Ascuțitoare de cuțite

44 articole în total
Piatră de ascuțit, WMF
KULINA WEEKEND
398 lei –15 %
Piatră de ascuțit, WMF
În stoc (4 buc.)
338 lei
WM1875136030
Ascuțitor de cuțite GOURMET, 2 trepte, WMF
KULINA WEEKEND
239 lei –28 %
171 lei
WM1874376030
Ascuțitoare pentru cuțite GOURMET, WMF
KULINA WEEKEND
209 lei –20 %
166 lei
WM1876516030
Ascuțitor de cuțite, gri, Victorinox
KULINA WEEKEND
151 lei –15 %
128 lei
VN78715
Oțel de ascuțit GRAND GOURMET 23 cm, WMF
KULINA WEEKEND
540 lei –15 %
459 lei
WM1889646030
Ascuțitor de cuțite, F.Dick
KULINA WEEKEND
669 lei –23 %
515 lei
FDCK9009200
Dispozitiv de honuit 23 cm, WMF
KULINA WEEKEND
365 lei –15 %
310 lei
WM1880226030
Piatră de ascuțit 3000/8000, Zwilling
KULINA WEEKEND
732 lei –15 %
622 lei
ZW32505300
Ascuțitoare pentru cuțite GOURMET, WMF
KULINA WEEKEND
125 lei –15 %
106 lei
WM1880276270
Ascuțitor de cuțite, roșu, Victorinox
KULINA WEEKEND
170 lei –15 %
144 lei
VN78721
Piatră de ascuțit 2000/5000, Dellinger
KULINA WEEKEND
175 lei –15 %
148 lei
DNGRRIRW252
Ascuțitoare de cuțite KATAI 26 cm, Forged
KULINA WEEKEND
629 lei –15 %
534 lei
FORGEDSDV625426
Ascuțitor de cuțite, negru, Victorinox
KULINA WEEKEND
170 lei –15 %
144 lei
VN787213
Piatră de ascuțit #1000, Miyabi
KULINA WEEKEND
699 lei –25 %
522 lei
MB34536002
Dispozitiv de honuit RED SPIRIT 25 cm, F.Dick
KULINA WEEKEND
378 lei –15 %
321 lei
FDCK7174125
Tijă pentru ascuțit, 26 cm, Wüsthof
KULINA WEEKEND
199 lei –15 %
169 lei
WU4473
Piatră de ascuțit TWIN 1000/250, Zwilling
KULINA WEEKEND
489 lei –26 %
360 lei
ZW32505100
Piatra de ascuțit Dellinger 3000/8000
KULINA WEEKEND
229 lei –15 %
194 lei
DNGRRIRW001
Sus
Produsele următoare

Ascuțitoarele de cuțite - o necesitate în fiecare bucătărie

Am nevoie de un ascuțitor de cuțite?

Ascuțitoarele de cuțite sunt o necesitate absolută dacă investiți în cuțite de bucătărie de calitate și dacă vă așteptați la o performanță superioară a acestora. Chiar și cel mai bun cuțit nu va fi eficient dacă nu îl ascuțiți în mod regulat, iar ascuțirea regulată a cuțitelor este una dintre regulile de bază ale întreținerii acestora. Evident, puteți să vă aduceți cuțitele la un specialist, dar dacă gătiți mult și dacă vă folosiți Cuțit de bucătar, Cuțit Santoku sau cuțit pentru pâine în fiecare zi ar trebui să vă ascuțiți cuțitele chiar și la fiecare două săptămâni, ceea ce face ca achiziționarea unui ascuțitor de cuțite propriu să fie o alegere rezonabilă.

Care sunt diferitele tipuri de ascuțitoare de cuțite?

Există diferite tipuri de ascuțitoare de cuțite și le puteți găsi pe Kulina (vă rugăm să verificați aici cele mai bine vândute ascuțitoare de cuțite înainte de a vă decide). Alegerea depinde de tipul de cuțit pe care îl dețineți, de forma bisturiului cuțitului (forma marginii lamei) și de modul în care doriți să abordați procesul de ascuțire (manual sau electric). Principalele tipuri de ascuțitoare de cuțite sunt:

  • pietre de ascuțit (mulți profesioniști consideră că pietrele de ascuțit sunt cel mai bun mod de ascuțire a cuțitelor, deoarece puteți ascuți cuțitele la orice unghi),
  • ascuțitoare electrice,
  • ascuțitoare de mână,
  • oțeluri de ascuțire/montare utilizate pentru ascuțirea lamei de cuțit, ascuțire minoră. Acestea sunt fabricate din oțel, din ceramică sau au un strat de diamant.
  • ascuțitoare de cuțite zimțate dedicate cuțitelor cu lame zimțate

Cum se ascute un cuțit cu o piatră de ascuțit?

Mulți oameni cred că ascuțirea cuțitelor cu piatra de ascuțit are ca rezultat o margine mai ascuțită decât alte metode. Dacă vă decideți să cumpărați o piatră de ascuțit , este esențial să citiți mai întâi instrucțiunile furnizate de producător, dar procesul general este următorul:

  • scufundați și înmuiați piatra de ascuțit în apă
  • înclinați cuțitul la unghiul corect pe partea grosieră
  • treceți cuțitul în sus și în jos pe piatră cu o mișcare lină, asigurându-vă că acoperiți întreaga lamă și ambele părți ale acesteia (dacă cuțitul este cu două muchii)
  • întoarceți piatra pe cealaltă parte și repetați procesul
  • spălați și uscați cuțitul după ce ați terminat

Cum se ascute un cuțit cu o tijă de honuire?

Dacă doriți să folosiți o tijă de oțel, vă rugăm să urmați următoarele reguli, dar verificați întotdeauna mai întâi instrucțiunile producătorului:

  • țineți mânerul cuțitului în mâna dominantă și bagheta în cealaltă, ambele îndreptate în poziție verticală
  • poziționați călcâiul lamei pe oțel la aproximativ 2 cm de partea superioară a oțelului, creând o formă de V (aproximativ la un unghi de 15-20 de grade)
  • trageți cuțitul în jos pe oțel spre vârful lamei de 5-10 ori (asigurați-vă că numai muchia atinge oțelul, nu și partea laterală și mișcați cuțitul, nu oțelul)
  • atingeți tija cu o presiune medie și încercați să mențineți unghiul drept
  • se repetă același lucru cu cealaltă parte a lamei (dacă cuțitul este cu două muchii)