Cuțite pentru somon

3 articole în total
Cuțit pentru somon PROFESSIONAL „S”, Zwilling
853 lei –18 %
698 lei
ZW31122311
Cuțit pentru somon FOUR STAR 31 cm, Zwilling
Outlet
720 lei –32 %
484 lei
ZW31082311
Cuțit pentru somon GOURMET 29 cm, Wüsthof
379 lei
WU1035047029

Cuțite pentru somon - pregătiți peștele mare fără a-l deteriora

Este un cuțit de somon ceva de care am nevoie în bucătăria mea?

Filetarea, felierea și jupuirea peștilor mai mari, cum ar fi somonul, tonul sau merluciul, necesită utilizarea unui cuțit specializat, așa că, dacă pregătiți acest tip de pește în mod regulat, ar fi o idee bună să cumpărați un cuțit pentru somon adecvat. Acest tip de cuțit are o lamă subțire, flexibilă și ascuțită , cu olungime de aproximativ 30 cm, care poate fi introdusă cu ușurință între pielea și carnea peștelui, fără a o rupe sau a o sfâșia, așa cum se întâmplă atunci când se folosește un cuțit de bucătar convențional sau un cuțit de pâine.

Cuțitul pentru somon este perfect și pentru tăierea feliilor ultra-subțiri de somon afumat, deoarece structura lamei împiedică lipirea peștelui crud.

Care este cel mai simplu mod de a jupui somonul?

Pielea de somon poate fi prăjită la tigaie într-o tigaie fierbinte până devine crocantă și este delicioasă, însă, dacă trebuie să filetați somonul, folosiți instrucțiunile de mai jos pentru a face acest lucru:

  • Se îndepărtează oasele somonului. De obicei, somonul este tăiat în bucăți și dezosat de către pescari înainte de a fi vândut, dar asigurați-vă că somonul este lipsit de oase de ac, verificându-l din nou. Oasele vor fi expuse pentru a fi îndepărtate cu ușurință dacă așezați somonul cu partea de somon în jos pe marginea unui bol.
  • Așezați somonul cu pielea în jos pe un platou de planșetă de tăiat
  • Faceți o tăietură mică între piele și carne și plasați un cuțit de somon sau un alt cuțit ascuțit între piele și carne. Țineți peștele ferm de piele, înclinați cuțitul în jos spre piele și glisați încet cuțitul între piele și carne.
  • Întoarceți cuțitul astfel încât să fie paralel cu planșa de tăiat și, cu o mână ținând bine pielea somonului, folosiți-o pe cealaltă pentru a tăia carnea de somon în direcția opusă, separând pielea de carnea de somon. Aveți grijă să nu tăiați carnea prea adânc, ținând cuțitul paralel cu planșa de tăiere, cât mai aproape de piele.

Cuțitele de somon sunt ajutoare excelente în bucătărie, iar dacă sunt cuțite de înaltă calitate, acestea vă vor servi ani de zile. Fabricate din oțel inoxidabil de calitate superioară, acestea rămân fără rugină și ascuțite pentru o perioadă foarte lungă de timp. Pe Kulina veți găsi cuțite de somon de calitate superioară de la mărci de renume, precum Zwilling și Wüsthof.

Cum să aveți grijă de cuțitul de somon?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul dumneavoastră de somon să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați separat cuțitul pentru somon (dacă este posibil, folosiți o husă pentru cuțite)
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat