Feliatoare brânzeturi

7 articole în total

Feliatoare de brânză - vă oferă o felie fără cusur prin brânza semi-dură și tare

Feliator de brânză - un Osthyvel

O mașină de feliat brânzeturi, denumită și Osthyvel în suedeză, este un tip de mașină de feliat în bucătărie, special concepută pentru a tăia brânzeturi semi-duri și tari.

Un feliator de brânză modern a fost inventat de Thor Bjørklund în 1925, în Norvegia, iar designul său s-a bazat pe planul tâmplarului.

Pe Kulina veți găsi mai multe tipuri de mașini de feliat brânzeturi (inclusiv cele bazate pe originalul Ostehvel) de la producători de top precum Fiskars și Zwilling. Asigurați-vă că mașina de feliat brânză pe care o alegeți se potrivește cu tipul de brânză pe care doriți să o feliați, să o serviți sau să o consumați cel mai des. Și dacă sunteți un fan al brânzei și dacă o adăugați la mâncărurile cu paste, puteți verifica și colecția noastră de răzătoare de bucătărie pentru câteva răzătoare de brânză grozave.

Ce tipuri de brânză puteți tăia cu un aparat de feliat brânză?

Un aparat de feliat brânză poate fi folosit pentru a tăia mai multe tipuri de brânză, cum ar fi:

Brânzeturi tari: Folosirea unui aparat de feliat brânzeturi este cea mai bună opțiune pentru felierea brânzeturilor tari, cum ar fi cheddar, parmezan și gouda. Aceste brânzeturi pot fi tăiate în felii groase sau subțiri, în funcție de preferințe.

Brânzeturi semidure: O mașină de feliat brânză poate fi folosită și pentru a tăia brânzeturi semi-dure, cum ar fi brânza elvețiană, Havarti și provolone. Poate fi nevoie de ceva mai multă presiune pentru a le tăia, deoarece sunt puțin mai moi decât brânzeturile tari.

Pentru tipurile de brânză moale, consultați colecția noastră de cuțite de brânză pe care le puteți folosi pentru a tăia și servi brânza în timpul unei cine cu prietenii. Dacă doriți să vă serviți selecția de brânzeturi franțuzești sau italiene în cel mai bun mod posibil, verificați și selecția de planșete de brânză și tapas pe care o oferim pe Kulina.

Cum se feliază brânza?

Brânza feliată poate fi folosită pentru a face sandvișuri sau ca gustare sau desert pentru oaspeții dumneavoastră. Indiferent la ce vrei să folosești brânza, trebuie să o feliezi într-un mod care să o facă să pară gustoasă. Iată câteva sfaturi despre cum să faceți acest lucru:

Așezați blocul de brânză pe placa de tăiat. Îndepărtați și aruncați orice înveliș care ar putea acoperi brânza.

Se taie blocul de brânză folosind un aparat de feliat brânză sau un cuțit. Construcția specială a dispozitivului de feliere a brânzei împiedică lipirea acesteia și asigură o grosime similară a tuturor feliilor. Tăiați-o dintr-o singură lovitură, fără probleme.

Continuați până când ați tăiat destulă brânză pentru oaspeții dumneavoastră. Partea rămasă din brânză poate fi păstrată în frigider pentru mai târziu. Asigurați-vă că scoateți brânza pe care doriți să o serviți cu cel puțin câteva ore înainte de a o servi. Brânza trebuie să se încălzească pentru a-și elibera întreaga aromă.