Cuțit filetare Fibre Karbon 2 De Buyer 16 cm

Cod: DB428316
Marcă: de Buyer
459 lei –19 %
Cuțit filetare Fibre Karbon 2 De Buyer 16 cm
459 lei –19 % 369 lei
Stoc epuizat
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Cuțitul de filetat De Buyer are o lamă flexibilă de 16 cm lungime, fabricată din oțel german pentru tacâmuri de înaltă calitate. Ascuțire extremă, sistem unic de echilibrare a cuțitului în funcție de nevoile bucătarului. Mâner pentru o muncă confortabilă și fără oboseală.

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Cuțitul de filetat din colecția Fibre Karbon 2 de la De Buyer are o lamă îngustă și flexibilă și este extrem de ascuțită. Acest cuțit este ideal pentru filetarea peștelui sau pentru prepararea feliilor de pui etc.

Lama este fabricată din oțel inoxidabil german de înaltă calitate X50CrMoV15 (oțel special pentru cuțite), cu o duritate de 56 HRC (scara de duritate Rockwell). Seria FK2 are un sistem unic de echilibrare a cuțitelor pentru a se potrivi nevoilor fiecărui bucătar. Pur și simplu deșurubați piciorul din oțel inoxidabil de pe mâner și scoateți cantitatea necesară de inserții din oțel inoxidabil.

Mânerul cuțitului este realizat manual prin stratificarea fibrei de carbon. Acest lucru îl face foarte durabil, puternic și oferă o aderență plăcută și confortabilă pentru o tăiere fără oboseală. Scutul protejează degetele. Recomandăm doar spălarea delicată cu mâna și întreținerea regulată cu un ascuțitor de cuțite. Un suport pentru cuțite este ideal pentru a vă depozita cuțitele în siguranță.

SPECIFICAȚII

Lungimea cuțitului: 30,9 cm

Lungimea lamei: 16 cm

Material: oțel special pentru cuțite, fibră de carbon (mâner)

Culoare: argintiu, negru (mâner)

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

plus

Cuțitul pentru filetare este ideal pentru filetarea peștelui.

Lama este extrem de ascuțită.

Lama cuțitului este fabricată din oțel inoxidabil german de calitate superioară.

Sistem unic de echilibrare a cuțitului în funcție de nevoile bucătarului.

Scutul protejează degetele. Tranziție lină între boltă și mâner.

Mânerul ergonomic asigură o prindere sigură, confortabilă și plăcută pentru o muncă fără oboseală.

Cuțitul este, de asemenea, potrivit pentru uz profesional.

SFATURI PRACTICE

Se poate spăla în mașina de spălat vase: NU

Întotdeauna spălați cuțitul numai în apă rece pentru a asigura o ascuțire mai durabilă.

DIFERENȚA DINTRE UN OȚEL DE ASCUȚIT, O ASCUȚITOARE PORTABILĂ ȘI O PIATRĂ DE ASCUȚIT.

Folosiți oțelul de ascuțit în timpul întreținerii regulate - poate fi înainte de fiecare utilizare a cuțitului. Cu toate acestea, folosiți o ascuțitoare manuală sau o piatră de ascuțit doar din când în când pentru a readuce cuțitul la ascuțimea inițială, adică atunci când cuțitul este cu adevărat tocit.

OȚEL DE ASCUȚIT

Pentru întreținerea regulată a cuțitelor se utilizează un oțel de ascuțit. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a restabili rapid și ușor ascuțimea originală a cuțitelor. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a întreține lama. Nu este ușor să creați o margine ascuțită pe un cuțit deja tocit - în acest caz, alegeți o ascuțitoare portabilă sau o piatră de ascuțit. Oțelul de ascuțit are un mâner, iar partea de ascuțire poate avea o suprafață mai fină sau mai grosieră. Oțelul de ascuțit nu este practic pentru întreținerea cuțitelor care sunt prea mari.

Partea de șlefuire a oțelului de ascuțit poate fi realizată din diferite materiale - diamant, ceramică, oțel special de tăiere etc. Lungimea părții de ascuțire trebuie aleasă în funcție de lungimea lamelor cuțitelor ce urmează a fi ascuțite. Avem oțeluri de ascuțit cu părți de ascuțit de la 20 cm până la 31,5 cm - ascuțitoare speciale pentru măcelari pentru ascuțirea cuțitelor mari.

Ascuțirea cuțitului cu un oțel de ascuțit

broušení nože ocílkou

Țineți oțelul de ascuțit vertical într-o mână și cuțitul în cealaltă mână (înclinat la aproximativ 20° față de suprafața ascuțitorului). Cel mai bine este să aveți un suport (de exemplu, o masă și un prosop pentru a împiedica ascuțitoarea să alunece) pentru a menține același unghi pe toată lama și pentru a menține ascuțirea precisă. Lucrul cu oțelul de ascuțit necesită practică pentru a evita apariția unor dinți nedoriți pe lamă. Trageți cuțitul de la călcâi spre vârf împotriva lamei și repetați același lucru din cealaltă parte a lamei (de 20 de ori pe fiecare parte). Încercați să păstrați același unghi între cuțit și oțelul de ascuțit și nu apăsați prea tare.

ASCUȚITOARE DE MÂNĂ

Ascuțitoarea de mână este folosită pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitului. Spre deosebire de oțelul de ascuțit, aceasta se poate descurca chiar și cu cuțitele neascuțite. Ascuțitoarea portabilă conține discuri de șlefuit din diferite materiale, pe care le folosiți pentru a întinde cuțitul. Ascuțirea cuțitelor cu ascuțitoarea portabilă este ușoară și rapidă. Treceți lama pe toată lungimea cuțitului de câteva ori prin roțile de șlefuit și veți avea din nou un cuțit perfect ascuțit. Trebuie să folosiți ascuțitoarea portabilă doar o dată pe lună sau dacă cuțitul este deja tocit. Un oțel de ascuțit este suficient pentru o întreținere regulată înainte de tăiere.

PIATRĂ DE ASCUȚIT

Piatra de ascuțit cuțite are o suprafață cu o anumită grosime. Există, de asemenea, o piatră de ascuțit cu granulație dublăd, cu o parte grosieră și cealaltă fină. Piatra de ascuțit este utilizată pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitelor. Piatra de ascuțit trebuie să fie umezită înainte de utilizare, iar lamele cuțitului trebuie să fie așezate la unghiul corect față de aceasta (aproximativ 12 - 15°).

Ascuțirea cuțitului cu o piatră de ascuțit

broušení nože brusným kamenem

Așezați lama cuțitului pe un capăt al pietrei și trageți cuțitul uniform și ușor spre dreapta împotriva lamei. Întoarceți cuțitul și trageți în același mod, dar în direcția opusă. Treceți întotdeauna pe toată lungimea lamei. Cu toate acestea, aveți grijă să nu prindeți lama pe marginea pietrei de ascuțit. Trageți de cuțit ca și cum ați încerca să tăiați o felie subțire dintr-un cuțit. Nu puneți prea multă presiune pe cuțit. Se ascuțește mai întâi pe o suprafață mai grosieră și apoi pe o suprafață mai fină pentru a netezi lama și a îndepărta bavurile.

GRANULAȚIA PIETREI DE ASCUȚIT

Alegeți granulația pietrei de ascuțit în funcție de utilizarea cuțitului. Lama este șlefuită pe o piatră de șlefuit cu o margine mai aspră, ideală pentru tăierea ingredientelor moi și fibroase, cum ar fi legumele sau carnea. Pe pietrele de șlefuit mai fine (cu o grosime mai mică) obțineți o margine netedă care este potrivită pentru tăierea cu presiune mai degrabă decât pentru tragere, de exemplu, atunci când tăiați sau jupuiți. Lama rezultată depinde de grosimea (granulația) pietrei de ascuțit și de unghiul la care ascuțiți cuțitul.

Granulația (grosimea) pietrei de ascuțit este dată de un număr care corespunde numărului de ochiuri de sită per inch (25,4 mm) prin care trece abrazivul în timpul cernerii. Astfel, cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai densă sita și cu atât mai fin este abrazivul. Standardele internaționale FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) indică dimensiunea granulației, a se vedea tabelul:

Dimensiunea granulelor conform FEPA

Denumire verbală

7, 8, 10, 12

dur

14, 16, 20, 22, 24, 30

dur

36, 40, 46, 54, 60

mediu

70, 80, 90, 100, 120

fin

150, 180, 220, 240

foarte fin

280, 320, 400, 500, 600

deosebit de fin

800, 1000, 1200

extra fin

Hosomaki sushi - Maki sushi cu somon

Hosomaki - maki sushi s lososem

Ingrediente

1 file de somon, 1/2 kg orez pentru sushi, 5 bucăți de alge nori, wasabi, ghimbir murat, sos de soia, covoraș de bambus

chef-toque Sfatul bucătarului

Pregătirea orezului de sushi nu trebuie subestimată. Citiți articolul despre cum să alegeți orezul perfect pentru sushi aici.

Prepararea somonului

IMG_1810 IMG_1806 IMG_1826

1. Tăiați partea grasă din mijloc a fileului.

2. De pe marginile fileului, se taie tot ce nu este carne portocalie.

3. Scoateți pielea împreună cu grăsimea, astfel încât să obțineți o carne complet curată (grăsimea este partea întunecată de sub piele).

IMG_1846 IMG_1880

4. Folosiți un clește sau un cuțit pentru a scoate oasele rămase după filetare.

5. Tăiați fileul curățat în pătrate bine definite.

Procedura

IMG_1897 IMG_1912

1. Tăiați fâșiile de nori în jumătate și așezați-le pe covoraș, cu partea lucioasă în jos. Umeziți-vă mâinile.

2. Aplicați aproximativ 80 g de orez pe nori, astfel încât să fie frumos, liber și uniform distribuit (lăsați aproximativ 1,5 cm din marginea superioară a nori-ului liberă).

IMG_1921 IMG_1928 IMG_1952

3. Se aplică o fâșie de wasabi și se adaugă o bucată de somon.

4. Folosiți covorașul pentru a înfășura totul și a forma un rulou strâns.

5. Se taie rulada în 6 bucăți egale. Se servește cu wasabi, ghimbir și sos de soia.

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite pentru filetat
Greutate: 0.2 kg
Culoare: Negru
Material: Oțel
Dimensiune: 16 cm
Lungimea lamei: 16 cm
Tip produs: Cuțit pentru filetat și dezosat
Seria: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Stocul pentru acest articol a fost epuizat…

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: