- Spălați tigaia nouă cu apă fierbinte și, cu ajutorul unui burete fin și a unei picături de detergent, îndepărtați stratul de ceară de albine de pe ambele părți ale tigăii, care a protejat tigaia să nu ruginească în timpul depozitării.
- Uscați bine tigaia. Alegeți o plită cu o dimensiune potrivită pentru fundul tigăii.
- Porniți plita la putere medie și așezați tigaia pe ea. Turnați aproximativ 1 mm de ulei în tigaie și lăsați-l să se încălzească până când începe să scoată fum (rotiți tigaia în timpul arderii, astfel încât uleiul să ajungă și pe părțile interioare ale tigăii).
- După aproximativ trei minute, suprafața tigăii va începe să se întunece, iar după aproximativ 10 minute va începe să scoată fum, iar interiorul va fi maro (vezi video). Maro este culoarea corectă a tigăii tale. Nu, nu va mai fi niciodată argintie.
- Lăsați tigaia să se răcească și ștergeți excesul de ulei cu un prosop de hârtie.
- Arderea se poate face în mod repetat. Dacă vi se pare că arderea inițială a fost insuficientă, procesul se poate repeta.
- La fiecare utilizare, tigaia se închide la culoare. Mai simplu spus, cu cât este mai folosită și mai închisă la culoare, cu atât tigaia dumneavoastră de oțel va avea proprietăți mai bune.
Primii pași cu tigaia ta din oțel
Tigăile din oțel sunt în mod natural antiaderente și te vor ține o viață întreagă. Totuși, este important să le acorzi o îngrijire inițială adecvată pentru a beneficia de performanța lor optimă.


- Nu spălați în mașina de spălat vase. Nu înmuiați.
- În mod ideal, nu spălați tigaia deloc. Este suficient să ștergeți tigaia cu un șervețel pe care poate fi o picătură de ulei.
- Dacă trebuie să spălați tigaia, ștergeți-o imediat până la uscare, nu o lăsați să se usuce liber. Apoi, în mod ideal, ungeți-o cu un strat subțire de ulei, care îi va proteja suprafața.
- Nu utilizați o creștere foarte rapidă a încălzirii - booster pe inducție sau cel mai înalt nivel pe alte plite! Utilizați întotdeauna doar temperaturi medii.
- Nu supraîncălziți tigaia dacă este goală.

Rețineți că tigăile din oțel se comportă cel mai bine cu uleiuri vegetale cu un punct de fum ridicat. Adică uleiuri care pot rezista la cele mai înalte temperaturi, cum ar fi uleiul de rapiță sau cel de floarea-soarelui.
Încălziți bine tigaia înainte de a găti. Numai așa veți preveni lipirea alimentelor. Asigurați-vă că dimensiunea plitei corespunde cu dimensiunea fundului tigăii.
Gătiți mâncarea la temperaturi medii. Căldura mare provoacă lipirea și, mai ales, arderea alimentelor.
Nu întoarceți ingredientele prea devreme, ci lăsați-le suficient timp pentru a forma o crustă și pentru a se desprinde singure de pe suprafața tigăii.
Cele mai populare tigăi din oțel conform recenziilor clienților noștri
