Prese pentru cartofi

11 articole în total
Zdrobitor de cartofi PROFI PLUS, WMF
161 lei
WM1871386030
Zdrobitor de cartofi INGENIO K1181214, oțel inoxidabil, Tefal
80 lei
TEFK1181214
Zdrobitor de cartofi PROFI PLUS 29 cm, WMF
139 lei –12 %
122 lei
WM1871696030
Zdrobitor de cartofi EASY-MASH 20140, Joseph Joseph
60 lei
JS20140
Zdrobitor de cartofi B BOIS, de Buyer
116 lei –20 %
92 lei
DB270103
Zdrobitor de cartofi, Brabantia
53 lei
BRAB122866
Zdrobitor de cartofi DELTA, pliabil, Joseph Joseph
95 lei
JS10161
Zdrobitor de cartofi DUO, Joseph Joseph
60 lei
JS80004
Zdrobitor de cartofi GOOD GRIPS 27 cm, negru, oțel inoxidabil, OXO
Nou
OXO11282900
Zdrobitor de cartofi INGENIO K2071214, Tefal
72 lei
TEFK2071214
Zdrobitor de cartofi GOOD GRIPS 16 cm, negru, oțel inoxidabil, OXO
Nou
OXO34581

Pastele de cartofi - o modalitate mai bună de a vă ocupa de legume

De ce sunt piureurile de cartofi cel mai bun mod de a piure cartofii?

Un piure de cartofi este un instrument de preparare a alimentelor folosit pentru a zdrobi legumele gătite, moi, cum ar fi cartofii, merele sau fasolea. În comparație cu alte metode de pasare, cartofii pasați cu ajutorul unui piure de cartofi au tendința de a fi mai pufoși și mai ușori, deoarece utilizarea instrumentului reduce cantitatea de amidon eliberată din celula cartofului.

Pe Kulina, puteți alege dintr-o varietate de piureuri de cartofi de la producători renumiți precum Joseph Joseph și WMF.

Care sunt cele două tipuri de unelte de bucătărie folosite pentru a face piureul de cartofi?

Cele două tipuri principale de piureuri de cartofi sunt:

Piure de cartofi standard: Pisele de cartofi tradiționale au un mâner lung cu fire metalice răsucite într-un model de grilă sau o suprafață cu fante la capăt. Cartofii sunt forțați prin grilă sau prin farfuria cu fante, ceea ce le conferă consistența unui piure de cartofi.

Râșnițe de cartofi/presă: Un storcător de cartofi sau o presă de cartofi este un fel de piure de cartofi care face piureul cu ajutorul unui piston și a unei plăci perforate. Cartofii sunt plasați în buncărul din partea superioară a storcătorului, iar apoi se apasă pistonul pentru a forța cartofii să treacă prin placa perforată. Ca urmare, cartofii au o textură delicată și pufoasă după ce au fost forțați prin porii minusculi ai unei prese. Consultați oferta noastră de prese de bucătărie pentru un exemplu frumos de presă de cartofi.

În timp ce ambele tipuri de piureuri de cartofi sunt foarte bune, textura pe care o generează este ușor diferită. O presă de cartofi este preferabilă pentru a genera o textură mai cremoasă și mai pufoasă, în timp ce un pisălog de sârmă este ideal pentru a obține un piure de cartofi cu bucăți sau rustic.

La ce altceva pot folosi piureurile de cartofi?

Un piure de cartofi poate fi folosit în bucătărie pentru o serie de alte scopuri în afară de utilizarea sa tipică pentru piureul de cartofi. Unele dintre acestea sunt zdrobirea usturoiului, prepararea de guacamole, frăgezirea cărnii, zdrobirea fasolei conservate sau gătite, zdrobirea altor legume gătite etc.

În cele din urmă, un piure de cartofi este un accesoriu de bucătărie util care poate fi folosit pentru o varietate de sarcini, altele decât simpla zdrobire a cartofilor.

Iar dacă vă plac cartofii fierți sau alte legume, asigurați-vă că aveți un bun curățător de legume pentru a vă pregăti legumele într-o secundă.