Cuțitele bucătarului

33 articole în total
Cuțitul bucătarului TOIVO PROFESSIONAL DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH64
Cuțit de bucătărie KITA NORTH DAMASCUS, 22,5 cm, Dellinger
692 lei
DNGRSXLKH132
Cuțit pentru bucătărie 18 cm, lemn, Victorinox
274 lei
VN5520018
Cuțit de bucătărie KITA NORTH DAMASCUS, 20 cm, Dellinger
673 lei
DNGRSXLKH133
211006 kucharsky nuz alpha bricole di venezia 21 cm hneda gude
1 049 lei
GUDEV80521
Cuțit pentru bucătărie THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, maro, Güde GUDEDAG88826
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Noutăți
793 lei
DNGR6501
Cuțit pentru bucătărie 20 cm, lemn, Victorinox
294 lei
VN5550020
Cuțit pentru bucătărie 23 cm, lemn, Victorinox
294 lei
VN5520023
Cuțitul bucătarului SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Cuțit pentru bucătărie 18 cm, Victorinox
294 lei
VN5180018
Cuțitul bucătarului Friends Wüsthof 20 cm
1 195 lei
WU1011300120
Cuțit pentru bucătărie URBAN FARMER 20 cm, Wüsthof 20
515 lei
WU1025244820
Cuțit pentru bucătărie DELTA GRENADILL 21 cm, maro, Güde
930 lei
GUDED80521
Cuțit pentru bucătărie IKON 16 cm, Wüsthof
930 lei
WU499616
Cuțitul bucătarului Friends Wüsthof 16 cm
1 038 lei
WU1011300116
Cuțit pentru bucătărie SEBRA 20,5 cm, Forged
367 lei
FORGEDSDV623378
Cuțit de bucătar DARKNITRO 21 cm, maro, F.DICK
1 080 lei
FDCK81147212
Cuțit de bucătărie VIVUM 21 cm, oțel, maro, F.DICK
540 lei
FDCK83647212H
Cuțit pentru buc[t[rie DAMASCUS 21 cm, maro, Güde
8 311 lei
GUDEDA780521
Cuțit pentru bucătărie 12 cm, lemn, Victorinox
235 lei
VN5520012
Cuțit pentru bucătărie 14 cm, Victorinox
274 lei
VN5520014
Cuțit pentru bucătărie 16 cm, Victorinox
274 lei
VN5520016
Cuțit pentru bucătărie 20 cm, lemn, Victorinox
294 lei
VN5520020
Sus
Produsele următoare

Cuțitele bucătarului - un cuțit obligatoriu în fiecare bucătărie

Ce este cuțitul bucătarului?

Cuțitul bucătarului este foarte versatil, folosit pentru multe sarcini culinare (pentru tăierea cărnii, felierea, precum și pentru mărunțirea legumelor) și unul dintre cele trei cuțite care ar trebui să fie în fiecare bucătărie și la îndemâna fiecărui bucătar (consultați ghidul nostru complet despre cuțitele de bucătărie pentru a verifica celelalte două cuțite în care ar trebui să investești neapărat).

Cuțitul bucătarului are o lamă lată care se curbează în sus pentru a forma un vârf. Lungimea lamei este de obicei de 18-24 cm.

Care este diferența dintre cuțitul bucătarului și un cuțit Santoku?

Bucătarii casnici și cei profesioniști folosesc atât Santoku cât și cuțitele bucătarului pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele de bază dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele bucătarului au lame mai lungi, iar lama lor este cu două muchii, spre deosebire de cuțitele Santoku, care sunt de obicei cu o singură muchie. Forma lamei cuțitului bucătarului face ca lama să se îndoaie în față, iar cu un cuțit Santoku tai cu o singură tăietură în jos.

Pentru ce este folosit cuțitulul bucătarului?

Lama curbată a unui cuțit de bucătar permite o metodă de tăiere "balansoar", care, împreună cu o lamă lată, face din cuțitul de bucătar unealta perfectă pentru:

  • tăierea în cubulețe a multor legume în același timp
  • tăierea, tranșarea și dezosarea cărnii
  • felierea brânzei
  • felierea, tocarea sau tăierea în cubulețe a fructelor și nucilor

La Kulina veți găsi cuțite de bucătar de calitate fabricate de mărci de încredere care rezistă la uzură. Verificați cuțitele de la Wusthof, Zwilling sau WMF. De asemenea, puteți verifica cele mai bune cuțite ale bucătarului aici.

Cum ascuți cuțitul bucătarului?

Dacă vă folosiți cuțitul bucătarului zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni cu un ascuțitor de cuțite. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului de bucătar este cu o piatră de ascuțit cu care trebuie să-l ascuțiți la 15-20 de grade pe ambele părți sau cu o tijă de oțel. De asemenea, puteți să vă duceți cuțitul la un specialist.

Cum să ai grijă de un cuțit Santoku?

Cuțitele de calitate ale bucătarului reprezintă o investiție, așa că, dacă doriți ca acestea să dureze o veșnicie, asigurați-vă că respectați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele pot fi curățate în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața unei lame de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă cuțitele separat, astfel încât lamele să nu se tocească. Folosiți un suport de cuțite or a carcasă de cuțite
  • ascuțirea cuțitelor regulat