Pentru flambat

4 articole în total
Torță de bucătărie, de Buyer
259 lei –23 %
197 lei
DB204000N
Suport pentru ouăle încondeiate, set de 2 buc, portocaliu, Lékué LKE3402900N07U009
Suport pentru ouăle încondeiate, portocaliu, Lékué
65 lei
LKE3402900N07U008
Linguriță pentru miere INGENIO WOOD K2305814, 17,5 cm, Tefal
31 lei
TEFK2305814

Flambarea - o tehnică de gătit impresionantă

Ce înseamnă flambé în bucătărie?

Flambarea este o metodă de gătit care presupune aprinderea unui lichior, cum ar fi brandy sau rom, pentru a crea o explozie de flacără într-o tigaie fierbinte. Acest lucru se face adesea pentru a termina mâncăruri precum friptura, crepes sau bananele foster și se face de obicei pentru a adăuga un pic de gust și spectacol la gătit.

Consultați selecția noastră vastă de tigăi de gătit sau tigăi universale pentru a alege tigaia ideală pentru a flamba felul de mâncare.

Cum se flambează un aliment?

Pentru a flamba mâncarea, veți avea nevoie de o tigaie fierbinte, o torță flambe sau o brichetă cu mâner lung, lichior cu un conținut ridicat de alcool, cum ar fi brandy, rom sau whisky, și mâncarea pe care doriți să o flambați. Principala procedură generală care trebuie urmată atunci când flambezi un fel de mâncare este următoarea:

  • O tigaie sau o tigaie trebuie să fie preîncălzită la foc mediu-mare. Tigaia trebuie să fie suficient de fierbinte pentru a arde imediat alimentele.
  • Lichiorul trebuie adăugat în tigaie și lăsat să se încălzească puțin timp.
  • Țineți-vă mâinile și fața departe de flacără în timp ce aprindeți încet conținutul cratiței.
  • Alcoolul ar trebui să ia foc și să izbucnească în flăcări. Alcoolul se consumă repede, lăsând în urmă o aromă și un parfum puternic. Dacă flacăra nu se aprinde instantaneu, înclinați ușor tigaia sau apropiați-o de flacără pentru a permite fumului să intre în contact cu flacăra.
  • Adăugați în tigaie orice alte ingrediente pe care le doriți, cum ar fi unt, ierburi sau condimente, când flăcările s-au domolit, apoi continuați să gătiți felul de mâncare așa cum doriți.

Este important de reținut că flambarea poate fi riscantă dacă este făcută incorect, prin urmare, atunci când folosiți această tehnică, este esențial să fiți atenți. Purtați un șorț și mănuși pentru cuptor. De asemenea, se recomandă să aveți la îndemână un capac pentru a stinge flăcările în cazul în care acestea scapă de sub control.