Perne grădină

1 articole în total
Pernă pentru grădină STAY 70 x 30 cm, gri, Blomus
265 lei
BM62012

Perne de grădină - adăugați confort și stil spațiului dvs. de exterior

Care este diferența dintre pernele de interior și cele de exterior?

Pernele de interior și cele de exterior sunt concepute pentru a servi unor scopuri diferite și sunt construite folosind materiale potrivite pentru mediile respective. Iată câteva diferențe cheie între pernele de interior și cele de exterior:

1. Materiale:

 • Perne de interior: Pernele de interior sunt adesea fabricate dintr-o gamă largă de materiale, inclusiv bumbac, poliester, mătase și diverse amestecuri. Aceste materiale au ca prioritate confortul și estetica, deoarece nu trebuie să reziste la condiții exterioare dure.
 • Perne de exterior: Pernele de exterior sunt de obicei fabricate din materiale mai durabile și mai rezistente la intemperii, cum ar fi acrilicul, poliesterul sau vinilul. Aceste materiale sunt alese pentru capacitatea lor de a rezista la umiditate, la expunerea la razele UV și la dezvoltarea mucegaiului. Acestea sunt concepute pentru a rezista expunerii la soare, ploaie și alte elemente exterioare.

2. Rezistență la intemperii:

 • Perne de interior: Pernele de interior nu sunt concepute pentru a rezista la condiții exterioare și se pot deteriora dacă sunt expuse la ploaie, soare sau schimbări extreme de temperatură.
 • Perne de exterior: Pernele de exterior sunt special concepute pentru a rezista la umiditate, decolorare și alte provocări legate de exterior. Acestea sunt concepute pentru a rămâne în stare bună chiar și atunci când sunt expuse la ploaie, la lumina soarelui și la alte condiții meteorologice.

3. Construcție:

 • Perne de interior: Pernele de interior ar putea avea ca prioritate plusul și moliciunea. Acestea pot avea modele mai complicate, inclusiv ornamente și cusături decorative.
 • Perne de exterior: Pernele de exterior sunt adesea construite cu modele mai simple, concentrându-se pe durabilitate și funcționalitate. Acestea ar putea avea huse rezistente la apă, fermoare și legături pentru a le fixa la mobilierul de exterior

4. Întreținere:

 • Perne de interior: Pernele de interior sunt, în general, mai ușor de curățat și de întreținut, deoarece nu sunt expuse la același nivel de murdărie și umiditate ca pernele de exterior.
 • Perne de exterior: Pernele de exterior necesită o curățare mai frecventă din cauza expunerii la elementele exterioare. Acestea sunt concepute pentru a fi ușor de șters, de spălat cu furtunul sau de curățat cu detergenți ușori.

5. Estetică:

 • Perne de interior: Pernele de interior dau adesea prioritate esteticii și pot fi disponibile într-o varietate mai mare de culori, modele și modele pentru a se potrivi cu decorul interior.
 • Perne de exterior: În timp ce pernele de exterior sunt disponibile în diverse modele, acestea pot avea un aspect mai utilitar, punând accentul pe funcționalitate în detrimentul unui design complex.

Pe scurt, principala diferență între pernele de interior și cele de exterior constă în materialele folosite, în capacitatea lor de a rezista la diferite condiții de mediu și în utilizarea lor. Pernele de interior pun accentul pe confort și estetică, în timp ce pernele de exterior pun accentul pe durabilitate și rezistență la intemperii.

Se pot uda pernele de exterior?

Majoritatea pernelor de exterior oferă un anumit nivel de protecție împotriva apei, însă nu toate sunt complet impermeabile. În zilele ploioase, materialele care se usucă rapid, cum ar fi poliesterul, pot fi lăsate afară.

Pentru a crește longevitatea pernelor, unii producători recomandă păstrarea lor în interior atunci când nu sunt folosite. Puteți afla mai multe despre fiecare produs pe care îl selectați citind descrierea. Pernele de grădină sunt o modalitate minunată de a spori confortul și eleganța mediului dvs. exterior. Pentru a descoperi pernele ideale pentru terasa, terasa sau grădina dvs., răsfoiți gama largă de culori, țesături și dimensiuni disponibile aici, pe Kulina.

Cum pot îngriji pernele de exterior?

După ce v-ați ales pernele de grădină pe Kulina, sunteți gata să vă bucurați de spațiul dvs. de exterior cu stil și confort. Următoarele sfaturi vă vor ajuta să aveți grijă de pernele de grădină după aceea:

 • Iarna, păstrați pernele în interior. Acest lucru va contribui la protejarea acestora de uzură și la prelungirea existenței lor, chiar dacă anumite perne sunt construite pentru a rezista la umezeală.
 • Păstrați pernele curate folosind un amestec de apă și un detergent ușor pentru o curățare ușoară și eficientă.
 • Evitați să vă lăsați pernele ude. Aceste perne trebuie întotdeauna uscate imediat ce se udă.

Poate fi folosită o pernă pentru exterior în interior?

Da, de obicei puteți folosi pernele de exterior în interior. Totuși, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Este posibil ca pernele de exterior să nu ofere același nivel de moliciune și confort ca și pernele de interior, deoarece acestea sunt făcute pentru a rezista la factori externi, cum ar fi soarele și umezeala.

În plus, este posibil ca materialele folosite pentru pernele de exterior să nu fie la fel de rezistente la pete sau la fel de ușor de curățat ca cele folosite pentru pernele de interior. Dacă doriți să folosiți pernele de exterior în interior, este esențial să vă asigurați că stilul și aspectul lor completează designul interior.

Mai multe opțiuni oferă mai mult confort și stil pentru mediile de interior, dacă doriți perne fabricate exclusiv pentru utilizare în interior. De asemenea, puteți cumpăra perne făcute special pentru copii.