Lustre

1 articole în total
Candelabru POMP, 54 cm, alamă, Hübsch
2 049 lei
HU991403

Candelabre - adăugați o notă de eleganță la interiorul dvs

Ce sunt candelabrele?

Candelabrele sunt corpuri de iluminat decorative ramificate, care sunt adesea instalate pe tavan, ca și lămpile suspendate. Acestea au adesea mai multe brațe sau ramuri care susțin mai multe becuri.

Candelabrele se găsesc adesea în locuri formale, cum ar fi sălile de mese, intrările și scările mari, dar pot fi folosite și în dormitoare, camere de zi și alte zone din casă.

Care sunt tipurile de candelabre?

Candelabrele sunt corpuri de iluminat decorative care atârnă de tavan și sunt adesea prevăzute cu mai multe brațe sau ramuri cu surse de lumină. Acestea sunt disponibile în diferite stiluri, dimensiuni și modele pentru a se potrivi diferitelor estetici interioare. Iată câteva tipuri comune de candelabre:

  1. Candelabrucristal: Aceste candelabre sunt împodobite cu elemente de cristal, cum ar fi prismele și mărgelele de sticlă, care creează un spectacol orbitor de reflexii de lumină. Candelabrele de cristal pot varia de la modele tradiționale și ornamentate la stiluri mai moderne și minimaliste.

  2. Candelabrutradițional: Candelabrele tradiționale au, de obicei, un design clasic, detalii complicate și ornamente metalice. Ele evocă adesea un sentiment de eleganță și lux, cu elemente precum becuri în stil lumânare și ornamente decorative.

  3. Candelabrumodern: Candelabrele moderne au linii curate, design minimalist și materiale contemporane. Acestea pot varia de la elegante și geometrice la abstracte și artistice, încorporând materiale precum metalul, sticla și, uneori, elemente neconvenționale.

  4. candelabruArt Deco: Un tip de corp de iluminat decorativ care întruchipează caracteristicile și elementele de design ale mișcării Art Deco, care a apărut la începutul secolului XX. Art Deco este un stil caracterizat prin forme geometrice îndrăznețe, materiale luxoase și un sentiment de modernitate și eleganță. Candelabrele Art Deco sunt cunoscute pentru estetica lor distinctivă și pot servi atât ca puncte de iluminat funcționale, cât și ca puncte focale artistice în spațiile interioare.

  5. Candelabrudin sticlă de Murano: Candelabrele din sticlă de Murano sunt cunoscute pentru lucrările lor complexe din sticlă și pentru culorile vibrante. Acestea sunt adesea lucrate manual pe insula Murano din Italia și sunt foarte apreciate pentru valoarea lor artistică.

Cum să curățați un candelabru?

Din cauza tipurilor specifice de materiale folosite la construcția candelabrelor, acestea se deteriorează inevitabil în timp. Cu toate acestea, puteți încetini acest proces prin respectarea anumitor sfaturi de întreținere.

Atunci când vă curățați instalația, veți avea nevoie mai întâi de o scară cu trepte și de o cârpă pe care să o așezați sub candelabru. Pânza va colecta orice praf, piese de candelabrusau cristale care cad în timpul procedurii de curățare, în timp ce scara facilitează curățarea sigură și corectă a candelabru.

Atunci când curățați candelabru, puneți-vă mănuși de bumbac pentru a evita să lăsați amprente și folosiți un prosop de bumbac uscat pentru a șterge rama becului.

Folosiți o soluție de curățare naturală, pe bază de apă, pentru a scăpa de petele dificile sau de acumulările de pe cristale, dar aveți grijă să nu puneți soluții umede pe componentele metalice ale candelabru. Asigurați-vă întotdeauna că folosiți o cârpă uscată sau un ștergător de lână pentru a șterge praful de obicei pe candelabru.

Acestea sunt doar câteva exemple din numeroasele tipuri de candelabre disponibile. Alegerea tipului de candelabru depinde de stilul general de decor al spațiului și de ambianța pe care doriți să o creați.

Alte categorii de iluminat decorativ, cum ar fi lămpile de masă, lămpile de perete, lămpile pe picior și lămpile de exterior, sunt disponibile în plus față de plafonierele noastre, care includ și lămpi suspendate.