Wok-uri

11 articole în total
Tigaie Wok ORIGINAL PROFI 32 cm, argintiu, oțel inoxidabil, Fissler FS084898320000
Wok MULTIPLY 32 cm, cu capac, din oțel inoxidabil, WMF
1 090 lei –9 %
989 lei
WM0753516040
Wok SPECIALS PLUS 34 cm, oțel inoxidabil, Zwilling
1 690 lei –5 %
1 590 lei
ZW40998032
Tigaie Wok MINERAL B 32 cm, oțel, de Buyer
519 lei –28 %
370 lei
DB571832
Tigaie Wok PRIM'APPETY 36 cm, oțel inoxidabil, de Buyer
959 lei –35 %
621 lei
DB312236
Wok NANJING 35 cm, cu inserție de aburi și capac, Fissler
1 465 lei
FS6833350010
Tigaie Wok SPECIALS PLUS, 30 cm, oțel inoxidabil, Zwilling
1 590 lei –26 %
1 164 lei
ZW40998030
Wok PRO 30 cm, Zwilling
689 lei –7 %
Wok PRO 30 cm, Zwilling
În stoc (2 buc.)
636 lei
ZW65121300
Tigaie Wok COOK EAT B9221904 28 cm, Tefal
135 lei
TEFB9221904
TIgaie Wok INTUITION B8171944, 28 cm, Tefal
133 lei
TEFB8171944
Tigaie Wok EDO 34 cm, 5,8 l, oțel inoxidabil, Alessi
1 290 lei
ALPU308

Wok – ce este wok și cum arată?

Wok este o tigaie adâncă cu fundul rotund utilizată în mod obișnuit în bucătăria chinezească. Forma sa o face o tigaie perfectă pentru prăjire (o tehnică de prăjire rapidă a cărnii sau a legumelor la foc mare, în timp ce sunt amestecate cu atenție). Wok-ul are forma unui bol cu pereți subțiri. Fundul rotund păstrează căldura, ceea ce face ca gătitul alimentelor să fie rapid și cu relativ puțin ulei..

Wok-urile au un mâner lung ceea ce facilitează deplasarea cratiței în timp ce se amestecă ingredientele. De obicei, wok-urile au și un mic mâner pe partea opusă, ceea ce facilitează transferul cratiței de pe aragaz pe blatul de bucătărie sau pe masă.

La ce se folosește wok-ul? Ce se poate găti într-un wok?

Dacă vă întrebați dacă aveți nevoie de un wok și dacă acesta este potrivit doar pentru mâncăruri în stil chinezesc, dorim să vă asigurăm că designul unic al unui wok tradițional îl face potrivit și pentru diferite sarcini culinare, cum ar fi:

  • prăjire la foc mic
  • prăjire în ulei
  • fierberea la aburi a legumelor sau a fructelor de mare (atunci când se utilizează cu o inserție specială)
  • fierberea alimentelor (orez etc.) sau gătitul supei (atunci când sunt umplute cu apă)

Este wok-ul mai bun decât o tigaie obișnuită?

Folosirea unui wok este mai bună dacă doriți să prăjiți ingredientele. Aceasta vă permite să amestecați alimentele în mod constant și scurtează timpul de gătire, ceea ce va face ca aromele să se simtă mult mai bine. Magia din spatele preparării alimentelor într-un wok este temperatura ridicată, așa că asigurați-vă întotdeauna că preîncălziți wok-ul la foc mediu înainte de a începe. Un wok oferă un timp de gătire mai scurt, pot fi gătite mai multe alimente și vă permite să preparați mâncăruri cu puțin ulei, dar necesită mai multe abilități decât o tigaie plată obișnuită.

Puteți folosi un wok pe un aragaz electric?

Dacă doriți să folosiți wok-ul pe un aragaz electric, alegeți un wok cu fundul plat (nu unul cu fundul rotund, care necesită un inel wok). Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că wok-ul cu fundul plat poate zgâria suprafața de sticlă a aragazului, așa că aveți grijă.

În Kulina oferim diferite tipuri de wok-uri. Cele mai multe dintre ele au suprafețe antiaderente, iar unele sunt chiar călite cu titan (vezi wok-urile fabricate din Woll brand). Unele sunt potrivite și pentru inducție, iar dacă sunteți în căutarea unui wok din fier de calitate alegeți wok-urile de la de Buyer brand. Puteți afla care sunt cele mai bine vândute wok-uri aici sau citiți ghidul complet pentru cumpărarea unei tigăi.