Spatule de bucătărie

2 articole în total
Spatulă pentru copt PROFI PLUS 28 cm, WMF
136 lei
WM1871956030
Spatulă pentru pește PROFI PLUS WMF
152 lei
WM1871336030

Spatule de bucătărie - Un mod mai ușor de a manipula alimentele

Ce este o spatulă de bucătărie?

O spatulă de bucătărie este un instrument folosit pentru a ridica, răsturna sau împrăștia mâncarea. De obicei, are un mâner și o lamă plată, subțire, dreptunghiulară sau ovală. Spatulele de bucătărie sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, în funcție de utilizarea dorită.

De exemplu, o spatulă mai mare poate fi folosită pentru a întoarce clătite, în timp ce o spatulă mai mică poate fi folosită pentru a glazura un tort. În plus, unele spatule includ o lamă cu fante care permit scurgerea lichidelor sau a uleiurilor în plus față de mâncarea pe care o ridică.

În general, o spatulă de bucătărie este un instrument multifuncțional care poate fi aplicat la o serie de sarcini culinare și de coacere.

La Kulina, oferim spatule de bucătărie de la producători renumiți, cum ar fi de Buyer și Zwilling. Avem, de asemenea, o varietate de alte spatule disponibile pentru utilizări mai specializate, cum ar fi spatule de bucătărie și spatule pentru glazură și decorare.

Care este diferența dintre o spatulă de gătit și o spatulă de copt?

Spatulele de gătit și cele de copt diferă în primul rând prin construcție și principalele utilizări.

În mod obișnuit, lama unei spatule de gătit este mai lată, mai lungă și mai flexibilă. Această lamă se poate strecura cu ușurință pe sub alimente fără a le deteriora, ceea ce o face perfectă pentru întoarcerea și rotirea alimentelor într-o tigaie sau pe o plită. În plus, spatulele de gătit pot fi folosite pentru a îndepărta orice particule de alimente care ar fi putut rămâne lipite de tigaie.

Pe de altă parte, spatulele de copt sunt făcute pentru a fi mai precise și mai delicate. Acestea au adesea o lamă mai îngustă, mai fermă și mai dreaptă, ceea ce îmbunătățește controlul în timpul manipulării produselor de patiserie delicate , cum ar fi prăjiturile, produsele de patiserie și fursecurile. Pentru a oferi o pârghie mai bună și pentru a evita ca mâna să stea în cale, lama este adesea decalată față de mâner. Sunt, de asemenea, mai flexibile pentru a permite întinderea cremelor sau răzuirea aluatului rămas de pe pereții bolului

La ce pot folosi o spatulă de bucătărie?

Spatulele de bucătărie sunt ustensile versatile, care pot fi folosite pentru o gamă largă de sarcini de bucătărie, cum ar fi întoarcerea și întoarcerea alimentelor, ridicarea alimentelor coapte, răzuirea bolurilor și a borcanelor, răspândirea condimentelor, amestecarea și mixarea, îndepărtarea alimentelor din tigăi, grătarul etc. După cum puteți vedea, există multe utilizări posibile ale unei spatule de bucătărie și acestea sunt limitate doar de nevoile, creativitatea și imaginația dumneavoastră în bucătărie.

De asemenea, puteți consulta colecția noastră de linguri de amestecare și seturi de ustensile de bucătărie pentru a vă asigura că aveți tot ce vă trebuie pentru a face față tuturor sarcinilor culinare.