Ceșcuțe cu farfurioare

23 articole în total
Farfurioară pentru ceașsca de cafea ALL-TIME, 12 cm, porțelan, Alessi ALAGV2977
Farfurioară pentru ceașca de ceai COLOMBINA, 23 cm, Alessi
137 lei
ALFM1079
Farfurie mică RIDGED INDIGO, 12 cm, MIJ
22 lei
MIJC2299
Farfurioară RIDGED ALABASTER MIJ 14 cm
28 lei
MIJC2273
Farfurioară pentru ceașcă de cafea MAMI, 13 cm, alb, Alessi
59 lei
ALSG5388
Farfurioară CARACTERE, maro, REVOL
77 lei
RV652770
Farfurioară pentru ceașcă de cafea MAMI, 11 cm, Alessi
44 lei
ALSG5377
Farfurioară pentru ceașcă cafea PLATEBOWLCUP, 12 cm, Alessi
34 lei
ALAJM2877
Farfurioară pentru ceașca de ceai MAMI, 16 cm, Alessi
61 lei
ALSG5379
Farfurioară pentru CARACTERE ceașcă de cafea, nucșoară, REVOL RV652765
Farfurioară pentru CARACTERE ceașcă, curry, REVOL
71 lei
RV652771
Farfurioară pentru CARACTERE ceașcă, scorțișoară, REVOL
71 lei
RV652768
Farfurioară pentru LUNA ceașcă de supă, Rosenthal
77 lei –31 %
53 lei
RS1960080000110421
Farfurioară pentru ceașcă de espresso de 12 cm, Rosenthal
44 lei –34 %
29 lei
RS0247172603014716
Farfurioară LEGIO 16 cm, Eva Solo
44 lei –11 %
39 lei
ES886250
Farfurioară MESH, alb, Rosenthal
56 lei –41 %
33 lei
RS1177080000110421
Farfurioară pentru ceașca de ceai PLATEBOWLCUP, 15 cm, Alessi ALAJM2879
Farfurioară WABI SABI 13 cm, maro, ceramică, MIJ
Nou
44 lei
MIJC4104
Farfurioară pentru ceașcă CARACTERE, albă, REVOL
72 lei –5 %
68 lei
RV652766

Ceștile și farfuriile - un must-have pentru ceaiul de la ora cinci

Care este originea ceștii și a farfuriei?

Ceașca și farfuria au o istorie lungă și fascinantă și au fost folosite pentru a servi ceaiul și cafeaua timp de secole. Se spune că ceașca și farfurioara sunt originare din China, în jurul secolului al XVII-lea, când consumul de ceai a devenit popular printre clasele superioare.

În zilele noastre, ceștile și farfuriile sunt folosite pentru a servi ceaiul și cafeaua atât acasă, cât și în cafenele și restaurante din întreaga lume.

Aspectul ceștilor de ceai și al farfurioarelor s-a schimbat de-a lungul timpului, dar funcția lor fundamentală rămâne aceeași: o ceașcă mică pentru păstrarea băuturilor fierbinți și o farfurioară pentru a prinde orice vărsare sau scurgere.

Pe Kulina puteți cumpăra cești și farfurii de la mărci renumite precum Bitz, Seletti, Viva și Scandinavia, în toate mărimile, stilurile și în diferite materiale.

Care este diferența dintre ceștile pentru ceai și cafea?

Există câteva distincții generale între ceștile pentru ceai și cele pentru cafea, dar nu există reguli stricte cu privire la tipul de ceștile care trebuie folosite. Acestea sunt câteva dintre diferențele cheie:

  • Dimensiune și formă: Ceștile de ceai sunt de obicei mai mici, cu o formă mai delicată și mai subțire, în timp ce ceștile de cafea sunt mai mari și au o formă mai largă și mai cilindrică.
  • Mâner: Ceștile de ceai au, de obicei, un mâner scurt, care trebuie apucat cu degetele, în timp ce ceștile de cafea au un mâner mai mare, care poate fi manevrat cu toată mâna.
  • Materiale: Ceștile de cafea sunt adesea fabricate din materiale mai grele, cum ar fi gresia sau ceramica, dar ceștile de ceai sunt uneori fabricate din materiale mai delicate, cum ar fi porțelanul sau porțelanul de os.

În general, alegerea ceștii preferate pentru ceai și cafea depinde de preferințele dumneavoastră personale.

Eticheta ceaiului - cum se amestecă zahărul într-o ceașcă de ceai

Eticheta ceaiului se referă la o colecție de reguli și proceduri care au fost folosite din punct de vedere istoric în legătură cu servirea și consumul de ceai. Modul în care se amestecă zahărul într-o ceașcă de ceai este o parte crucială a etichetei ceaiului.

În mod tradițional, după ce ceaiul este turnat din ceainic în ceașca de ceai, se adaugă cantitatea potrivită de zahăr, ceaiul este amestecat ușor cu o linguriță și apoi este gustat pentru a determina dacă ceaiul este suficient de îndulcit.

Dependența de ceai, lapte și zahăr este în mare parte o chestiune de gust, astfel că nu există o metodă corectă sau greșită de a face acest lucru. Acum că ceaiul este gata, îl puteți servi într-o ceașcă, cană sau pahar de ceai/cafea.

Dacă doriți mai multe îndrumări cu privire la articolele esențiale pentru a pregăti și servi ceaiul, citiți ghidul nostru de cumpărături pentru a afla mai multe.