Grătare - consilier de cumpărături

Nu aveți un grătar sau vă gândiți să cumpărați unul nou? Nu sunteți siguri pe care să îl alegeți, când există atât de multe modele diferite pe piață? Vă putem ajuta să vă orientați. Fie că plănuiți să faceți grătare în grădină, pe balcon, pe terasă sau în interiorul casei, la noi veți găsi tot ce aveți nevoie pentru ca grătarul să iasă perfect. Cu noi, prepararea grătarelor va fi mai ușoară...

 

Alegerea grătarului potrivit înseamnă să vă gândiți la ce combustibil vreți sau puteți folosi, cât de mare trebuie să fie grătarul, în ce categorie de preț trebuie să se încadreze și, dacă este cazul, ce stil de grătar preferați.

Întrebați-vă

 • De ce îmi doresc un grătar? Vă cumpărați unul pentru grătare ocazionale cu familia sau doriți să deveniți un profesionist? Doriți să faceți grătare în apartament sau în grădină? Trebuie să vă gândiți cu atenție la scopul grătarului din casa voastră.
 • Cât de des voi folosi grătarul? Doriți să faceți grătare în mod regulat sau doar ocazional? Este foarte important să luați în considerare sarcina pe care o veți aplica pe grătar atunci când îl cumpărați. Cu siguranță nu merită să cumpărați un grătar de 10.000 Ron dacă știți că îl veți folosi o dată pe an.
 • Care este suma maximă pe care vreau să o plătesc? Stabiliți o limită în ceea ce privește suma pe care doriți să o investiți în grătarul vostru și pentru ce caracteristici și echipamente specifice sunteți dispus să plătiți în plus.
 • Pentru câte persoane voi face grătare în mare parte din timp? Suprafața de grătar în sine este, de asemenea, importantă. Dacă vă place să organizați o petrecere în grădină cu mulți invitați, cu siguranță nu veți cumpăra același grătar ca, de exemplu, un cuplu căsătorit care pregătește o masă doar pentru ei.
 • Grătarul va fi fix sau vreau să călătoresc cu el? Faceți grătare doar pe balcon sau pe terasă sau este grătarul partenerul vostru preferat în excursii și ieșiri? Dacă trebuie să fie portabil, ar trebui să vă gândiți în primul rând la posibilitatea de desfacere și asamblare, la greutate și, în același timp, la rezistență. 

În continuare, gândiți-vă dacă

 • Preferați un anumit tip de combustibil? Combustibilii diferiți sunt diferiți ca preț, sunt diferiți în ceea ce privește modul de lucru etc. Nu v-ați simți confortabil să manevrați gazul? Vă place romantismul cărbunelui sau preferați să gătiți mai curat, fără amenințarea cenușii care zboară? Dacă vă gândiți la un grătar electric - aveți o priză electrică suficient de aproape?
 • Câtă experiență am la grătar? Dacă faceți grătare doar în vacanță, nu merită să investiți în modelele superioare. Luați în considerare opțiunile și achiziționați un grătar pe care îl puteți mânui și folosi cu adevărat.
 • Cum voi depozita grătarul în afara sezonului? Dacă doriți să îl lăsați afară, pentru a ierna, trebuie să fie un tip diferit de cel care trebuie ținut într-un loc cald și uscat.
 • Am vreo cerință specială legată de aspect? Dacă doriți ca grătarul să facă parte din casa sau grădina voastră, acesta trebuie să se potrivească și acolo.

 

Grătarele sunt clasificate în principal în funcție de sursa de căldură (adică tipul de "combustibil"). Aveți cea mai largă alegere dacă sunteți în căutarea unui grătar de grădină și aveți suficient spațiu. Puteți alege între un grătar clasic cu cărbuni, un grătar cu gaz și, dacă aveți o conexiune la grădină, un grătar electric. Pe de altă parte, grătarele mai mici sunt ideale pentru balcon sau terasă, iar grătarele clasice cu cărbuni nu sunt recomandate. Prin urmare, un grătar electric este potrivit și poate fi folosit ca grătar de masă în aer liber sau în interior.

Elektrický gril

Grătare electrice

Pur și simplu conectați la priză și faceți grătare. Pe terasă, pe balcon, dar și în casă. Fără fum și ecologic.

Alegeți un grătar electric

Gril na dřevěné uhlí

Grătare pe cărbune din lemn

Adevărata atmosferă de grătare cu cărbuni încinși și gustul inconfundabil al cărnii și al peștelui cu miros de fum.

Alegeți un grătar pe cărbune

Plynový gril

Grătare pe gaz

Încălzire rapidă, performanță ridicată și ușor de utilizat și de curățat. Acestea oferă un confort ridicat chiar și pentru utilizatorii mai puțin experimentați.

Alegeți un grătar pe gaz

Wok pánev

Șeminee

Puteți face grătar și să vă relaxați lângă focul deschis. Foișorul de foc elegant este o completare frumoasă a grădinii, care va face chiar și serile răcoroase mai plăcute.

Alegeți un șemineu

 

Elektrický gril

Grătare electrice

Tot ce aveți nevoie este o priză electrică. Funcționarea este rapidă, sigură și necesită cea mai mică întreținere. Puteți alege între grătare mici și compacte, ușor de folosit în interior, sau modele mai mari, pentru grupuri mai mari. Nu se produce cenușă sau fum în timpul preparării, astfel încât grătarul poate fi mai sănătos. Grătarele electrice lasă, de asemenea, cea mai mică amprentă asupra mediului. Dezavantajul, însă, este plăcerea generală a grătarului și lipsa gustului tipic al cărnii la grătar.

Alegeți un grătar electric

 

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

 • Funcționare ecologică și igienică – unde nu există foc, fum și deșeuri. Evitați fumul, grătarele înnegrite și resturile de alimente carbonizate
 • Manipulare ușoară – plăcile sunt încălzite în mod egal în toate locurile. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji dacă carnea se află deasupra focului sau în altă parte. Este, de asemenea, o opțiune mult mai sigură pentru bucătarii mai puțin calificați.
 • Controlul temperaturii – majoritatea grătarelor electrice raportează în permanență temperatura curentă, pe care o puteți seta exact așa cum aveți nevoie, iar răspunsul la schimbări este de obicei foarte rapid.

Dezavantaje

 • Fixarea la sursa de energie electrică – pur și simplu nu vă puteți lipsi de electricitate. Este recomandabil să aveți o priză în apropiere sau să folosiți un cablu prelungitor. Nu puteți lua grătarul cu voi în excursiile la țară.
 • Preț mai mare – Prețul de achiziție și costul energiei electrice sunt mai mari decât în cazul grătarelor pe cărbune.

 

Grătare pe cărbuni de lemn

Un clasic al grătarului de care mulți cunoscători nu se mai satură. Se încălzește mai greu decât un grătar electric sau pe gaz, iar pregătirea și întreținerea alimentelor sunt cele mai solicitante. Dar gustul rezultat merită efortul suplimentar pentru mulți. De asemenea, puteți alege dintre tipurile mai mici, care sunt ușor de așezat pe masa celui mai mic balcon sau de împachetat în mașină pentru un picnic.

Alegeți un grătar cu cărbune

Gril na uhlí

 

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

 • Gust și atmosferă – mulți oameni susțin că gustul tipic de fum al cărnii la grătar poate fi obținut doar pe cărbune.
 • Întreținere ușoară – grătarele constau, de obicei, dintr-un focar și un grătar detașabil, ceea ce ne permite să curățăm și să spălăm ambele părți în mod convenabil.
 • Preț mai mic – prețul de achiziție al unui grătar mic cu cărbuni este favorabil. Cu toate acestea, veți folosi destul de mult cărbune. Dacă faceți grătar frecvent, merită să cumpărați un grătar mai scump care folosește un combustibil diferit.

Dezavantaje

 • Pregătire îndelungată - unii utilizatori au probleme cu aprinderea cărbunelui sau a brichetelor. Chiar și după aprindere, este nevoie de ceva timp pentru ca grătarul să ajungă la temperatura necesară. Cu toate acestea, iubitorii grătarului cu cărbuni consideră adesea acest proces un ritual plăcut, care aparține pur și simplu grătarelor.
 • Cenușă și fum – grătarul pe cărbune nu este o afacere curată. Trebuie să țineți cont de fum, de cenușa suflată de vânt și, bineînțeles, de miros. Nimic din toate acestea nu-i deranjează de obicei pe participanți, ci doar pe vecini.

 

Plynový gril

Grătare pe gaz

Pregătire foarte confortabilă, cu încălzire rapidă și ușoară și performanță ridicată. Acestea funcționează cu gaz dintr-o butelie de propan-butan, care poate fi procurată de la aproape orice benzinărie. Ușor de întreținut și de curățat. Nu se produce fum sau cenușă la grătar, iar grătarele pe gaz au adesea un separator de grăsime pentru a preveni scurgerea grăsimii.

Alegeți un grătar pe gaz

 

Avantaje și dezavantaje

Avantaje

 • Pregătire rapidă – încălzirea rapidă reduce semnificativ timpul de preparare. Acesta este un avantaj nu numai pentru economisirea timpului, ci și pentru siguranță. Dacă lăsați grătarul să se încălzească, probabil că nu stați tot timpul lângă el și îl supravegheați.
 • Manipulare ușoară – funcționarea simplă este cea care face ca grătarele pe gaz să fie cele mai populare în prezent.

Dezavantaje

 • Disponibilitatea combustibilului – puteți cumpăra cărbune de lemn de la un magazin de proximitate, în timp ce trebuie să mergeți la o stație de benzină pentru a cumpăra butelii de propan. De asemenea, acestea au o durată de viață limitată care trebuie monitorizată. O butelie expirată trebuie returnată la pompă, nu poate fi aruncată pur și simplu la coșul de gunoi.
 • Manipularea propanului butan – deoarece este un gaz foarte inflamabil, trebuie să fiți foarte atenți atunci când îl depozitați.
 • Preț mai mare - Cu toate acestea, prețul de achiziție este proporțional cu performanța, așa că, dacă folosiți cu adevărat grătarul, investiția va merita cu siguranță.

 

Ohniště

Șeminee

Căutați o decorațiune spectaculoasă pentru terasa sau grădina voastră, care poate deveni inima serilor de vară în aer liber? Un șemineu poate fi exact asta. O piesă frumoasă care menține focul aprins în siguranță și poate fi folosit și pentru a găti carne. Șemineele Remundi sunt grătare care oferă posibilitatea de a sta în jurul unei "mese" cu un foc care arde în mijloc. Pe de altă parte, șemineele Eva Solo sau Höfats sunt elemente de design cu foc deschis, care pot fi folosite cu un grătar sau ca un grătar, în funcție de tip.

Alegeți un șemineu

 

Grătarul este distractiv și o adevărată știință. Nu este suficient să puneți o bucată de carne pe grătar și să așteptați să vedeți ce se întâmplă. Dacă doriți să obțineți un rezultat de calitate, trebuie să vă acordați timp și atenție la grătar și să vă gândiți la un echipament bun. Care sunt elementele de bază pe care trebuie să le achiziționați pentru grătarul vostru?

dřevěné uhlí

Combustibil

La Kulina puteți cumpăra cărbune, așchii de lemn sau bioetanol pentru grătarul vostru.

Alegeți combustibilul

Teploměr na maso

Termometru pentru carne

Când este gata? Puteți afla de pe telefonul mobil. Cu termometrul pentru carne fără fir, prepararea grătarului este o joacă de copii, chiar și pentru un începător complet.

Alegeți un termometru

Grilovací zástěra

Șorț pentru grătar

Fără șorț, nu există un maestru al grătarului. Grătarul nu este o afacere curată și nimănui nu-i pasă de o cămașă unsuroasă sau arsă, mai ales dacă aveți oaspeți.

Alegeți un șorț

Wok pánev

Cuțite pentru friptură

Gata? Poftă! Și pentru ca totul să meargă ca pe roate, cel mai bine este să oferiți oaspeților voștri tacâmuri pentru friptură. Cuțitele zimțate și furculițele ascuțite sunt concepute special pentru a lua masa preparată la grătar.

Alegeți tacâmurile