Dacă încălziți des lapte, pregătiți sosuri fine, budinci de casă, glazuri sau terciuri, un vas pentru lapte vă va ușura considerabil munca. Vă permite să lucrați cu ingrediente sensibile fără a se lipi, fără a amesteca și fără a supraveghea constant. Prin urmare, este o alegere ideală pentru părinții cu copii mici, iubitorii de mic dejunuri dulci sau cofetarii casnici entuziaști.
În schimb, dacă nu pregătiți în mod regulat aceste tipuri de mâncăruri și încălziți laptele doar ocazional, vă puteți descurca fără un vas pentru lapte.
Pe scurt: când aveți nevoie de el, este neprețuit. Când nu, nu ezitați să-l omiteți din echipamentul dvs.
Pe lângă încălzirea laptelui, un vas pentru lapte poate fi folosit și pentru:
- terciuri de lapte, budinci și sosuri beșamel,
- glazuri și creme de ciocolată care necesită topire lentă și delicată,
- preparate din ouă și smântână care altfel s-ar coagula ușor,
- aluat opărit pentru choux à la crème sau profiterol,
- sau în el puteți decongela delicat alimente congelate fără riscul de a pierde structura.