4 articole în total
Lingură de servit PRO, silicon, Zwilling
Outlet
174 lei –28 %
124 lei
ZW37160034
Spatulă pentru lasagna PRO, Zwilling
159 lei –8 %
146 lei
ZW37160035
Lingură de servit PRO, silicon, Zwilling
179 lei –12 %
156 lei
ZW37160009
Lingură de servit pentru orez PRO, Zwilling
159 lei –14 %
136 lei
ZW37160033

Tacâmuri de servit - instrumente de servire indispensabile

Ce sunt tacâmurile de servire?

Tacâmurile de servit sunt un tip de ustensile de servit folosite pentru a servi mâncarea, de obicei la masă de sufragerie. Aceste tacâmuri sunt adesea construite din materiale de calitate, cum ar fi oțelul inoxidabil, lemnul sau plasticul, și pot fi lucrate artistic pentru a se potrivi perfect cu alte tacâmuri de masă, cum ar fi tacâmurile de masă, bolurile de servire sau paharele.

Există diferite tipuri de tacâmuri de servire și veți găsi o mulțime de ele pe site-ul Kulina. Acestea includ:

  • Seturi de servire a salatei: Dacă doriți să amestecați și să serviți salata într-un mod elegant, veți avea neapărat nevoie de un set de servire a salatei sau de un clește pentru salată. Seturile de servire a salatei constau dintr-o lingură și o furculiță pentru salată. Lingurile de salată oferă mai mult control și o suprafață mai mare decât lingurile standard.
  • Furculițe de servit: Furculițe cu mâner lung folosite pentru a servi carnea sau legumele.
  •  
  • Linguri pentru supă și sos: Linguri de supă și linguri de sos decorative folosite pentru a servi sosul sau alte sosuri fluide. Lingurile de servit cu cupe mari și rotunde sunt, de asemenea, perfecte pentru a servi tocănițe, legume și orez.
  • Sertare pentru prăjituri - sertarele pentru prăjituri sunt instrumente utile pentru a servi prăjituri, dar și lasagna sau focaccia

Care este diferența dintre ustensile de bucătărie și tacâmurile de servire?

Ustensile de bucătărie sunt uneori foarte asemănătoare cu ustensilele de servire. Lingurile de bucătărie, de exemplu, pot fi folosite atât pentru gătit, cât și pentru servit. Cu toate acestea, există diferențe uriașe între aceste două tipuri de ustensile și acestea sunt:

  • ustensile de bucătărie trebuie să fie sigure pentru oale și tigăi, nu pot zgâria suprafețele lor antiaderente și, prin urmare, trebuie să fie confecționate din materiale care nu zgârie, dar în același timp rezistente la căldură. Prin urmare, ustensilele de bucătărie sunt foarte des fabricate din lemn, silicon sau plastic.
  • pe de altă parte, tacâmurile de servire sunt folosite în sala de mese și însoțesc vesela, paharele și tacâmurile de masă. Face parte din aranjamentul mesei. Din acest motiv, este foarte adesea destul de decorativ și, de obicei, este fabricat din oțel inoxidabil.

Cum pot îngriji și întreține tacâmurile de servire?

Curățarea, depozitarea și manipularea corespunzătoare fac parte integrantă din întreținerea tacâmurilor de servire. Tacâmurile de servit trebuie spălate manual cu un săpun de vase delicat și apă caldă după fiecare utilizare și apoi uscate imediat. Depozitați tacâmurile de servit într-un loc curat și uscat, ferit de apă și praf.

Din cauza contactului cu aerul sau cu acizii alimentari, tacâmurile de servit se pot păta sau decolora în timp. Puteți elimina acest lucru curățându-le cu un polish pentru argint sau cu un detergent neabraziv pentru metale, după ce ați urmat instrucțiunile producătorului.