Cuțite japoneze

15 articole în total
Cuțit japonez de bucătărie BREAD SAMURAI 19,5 cm, Dellinger
579 lei –7 %
534 lei
DNGRSXLKHP8B
Cuțit japonez KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON 20 cm, negru, Yaxell
Nou
3 577 lei
YAX37234
Cuțit japonez Gyutoh 5000FCD 20 cm, Miyabi
1 429 lei
MB34681201
Cuțit japonez KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, negru, Yaxell
Nou
1 225 lei
YAX36634
Cuțit japonez KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, roșu, Yaxell
Nou
2 656 lei
YAX37134
Cuțit japonez KIRITSUKE ZEN 20 cm, negru, Yaxell
Nou
959 lei
YAX35534
Cuțit de bucătărie SAMURAI 20 cm, Dellinger
679 lei –5 %
639 lei
DNGRSXLKHP8
Cuțitul bucătarului BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
659 lei –5 %
620 lei
DNGRKH167
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
1 429 lei
MB34543201
Cuțitul bucătarului RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
640 lei
DNGRKH165
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
1 738 lei
MB34073201
Cuțit japonez pentru carne GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
967 lei
MB33951201
Cuțit japonez GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, negru, Dellinger
Nou
DNGR8594195884092

Cuțite japoneze - ascuțite ca o sabie

Ce sunt cuțitele în stil japonez?

Cuțitele japoneze au o lamă lungă și subțire cu un vârf ascuțit și au fost folosite inițial pentru tăierea feliilor subțiri de pește crud și pentru prepararea sushi. Acestea sunt mai ușoare, se simt mai echilibrate în mână și sunt perfecte pentru sarcini de precizie. Acestea sunt fabricate din oțel mai dur și mai subțire - oțel inoxidabil sau hagane, care este același tip de oțel folosit la fabricarea săbiilor japoneze. Mânerele cuțitelor japoneze sunt realizate din lemn dur.

La ce sunt folosite cuțitele japoneze?

Cuțitele japoneze - datorită lamei lor lungi și subțiri - pot fi folosite pentru tăierea peștelui sau a bucăților mari de carne (în special pentru fripturi). Există multe tipuri de cuțite japoneze specifice (cum ar fi Gyutou, Yanagi, Usuba sau Deba) care pot fi folosite pentru toate sarcinile de precizie, de la dezosarea puiului la filetarea peștelui și până la felierea subțire a oricărei legume.

Pe Kulina veți găsi cuțite japoneze de calitate fabricate de mărci de încredere, cum ar fi Dellinger sau MIYABI. Puteți alege, de asemenea, cuțite japoneze forjate de marca olandeză Forged sau verificați cele mai bune cuțite japoneze de vânzare aici.

Cum să ascuțiți un cuțit japonez?

Cuțitele japoneze pot fi cu două tăișuri sau cu un singur tăiș (tradiționale). Acestea sunt fabricate din oțel dur, care este de fapt mai ușor de ascuțit decât oțelul moale folosit pentru cuțitele occidentale. Pentru a vă ascuți cuțitul în stil japonez aveți nevoie de o piatră de ascuțit. Puteți, de asemenea, să duceți cuțitul la un specialist.

Cum să aveți grijă de cuțitul japonez?

Cuțitele japoneze reprezintă o investiție importantă, așa că, dacă doriți ca acestea să reziste mult timp, asigurați-vă că urmați aceste reguli simple de curățare și depozitare a cuțitelor:

  • cuțitele sunt adesea lavabile în mașina de spălat vase, dar vă recomandăm să curățați cuțitul manual, deoarece detergenții din mașina de spălat vase pot deteriora suprafața lamei de oțel
  • dacă un cuțit are un mâner din lemn, nu-l introduceți în mașina de spălat vase
  • pentru a preveni uscarea mânerelor din lemn, ungeți-le în mod regulat cu ulei de in sau ceară de albine
  • atunci când tăiați cu un cuțit japonez, nu tăiați direct pe suprafețe dure, cum ar fi un blat de lucru din piatră, o chiuvetă din oțel inoxidabil, o farfurie sau pe plăci de tăiere din sticlă, ceramică, bambus și alte substanțe dure. Placa de tăiere din plastic moale este cea mai bună
  • depozitați-vă separat cuțitul, astfel încât lamele să nu se tocească. Utilizați un bloc de cuțite sau o cutie pentru cuțite.
  • ascuțiți-vă cuțitul în mod regulat