Știați că baza fiecărei bucătării ar trebui să fie trei cuțite? Mare Cook's pentru un loc de muncă adecvat, mic margini pentru sarcini mici și un cuțit cu lama zimțată, un maestru la felierea pâinii crocante sau a baghetelor - un cuțit de patiserie. Pentru că numai cu el veți putea pătrunde în crusta fermă fără a deforma miezul moale și astfel să conjurați în mod fiabil felii îngrijite de fiecare dată. Vă vom sfătui ce parametri să folosiți pentru a găsi un cuțit de patiserie care vi se potrivește.
Produsele de patiserie de calitate sunt crocante pe exterior și pufoase pe interior. Atunci când sunt tăiate cu un cuțit nepotrivit, structura produselor de patiserie este deteriorată, miezul se sfărâmă, forma se schimbă și apar tăieturi inestetice. Cuțit de patiserie a fost special dezvoltat pentru a tăia atât piese dure, cât și moi, cu rezultate perfecte.
Cuțite de patiserie preferate
Cuțit de patiserie (nu numai)
Este un maestru la felierea pâinii sau a baghetelor crocante, dar datorită lamei sale zimțate, poate, de asemenea, să taie perfect roșii suculente, fructe moi sau prăjituri și plăcinte. Pe scurt, cuțitul de patiserie este un instrument versatil care vă va fi de ajutor mai des decât v-ați aștepta.
Lama cuțitului de patiserie trebuie să fie zimțată. Zimțurile sunt cele care permit uneltei să străpungă crusta fără a zdrobi partea interioară moale. Dinții superficiali sunt potriviți pentru produsele de patiserie mai moi, în timp ce dinții mai profunzi sunt mai potriviți pentru crustele tari.
Aceasta ar trebui să fie între 20 și 26 cm. Această lungime facilitează tăierea pâinilor mari, precum și a baghetelor sau a altor produse de patiserie mai mici.
Lama trebuie să fie destul de subțire, dar în același timp foarte puternică. Flexibilitatea este un dezavantaj în cazul cuțitelor de patiserie, deoarece numai o rezistență suficientă va asigura un control maxim asupra tăieturii.
Oțelul inoxidabil este cel mai des utilizat pentru producerea cuțitelor de pâine, deoarece este suficient de ascuțit pentru a rezista la coroziune. Cuțitele din oțel Damasc sunt, de asemenea, uneori disponibile, dar este important să rețineți că acestea sunt mai dificil de întreținut, deoarece sunt mai predispuse la ruginire.
Cuțitele de patiserie au o lamă de lățime medie, care este de obicei dreaptă, cu un vârf rotund. Unele unelte se îngustează ușor de la mâner. Unele cuțite de patiserie au o lamă care este decalată în jos de mâner. Acest lucru are rolul de a preveni contactul încheieturilor cu placa de tăiere atunci când se taie.
Echilibrul corect al cuțitului asigură o manevrare mai ușoară și un control mai bun în timpul felierii. Acest lucru este cunoscut prin faptul că punctul de echilibru al cuțitului (bolțul) este situat în punctul în care lama se întâlnește cu mânerul, astfel încât, dacă vă puneți degetul sub această parte a cuțitului, acesta va rămâne echilibrat.
Cuțitul trebuie să se potrivească mâinii dvs. Forma ergonomică a mânerului asigură siguranța și, de asemenea, reduce oboseala în timpul manipulării prelungite. Diferitele materiale au avantajele și dezavantajele lor - lemnul este estetic, dar poate prezenta semne de uzură în timp, metalul este atemporal, dar poate aluneca atunci când este ud și, de asemenea, se simte rece în mână, iar mânerele din plastic sau compozit sunt durabile, accesibile, dar pot să nu arate elegant.
Dacă doriți ca cuțitul dvs. de pâine să rămână ascuțit pentru o perioadă lungă de timp, acordați-i din când în când o îngrijire simplă, dar importantă:
- Spălare
După fiecare utilizare, clătiți cuțitul cu apă caldă și un burete moale. Evitați detergenții agresivi sau bureții abrazivi și evitați spălarea în mașina de spălat vase. Toate aceste metode pot deteriora cuțitul și pot accelera uzura acestuia. Uscați cuțitul imediat după spălare cu o cârpă moale pentru a preveni coroziunea. - Depozitare
Păstrați cuțitul de patiserie în blocuri, rafturi, șine sau într-o cutie sau sertar cu căptușeală, pe scurt, într-un loc în care lama nu poate fi deteriorată. Evitați să depozitați cuțitele în vrac într-un sertar de bucătărie. - Măcinare
Un cuțit de patiserie nu trebuie ascuțit la fel de des ca un cuțit simplu, deoarece dinții săi rămân ascuțiți mai mult timp. Cu toate acestea, utilizarea normală va ascuți orice unealtă, chiar și pe cele de cea mai bună calitate, astfel încât cuțitul dvs. de pâine trebuie ascuțit din când în când. Utilizați numai instrumente concepute pentru ascuțirea cuțitelor zimțate sau apelați la ascuțirea profesională. - Utilizarea corectă
Folosiți cuțitul numai pentru patiserie. Nu îl folosiți niciodată pentru a tăia alte ingrediente, în special cele dure, cum ar fi măduva, oasele, dovleacul, pepenele sau alimentele congelate. Acestea pot deteriora lama considerabil. Tăiați întotdeauna pe o placă de tăiat din lemn sau plastic; alte materiale tocesc lama.
Produse de calitate pentru spălarea vaselor
Cei mai populari producători de cuțite de pâine
- Curățare: clătiți și uscați cuțitul imediat după utilizare. Evitați spălarea în mașina de spălat vase.
- Depozitare: nu depozitați cuțitul liber într-un sertar de bucătărie, folosiți blocuri de cuțite sau bare pentru cuțite.
- Feliere: tăiați numai pe o placă de tăiat din lemn sau plastic.
- Ascuțire: Datorită marginii sale zimțate, ar fi bine să vă bazați pe ascuțirea profesională.