Oale sub presiune

2 articole în total

Oale sub presiune - oale rapide și eficiente pentru bucătăria ta

Ce este o oală sub presiune pe aragaz? Cum funcționează o oală sub presiune?

O oală sub presiune pe aragaz este un tip special de oală care păstrează aburul generat pe măsură ce conținutul său este încălzit. Pe măsură ce aburul se acumulează, presiunea și temperatura cresc, ceea ce face ca gătitul să fie mult mai rapid. Capacul sigilat păstrează aburul în interior, ceea ce extrage mai multă aromă din alimente. Plitele sub presiune de pe aragaz folosesc aragazul ca sursă de căldură și sunt mai rapide decât cele electrice.

Pentru ce puteți folosi o oală sub presiune?

Oalele sub presiune sunt foarte versatile și pot fi folosite pentru:

  • înăbușire
  • aburire
  • rumenire
  • fierbere la foc mic

și prepararea de alimente cum ar fi tocănițe, supe, ciorbe, curry, supe, linte, fasole, piure de cartofi, legume, pui, etc.

Care sunt beneficiile gătitului cu o oală sub presiune?

Există multe motive pentru care atât de mulți oameni folosesc oale sub presiune și nu își pot imagina să gătească fără ele, chiar dacă este nevoie de ceva timp pentru a învăța cum să le folosești. Principalele beneficii ale oalelor sub presiune sunt:

  • gătitul cu o oală sub presiune este mai rapid și vă face viața mai ușoară,
  • oalele sub presiune sunt foarte versatile și vă permit să gătiți multe alimente diferite,
  • permit o gătire economică care vă permite să economisiți timp și energie,
  • temperatura ridicată scurtează timpul de gătire și extrage mai multă aromă din alimente, ceea ce face ca mesele să aibă un gust delicios,
  • atunci când gătiți cu o oală sub presiune se pierd mai puține substanțe nutritive și vitamine din alimente, ceea ce face ca mesele să fie mai sănătoase,
  • gătitul într-o singură oală înseamnă că trebuie să curățați și să spălați mai puțin după ce gătiți, iar capacul sigilat vă protejează blaturile de lucru de orice stropiri
  • aparatele de gătit sub presiune pe aragaz sunt mai rapide decât aparatele de gătit sub presiune electrice

Care sunt dezavantajele gătitului cu o oală sub presiune?

Nu puteți deschide oala sub presiune pentru a verifica dacă mâncarea este gata și este nevoie de ceva timp pentru a învăța cum să o folosiți, ceea ce, în unele cazuri, poate duce la o supracoacere a mâncării, dar odată ce ați învățat, veți dori să folosiți oala sub presiune tot timpul. Acest lucru vi-l putem garanta! De asemenea, trebuie să vă amintiți că atunci când gătiți cu o oală sub presiune trebuie să gătiți toate ingredientele exact în același timp și că nu este potrivită pentru toate tipurile de mâncăruri.

La Kulina veți găsi o mulțime de aragazuri sub presiune de încredere care reprezintă o investiție excelentă (consultați pagina noastră cele mai bine vândute oale sub presiune aici). O oală sub presiune de calitate, bine îngrijită, vă va servi mulți ani. Dacă sunteți în căutarea unei oale sub presiune bune, care va dura o viață întreagă, verificați oalele sub presiune de la Tefal sau WMF – mărci specializate în oale sub presiune fiabile și sigure, potrivite pentru toate sursele de căldură, care combină tehnologia cu designul.