Păstrarea maximă a gustului și a nutrienților - acesta este motivul pentru care bucătarii profesioniști au îndrăgit sous-vide, iar astăzi această tehnică își găsește din ce în ce mai mult loc și în bucătăriile casnice. În vid, puteți pregăti cu ușurință ingrediente delicate și adesea costisitoare, cum ar fi peștele, dar și cele complet obișnuite, adică carne și legume, exact așa cum ar trebui să fie - suculente, fragede și pline de gust.
Înainte de a începe să experimentați, vă vom sfătui asupra a ceea ce trebuie să vă concentrați atunci când alegeți instrumente pentru sous-vide și vom adăuga, de asemenea, câteva sfaturi despre cum să utilizați această metodă cât mai bine.
Ce este, de fapt, sous-vide?
Sous-vide, tradus, înseamnă „în vid” și se referă la gătirea lentă într-o baie de apă. Aceasta este setată la o temperatură precisă, de exemplu 54 °C pentru o friptură medium rare – iar aparatul o menține constantă pe toată durata gătirii. Ingredientele sunt vidate într-un sac înainte, ceea ce ajută la păstrarea suculenței și a aromei lor naturale.
Rezultat? Carne care se desface la propriu sub furculiță. Legume care au gust ca din grădină. Și toate acestea fără a supraveghea constant aragazul.
Pentru cine este potrivit sous-vide?
Sous-vide este ideal pentru oricine:- dorește preparate pline de gust și nutrienți,
- vrea ca rezultatul să fie întotdeauna perfect – fie că este vorba de somon fin, friptură roz sau carne fragedă de pui,
- îi place să pregătească ingrediente delicate și vrea să fie sigur de un preparat excelent.