Pahare șampanie

31 articole în total
Pahar pentru șampanie SUPERLEGGERO CHAMPAGNE FLUTE 186 ml, Riedel RD442508
Pahar pentru șampanie 200 ml, Eva Solo
149 lei –22 %
116 lei
ES541007
Pahar pentru șampanie WINEWINGS CHAMPAGNE, 740 ml, Riedel
166 lei
RD123428
Pahar pentru șampanie PALAIS, set de 6 buc, Nachtmann
270 lei
NM92953
Pahar pentru șampanie VINUM CHAMPAGNE 160 ml, Riedel
263 lei
RD641608
Pahar pentru șampanie CABERNET, set de 6 buc, 290 ml, Holmegaard HMG4303391
Pahar pentru șampanie SOMMELIERS 170 ml, Riedel
439 lei –8 %
403 lei
RD440008
Pahar pentru șampanie 220 ml, set de 2 buc, Bitz
77 lei
BITZ911949
Pahar pentru șampanie BELO coupe, set de 2 buc, 200 ml, gri, Blomus BM64278
Sus
Produsele următoare

Pahare de șampanie - un pahar elegant pentru o sărbătoare elegantă

Care sunt diferitele tipuri de pahare de șampanie?

Există numeroase pahare de șampanie disponibile, fiecare dintre ele fiind menit să îmbunătățească experiența consumului de vin spumant. Cele mai comune pahare de șampanie includ următoarele:

  • Flautul: Flautul este cel mai popular Pahar pentru șampanie datorită bolului său înalt și îngust, care păstrează carbonatarea vinului și îi concentrează aromele.
  • Laleaua: Paharul lalea are un bol mai larg și marginea conică pentru a scoate în evidență aromele și aromele vinului, păstrând în același timp bulele.
  • Coupe: Paharul coupe este un pahar lat, puțin adânc, cu o margine largă, care a fost popular la începutul secolului XX. Chiar dacă este mai puțin frecventă în zilele noastre, băuturile de șampanie încă o folosesc adesea.
  • Trompetă: Un pahar de trompetă este similar cu un pahar de flaut, cu excepția faptului că are un bol mai mare și o tulpină mai scurtă. Scopul său este de a menține carbonatarea vinului, evidențiind în același timp aromele și gusturile acestuia.

Fiecare Pahar pentru șampanie este unic prin forma și designul său, ceea ce poate avea un efect asupra gustului, aromei și plăcerii generale a vinului.

În magazinele Kulina, puteți cumpăra multe pahare de șampanie de la producători renumiți, cum ar fi Blomus, care vă oferă o varietate de stiluri și modele din care puteți alege. Asigurați-vă că serviți șampania rece și, pentru a face acest lucru, alegeți o șampanie elegantă răcitor pentru șampanie și umpleți-o cu cuburi de gheață!


Cum beau francezii șampania?

Șampania este un vin spumant care este adesea consumat în Franța la ocazii speciale și este asociat cu bogăția și sărbătoarea. Șampania este deseori savurată ca aperitiv, alături de mâncăruri precum crustaceele, carnea de pasăre sau brânza, precum și la desert. În timpul toasturilor de la evenimente majore, cum ar fi nunțile și sărbătorile de Anul Nou, șampania este, de asemenea, folosită în mod obișnuit.

Francezilor le place să amestece șampania cu alte ingrediente pentru a crea cocktailuri precum Mimosa sau Kir Royale, pe lângă faptul că o pot bea ca atare.

Pot să beau prosecco dintr-un pahar pentru șampanie?

Absolut, puteți servi Prosecco într-un pahar pentru șampanie. În timp ce paharele de șampanie și cele de Prosecco diferă într-o oarecare măsură în ceea ce privește dimensiunea și forma, ele sunt suficient de asemănătoare pentru a le putea schimba pur și simplu pe una cu cealaltă.

Cu toate acestea, pentru a obține cea mai mare aromă și efervescență din Prosecco, se sugerează în mod normal să îl serviți într-un pahar de Prosecco, care este conceput special pentru a face acest lucru.

Nu uitați să verificați celelalte pahare de băut, inclusiv paharele de vin, paharele de cocktail și paharele de băut lungi, care sunt făcute special pentru băuturi speciale.