Cuțite pentru șuncă

1 articole în total

Cuțite pentru șuncă - taie șunca ca un profesionist

Ce este un cuțit de șuncă?

Un cuțit pentru șuncă - un cuțit profesional pentru tăierea șuncii - seamănă cu un cuțit de dezosat sau de filetat. Lama este lungă, îngustă și doar puțin flexibilă. Acest lucru face ca tăierea cu cuțitul să fie simplă. Lungimea lamei variază între 20 și 32 cm. Datorită lamei lungi, puteți face o felie dintr-o singură mișcare. O lamă flexibilă permite cuțitului să se adapteze la suprafața șuncii, obținând o tăiere extrem de precisă.

Pe Kulina vă oferim cuțite de calitate pentru șuncă de la producători renumiți precum Zwilling și Wusthof, care vin într-o varietate de dimensiuni.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați un nou cuțit pentru șuncă?

Există o serie de trăsături caracteristice pe care ar trebui să le căutați atunci când cumpărați un nou cuțit pentru șuncă.

  • Lama

Lungimea cuțitului pentru șuncă trebuie să fie adecvată pentru a acoperi întreaga suprafață a tăieturii. Cuțitele pentru jamboane trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 16 și 32 de centimetri. Lamele lor sunt înguste și adesea au mici caneluri care împiedică lipirea feliilor. Unele au vârful rotunjit și amintesc de un cuțit de somon, iar altele au vârful ascuțit, ascuțit.

  • Mânerul

Mânerul cuțitului pentru șuncă trebuie să fie extrem de confortabil și să asigure o prindere fermă. Acestea ar trebui să fie antiderapante și suficient de late pentru a se potrivi în mână pentru o prindere sigură.

Cum să aveți grijă de cuțitul de șuncă?

Cuțitele de bucătărie reprezintă o investiție, așa că, dacă vreți ca cuțitul de șuncă să reziste o veșnicie, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple pentru curățarea și depozitarea cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați separat cuțitul pentru șuncă, pentru ca lamele să nu se omoare. Utilizați un bloc sau suport pentru cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat cu ajutorul unui ascuțitor de cuțite - Poziționați lama cuțitului deasupra ascuțitorului de cuțite la un unghi de 15 grade și glisați-l de-a lungul lamei de la un capăt la altul. Direcția acestei mișcări trebuie să fie constantă în orice moment
  • folosiți o planșetă de tă iat care să fie potrivită pentru cuțit și suficient de mare pentru a găzdui șunca pe care doriți să o tăiați

Atunci când feliați o șuncă, este posibil să aveți nevoie și de o furculiță pentru carne.