264 articole în total
Tigaie MINERAL B 28 cm, oțel, de Buyer
Akce
469 lei –20 %
375 lei
DB561028
Tigaie MINERAL B PRO 28 cm, oțel, de Buyer
Akce
549 lei –20 %
439 lei
DB568028
Tigaie antiaderentă PROBOND 22 cm, oțel inoxidabil, Hestan
1 090 lei
HEST31573
Tigaie INOCUIVRE 28 cm, cupru, de Buyer
Akce
2 390 lei –20 %
1 912 lei
DB646528
Tigaie universală COPPERBOND 32 cm, cupru, Hestan
2 690 lei
HEST31591
Tigaie universală PROBOND 22 cm, oțel inoxidabil, Hestan
995 lei
HEST31572
Tigaie antiaderentă INTUITION B8170644, 28 cm, oțel inoxidabil, Tefal TEFB8170644
Tigaie universală PROBOND 32 cm, oțel inoxidabil, Hestan
1 650 lei
HEST31576
Tigaie antiaderentă TITANIUM NOWO 20 x 20 cm, mâner detașabil, WOLL WL1620N
Tigaie CERATAL COMFORT, 24 cm, 2,1 l, ceramică, Fissler
487 lei
FS159220241000
Tigaie antiaderentă PROFI RESIST 28 cm, WMF
647 lei
WM1756286411
Tigaie GOURMET PLUS 28 cm, din oțel inoxidabil mat, WMF
547 lei
WM0728286031
Tigaie antiaderentă PROFIRESIST 28 cm, cu dispozitiv de rotire, WMF WM1756289990
Set de tigăi cu lingură de întors PERMADUR INSPIRE, 24 cm/28 cm, WMF WM546034021
Tigaie universală PURE 28 cm, argintiu, oțel inoxidabil, Fissler FS086374281000
Tigaie universală CERATAL CLASSIC 26 cm, bej, aluminiu, Fissler
513 lei
FS157220261000
Tigaie MINERAL B 12 cm, de Buyer
Akce
143 lei –20 %
114 lei
DB561212
Tigaie antiaderentă PERMADUR PREMIUM 28 cm, WMF
597 lei
WM0576284291
Tigaie GOURMET PLUS 24 cm, din oțel inoxidabil mat, WMF
498 lei
WM0728246031
Set de tigaie CENIT RED, set de 2, roșu, aluminiu, Fissler
553 lei
FS45304021000
Sus
Produsele următoare

Tigaie – în ce tigăi este cel mai bine să gătești?

Tigăile sunt indispensabile în orice bucătărie. Cele mai comune tipuri de tigăi sunt tigăile din aluminiu, oțel inoxidabil, cupru sau fontă. Fiecare material are propriile caracteristici și avantaje, pe care le puteți citi mai jos sau în ghidul nostru complet despre tigăi aici.

Care sunt cele mai bune tigăi și pentru ce tip de mâncare sunt potrivite?

  • Tigăi din oțel inoxidabil pentru gătit: sunt ideale pentru aproape toate tipurile de alimente pe care doriți să le prăjiți, rumeni sau coace ușor, sunt practic indestructibile, iar materialul oferă o distribuție excelentă a căldurii.
  • Tigaile din aluminiu sunt cele mai bune pentru prăjirea porțiilor individuale de carne, fripturi, hamburgeri sau ouă. Tigaile din aluminiu sunt ușoare și conduc foarte bine căldura, dar trebuie reținut că nu o rețin la fel de bine, așa că atunci când adăugați alimente într-o tigaie încinsă, temperatura va fluctua.
  • Tigaile din fontă sunt ideale pentru fripturi, dar și pentru prăjirea și rumenirea diferitelor tipuri de alimente. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că nu ar trebui să le folosiți pentru alimente precum roșiile și alte ingrediente acide, pește delicat, ouă sau deserturi lipicioase.
  • Tigaile din cupru se încălzesc și se răcesc rapid, au un aspect plăcut și reprezintă un element decorativ excelent pentru orice bucătărie. Sunt ideale pentru preparatele care necesită căldură constantă și control precis al temperaturii (pește, sosuri sau dulciuri, cum ar fi caramelul), dar nu ar trebui folosite cu ingrediente acide, cum ar fi suc de lămâie, vin sau roșii.

Alegerea tigăii potrivite depinde și de tipul de mâncare pe care îl gătiți de obicei, de tipul de aragaz pe care îl utilizați și de numărul de persoane pentru care gătiți. De asemenea, puteți consulta selecția noastră de wok-uri și tigăi grill.

Sunt bune tigaile antiaderente pentru prăjit și de ce nu sunt preferatele bucătarilor profesioniști?

Tigaile antiaderente sunt foarte practice și ușor de utilizat, fiind preferate de mulți pentru diverse sarcini culinare, inclusiv prăjire, rumenire sau sotare. Cu toate acestea, trebuie să știți că sunt de obicei destul de delicate și este ușor să deteriorați stratul antiaderent folosind ustensile de bucătărie nepotrivite sau substanțe chimice abrazive prea puternice. Acesta este motivul pentru care bucătarii profesioniști nu le folosesc în bucătăriile profesionale sau în restaurante, unde tigaile sunt folosite în mod constant.

Tigaile antiaderente de calitate sunt, totuși, instrumente excelente pentru uz casnic, iar combinația dintre oțel inoxidabil și proprietăți antiaderente este ideală pentru toate tipurile de bucătari amatori, inclusiv pentru începători. Utilizați tigaile antiaderente, în special pentru preparate cu ouă, legume, carne de pasăre și pește delicat.

Totul despre tigăile antiaderente

Cât de des ar trebui să înlocuiți tigăile antiaderente?

Conform unor reguli generale, ar trebui să le înlocuiți aproximativ la fiecare cinci ani, dar din când în când trebuie să vă uitați la tigaie și, dacă observați că este deformată, zgâriată sau decolorată, ar trebui să încetați imediat să o mai folosiți.

Care tigăi sunt cele mai bune?

La Kulina veți găsi o mulțime de tigăi fiabile, de înaltă calitate, de la producători cunoscuți precum Zwilling, Fissler, Woll sau WMF. Alegerea depinde de materialul pe care îl preferați și de câți bani doriți să investiți într-o tigaie. Alegeți Tefal dacă sunteți în căutarea unei tigăi antiaderente ieftine sau optați pentru de Buyer dacă vă puteți permite o tigaie premium de la un producător francez legendar.

Cum să aveți grijă de tigăile dumneavoastră?

Fiecare material are specificul său și, prin urmare, necesită o îngrijire individuală:

  • folosiți doar ustensile de silicon pe tigăile antiaderente,
  • spălați întotdeauna tigăile de mână, nu folosiți detergenți puternici sau frecare,
  • uscați tigăile imediat după spălare,
  • evitați variațiile mari de temperatură (nu puneți niciodată o tigaie fierbinte sub apă rece),
  • încercați să evitați alimentele acide și spray-urile aerosol pentru gătit,
  • După uscare, ungeți tigaia cu un strat subțire de ulei.
  • Depozitați tigăile în mod corespunzător.
Totul despre îngrijirea corectă a tigăilor