Tigăi pentru servit

5 articole în total
Tigaie pentru servire PROFI RESIST 28 cm, WMF
749 lei
WM1756386411
Tigaie pentru servire STEAK PROFI 28 cm, antiaderentă, WMF
698 lei
WM1771386021
Tigaie pentru servire PERMADUR EXCELLENT 28 cm, WMF
509 lei
WM0575384021
Tigaie pentru servire CENIT 28 cm, antiaderentă, 3 l, Fissler
407 lei –5 %
383 lei
FS45501281000

Tigăi de servit - cum se deosebesc de tigăile standard și la ce le puteți folosi?

Tăvile de servit sunt o modalitate excelentă de a servi mâncarea la masă. Acestea dau sufrageriei tale un aer de bistro și te fac să arăți mai mult ca un bucătar decât ca un bucătar de casă. Servirea cinei într-o cratiță aduce la masă o atmosferă relaxată și permite împărțirea mâncării, ceea ce reprezintă o experiență minunată pentru toți cei adunați la masă.

Ce face ca o tigaie să fie o tigaie de servire?

Dacă vă întrebați în ce se deosebește o tigaie de servire de o tigaie standard, iată câteva dintre caracteristicile tigăilor folosite pentru servire care transformă o tigaie de gătit într-un fel special de "veselă" (vedeți și cele mai bine vândute tigăi de servire aici).

Tăvi de servit:

  • sunt de diferite dimensiuni; de la tigăi mici, potrivite pentru o singură persoană și porții mici (de obicei din fontă, ceea ce permite utilizarea tacâmurilor), până la tigăi de dimensiuni standard, care pot fi folosite pentru a servi feluri de mâncare la masă
  • dispun de două mânere mici care facilitează transferul lor din cuptor pe masă
  • marginile lor sunt uneori mai joase pentru a permite utilizarea unui cuțit (este vorba de tigăile mici concepute pentru a fi utilizate în locul farfuriilor, care nu au un strat antiaderent care poate fi distrus cu ușurință de tacâmuri)
  • sunt foarte des potrivite pentru utilizarea în cuptor

Ce puteți găti și servi într-o tavă de servire?

Există multe feluri de mâncare pe care le puteți găti și servi într-o singură tigaie, iar alegerea depinde de dimensiunea tigăii și de creativitatea dumneavoastră, dar cele mai populare lucruri pe care le puteți găti și/sau servi într-o tigaie de servire sunt:

  • ouă la cuptor (în stil mexican sau Shakshuka)
  • fripturi
  • paellas și risotto
  • crumble de fructe
  • paste cu o singură tigaie

Pe Kulina vă oferim diferite tipuri de tigăi de servire: tigăi de servire elegante în diferite culori de Smeg și tigăi din oțel inoxidabil de la WMF sau Mauviel. Dacă serviți mâncarea în tigaie, nu uitați să nu folosiți tacâmuri de metal (mai ales în cazul tigăilor antiaderente), deoarece acestea pot distruge stratul de acoperire. Folosiți în schimb tacâmuri de servire din lemn sau silicon.