Cuțite Santoku

15 articole în total
Cuțit japonez de bucătărie NAKIRI OKAMI, 17 cm, Dellinger
419 lei –10 %
373 lei
DNGRSXLKHAUS7NA
Cuțit Santoku KARASU, 11,5 cm, Dellinger
619 lei
DNGRSXLKH128
Cuțit Santoku SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS, 13 cm, Dellinger
349 lei
DNGRSXLKHP5
Cuțit Santoku COMFORT K2213644, 12,5 cm, oțel inoxidabil, Tefal TEFK2213644
Cuțit Santoku ICE FORCE K2320614 18 cm, oțel inoxidabil, Tefal
113 lei
TEFK2320614
Cuțit Santoku 1905 18 cm, F.Dick
659 lei –5 %
620 lei
FDCK8194218K
Cuțit Santoku 18 cm, F.DICK
159 lei –5 %
151 lei
FDCK8544218K
Cuțit Santoku IDÉAL 18 cm, nituri de alamă, negru, Lion Sabatier LS714780
Cuțit Santoku SWISS MODERN 17 cm, cu caneluri ovale, negru, Victorinox VN6905317KB
Cuțit Santoku EYES, 18 cm, Dellinger
419 lei
DNGRSXLKHAUS7
Cuțit Santoku 800DP 18 cm, Miyabi
1 409 lei
MB54487181
Cuțit Santoku 17 cm, cu caneluri ovale, negru, Victorinox
249 lei
VN6852317B
Cuțit Santoku DAMASCUS 67, 17,5 cm, Samura
494 lei –5 %
465 lei
SMRSND67NS7

Cuțitele Santoku - unul dintre cele mai universale cuțite din bucătăria dvs

Ce este un cuțit Santoku?

Cuțitul Santoku este un cuțit foarte versatil, de dimensiuni medii, care poate fi folosit pentru numeroase sarcini culinare. Cuțitul provine din Japonia și are o lamă lată, fără vârf, dar cu o coloană vertebrală din spate care se curbează în jos pentru a se întâlni cu lama frontală cu muchii drepte. Are o lungime cuprinsă între 12 și 20 cm, nu are pernă, are o greutate echilibrată și este ușor de ținut în mână.

Care este diferența dintre un cuțit Santoku și un cuțit de bucătar?

Bucătarii casnici și bucătarii profesioniști folosesc atât cuțitele santoku, cât și cuțitele de bucătar pentru o varietate de sarcini de tăiere. Care sunt diferențele dintre aceste două tipuri de cuțite? Cuțitele Santoku au o lamă mai scurtă decât cuțitele de bucătar, iar lama lor este de obicei cu un singur tăiș, spre deosebire de cuțitele de bucătar cu tăiș dublu. Deoarece nu are un vârf, permite tăierea cu o singură tăietură în jos, în timp ce cu un cuțit de bucătar trebuie să legănați lama în față. Alegeți un cuțit de bucătar dacă preferați metoda de tăiere "legănată" și optați pentru Santoku pentru a tăia mai repede și mai eficient.

La ce se folosește cuțitul Santoku?

"Santoku" poate fi tradus ca "trei virtuți" sau "trei utilizări", care sunt tăierea, tăierea în cuburi și tocarea. Acesta vă permite să tăiați felii foarte subțiri de alimente, ceea ce face ca mâncărurile să arate frumos și estetic. Puteți folosi un cuțit Santoku pentru:

  • tăierea cărnii
  • felierea șuncii sau a brânzei
  • felierea, tăierea sau tăierea în cubulețe a fructelor, legumelor și nucilor
  • tocarea ierburilor
  • crearea de felii fine

Pe Kulina veți găsi cuțite Santoku de calitate, fabricate de mărci de încredere, care rezistă la uzură. Verificați cuțitele prin Dellinger sau Forged sau Zwilling sau citiți mai întâi ghidul nostru suprem de cumpărare a unui cuțit. Puteți verifica, de asemenea, cele mai bune cuțite Santoku de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit Santoku?

Dacă vă folosiți cuțitul Santoku zilnic, ar trebui să-l ascuțiți destul de des - cel puțin o dată la două săptămâni. Cea mai bună metodă de ascuțire a cuțitului Santoku este cu o piatră de ascuțit. Ascuțiți cuțitul ca pe un cuțit obișnuit - cu un unghi de 20 de grade față de piatra de ascuțit, iar dacă acesta are o muchie granton, mergeți pe 15 grade. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul Santoku?

Cuțitele Santoku reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat