Dopuri pentru sticle

5 articole în total
Pompă pentru vin SOMMELIER, Zwilling
300 lei
ZW39500052
Dop de vin CLEVER & MORE, WMF
Dop de vin CLEVER & MORE, WMF
În stoc (160 buc.)
62 lei
WM0641026030
Dop de șampanie CLEVER & MORE CHAMPAGNE , WMF
58 lei –10 %
52 lei
WM0641036030
Capac de sticlă cu vacuum FRESH & SAVE, set de 3 buc, Zwilling
93 lei –11 %
82 lei
ZW368020030
Dop de vin ZU3624, roz, Severin
79 lei –10 %
71 lei
SEVEZU3624

Stoppers - O modalitate mai bună de a păstra gustul și parfumul băuturii tale în viață

Ce este un dop de vin și de ce am nevoie de el?

Un dop de vin este un dispozitiv care este folosit pentru a sigila o sticlă de vin deschisă pentru a împiedica pătrunderea aerului și distrugerea vinului. Dopurile de vin sunt disponibile într-o varietate de forme, dimensiuni și materiale, inclusiv plastic, silicon și oțel inoxidabil.

Dacă vă place să beți vin, dar rareori terminați o sticlă într-o singură ședință, aveți nevoie de un dop pentru vin, deoarece atunci când o sticlă de vin este deschisă, aerul o oxidează imediat, modificându-i aroma și parfumul.

De asemenea, un dop de vin poate ajuta la evitarea vărsării și la păstrarea vinului proaspăt și gata de băut pentru următoarea porție. Prin sigilarea sticlei cu un dop de vin, puteți întârzia semnificativ procesul de oxidare și puteți menține calitatea vinului pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dopurile de vin sunt un element indispensabil pentru cunoscătorii de vinuri care doresc să simtă aroma și parfumul vinurilor lor preferate cât mai mult timp posibil. În magazinele Kulina, există o gamă largă de dopuri de vin de înaltă calitate de la producători precum WMF și Zwilling.

Cum se utilizează un dop de vin?

Pentru a folosi un dop de vin, mai întâi deschideți sticla de vin și turnați cantitatea necesară. Puneți dopul de vin în gâtul sticlei și apăsați până când se fixează. Păstrați sticla de vin într-o zonă rece și întunecată.

Scoateți dopul de vin și turnați cantitatea dorită atunci când sunteți gata să beți din nou. Unele dopuri de vin sunt reutilizabile, așa că spălați-le bine înainte de a le folosi din nou.

Care este diferența dintre un dozator de vin și un dop de vin?

Un dispozitiv de turnare a vinului este un dispozitiv care se atașează la partea superioară a unei sticle de vin și reglează fluxul de vin în timp ce este turnat. De obicei, acesta are un gură de scurgere sau o duză mică care previne scurgerile și deversările, ceea ce face mai simplă turnarea vinului fără a-l vărsa.

Anumite dispozitive de turnare a vinului sunt, de asemenea, destinate să aerisească vinul în timp ce este turnat, ceea ce poate îmbunătăți aroma și parfumul vinului.

Pe de altă parte, un dop de vin este un instrument folosit pentru a sigila o sticlă de vin deschisă pentru a împiedica pătrunderea aerului și distrugerea vinului, după cum s-a explicat anterior.

Principala diferență între un dozator de vin și un dop de vin este funcția acestuia. Vărsatoarele de vin sunt folosite pentru a ajuta la turnarea vinului, în timp ce dopurile de vin sunt folosite pentru a păstra vinul după ce acesta a fost deschis.

Dacă vă simțiți aventuros, puteți, de asemenea, să vă uitați la selecția noastră de tirbușoane și decantoare de vin pentru o experiență holistică a vinului.