Cuțit de pâine FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer

Cod: DB428626
Marcă: de Buyer
519 lei –27 %
Cuțit de pâine FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
519 lei –27 % 375 lei
În stoc (1 ks)

Cuțitul de pâine De Buyer are o lamă zimțată de 25,6 cm lungime realizată din oțel de tacâmuri germane de înaltă calitate. Ascuțimea extremă și sistemul unic de echilibrare a cuțitului se vor potrivi nevoilor fiecărui bucătar. Mâner pentru o muncă confortabilă și fără oboseală.

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

DESCRIERE

Cuțitul pentru pâine și patiserie Fibre Karbon 2 de la De Buyer are o lamă zimțată lungă și este extrem de ascuțită. Datorită lamei sale de fierăstrău, acest cuțit este ideal pentru felierea pâinii și a altor produse de patiserie. Se poate descurca chiar și cu cruste tari și taie felii îngrijite fără a rupe miezul pufos.

Lama este fabricată din oțel inoxidabil german de înaltă calitate X50CrMoV15 (oțel special pentru cuțite), cu o duritate de 56 HRC (scara de duritate Rockwell). Seria FK2 are un sistem unic de echilibrare a cuțitelor pentru a se potrivi nevoilor fiecărui bucătar. Pur și simplu deșurubați piciorul din oțel inoxidabil de pe mâner și scoateți cantitatea necesară de inserții din oțel inoxidabil.

Mânerul cuțitului este realizat manual prin stratificarea fibrei de carbon. Acest lucru îl face foarte durabil, puternic și oferă o aderență plăcută și confortabilă pentru o tăiere fără oboseală. Scutul protejează degetele. Suportul pentru cuțite este ideal pentru a vă depozita cuțitele în siguranță.

SPECIFICAȚII

Lungimea lamei: 40,5 cm

Lungimea lamei: 26 cm

Material: oțel special pentru cuțite, fibră de carbon (mâner)

Culoare: argintiu, negru (mâner)

AVANTAJE ȘI DEZAVANTAJE

plus

Acest cuțit pentru pâine are o lamă zimțată și este ideal pentru a tăia pâine și alte produse de patiserie.

Lama este extrem de ascuțită.

Lama cuțitului este fabricată din oțel inoxidabil german de calitate superioară.

Sistem unic de echilibrare a cuțitului în funcție de nevoile bucătarului.

Scutul protejează degetele. Tranziție lină între boltă și mâner.

Mânerul ergonomic asigură o prindere sigură, confortabilă și plăcută pentru o muncă fără oboseală.

Cuțitul este, de asemenea, potrivit pentru uz profesional.

SFATURI PRACTICE

Se poate spăla în mașina de spălat vase: NU

Întotdeauna spălați cuțitul numai în apă rece pentru a asigura o ascuțire mai durabilă.

DIFERENȚA DINTRE UN OȚEL DE ASCUȚIT, O ASCUȚITOARE PORTABILĂ ȘI O PIATRĂ DE ASCUȚIT.

Folosiți oțelul de ascuțit în timpul întreținerii regulate - poate fi înainte de fiecare utilizare a cuțitului. Cu toate acestea, folosiți o ascuțitoare manuală sau o piatră de ascuțit doar din când în când pentru a readuce cuțitul la ascuțimea inițială, adică atunci când cuțitul este cu adevărat tocit.

OȚEL DE ASCUȚIT

Pentru întreținerea regulată a cuțitelor se utilizează un oțel de ascuțit. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a restabili rapid și ușor ascuțimea originală a cuțitelor. Utilizați oțelul de ascuțit pentru a întreține lama. Nu este ușor să creați o margine ascuțită pe un cuțit deja tocit - în acest caz, alegeți o ascuțitoare portabilă sau o piatră de ascuțit. Oțelul de ascuțit are un mâner, iar partea de ascuțire poate avea o suprafață mai fină sau mai grosieră. Oțelul de ascuțit nu este practic pentru întreținerea cuțitelor care sunt prea mari.

Partea de șlefuire a oțelului de ascuțit poate fi realizată din diferite materiale - diamant, ceramică, oțel special de tăiere etc. Lungimea părții de ascuțire trebuie aleasă în funcție de lungimea lamelor cuțitelor ce urmează a fi ascuțite. Avem oțeluri de ascuțit cu părți de ascuțit de la 20 cm până la 31,5 cm - ascuțitoare speciale pentru măcelari pentru ascuțirea cuțitelor mari.

Ascuțirea cuțitului cu un oțel de ascuțit

broušení nože ocílkou

Țineți oțelul de ascuțit vertical într-o mână și cuțitul în cealaltă mână (înclinat la aproximativ 20° față de suprafața ascuțitorului). Cel mai bine este să aveți un suport (de exemplu, o masă și un prosop pentru a împiedica ascuțitoarea să alunece) pentru a menține același unghi pe toată lama și pentru a menține ascuțirea precisă. Lucrul cu oțelul de ascuțit necesită practică pentru a evita apariția unor dinți nedoriți pe lamă. Trageți cuțitul de la călcâi spre vârf împotriva lamei și repetați același lucru din cealaltă parte a lamei (de 20 de ori pe fiecare parte). Încercați să păstrați același unghi între cuțit și oțelul de ascuțit și nu apăsați prea tare.

ASCUȚITOARE DE MÂNĂ

Ascuțitoarea de mână este folosită pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitului. Spre deosebire de oțelul de ascuțit, aceasta se poate descurca chiar și cu cuțitele neascuțite. Ascuțitoarea portabilă conține discuri de șlefuit din diferite materiale, pe care le folosiți pentru a întinde cuțitul. Ascuțirea cuțitelor cu ascuțitoarea portabilă este ușoară și rapidă. Treceți lama pe toată lungimea cuțitului de câteva ori prin roțile de șlefuit și veți avea din nou un cuțit perfect ascuțit. Trebuie să folosiți ascuțitoarea portabilă doar o dată pe lună sau dacă cuțitul este deja tocit. Un oțel de ascuțit este suficient pentru o întreținere regulată înainte de tăiere.

PIATRĂ DE ASCUȚIT

Piatra de ascuțit cuțite are o suprafață cu o anumită grosime. Există, de asemenea, o piatră de ascuțit cu granulație dublăd, cu o parte grosieră și cealaltă fină. Piatra de ascuțit este utilizată pentru a restabili ascuțimea originală a cuțitelor. Piatra de ascuțit trebuie să fie umezită înainte de utilizare, iar lamele cuțitului trebuie să fie așezate la unghiul corect față de aceasta (aproximativ 12 - 15°).

Ascuțirea cuțitului cu o piatră de ascuțit

broušení nože brusným kamenem

Așezați lama cuțitului pe un capăt al pietrei și trageți cuțitul uniform și ușor spre dreapta împotriva lamei. Întoarceți cuțitul și trageți în același mod, dar în direcția opusă. Treceți întotdeauna pe toată lungimea lamei. Cu toate acestea, aveți grijă să nu prindeți lama pe marginea pietrei de ascuțit. Trageți de cuțit ca și cum ați încerca să tăiați o felie subțire dintr-un cuțit. Nu puneți prea multă presiune pe cuțit. Se ascuțește mai întâi pe o suprafață mai grosieră și apoi pe o suprafață mai fină pentru a netezi lama și a îndepărta bavurile.

GRANULAȚIA PIETREI DE ASCUȚIT

Alegeți granulația pietrei de ascuțit în funcție de utilizarea cuțitului. Lama este șlefuită pe o piatră de șlefuit cu o margine mai aspră, ideală pentru tăierea ingredientelor moi și fibroase, cum ar fi legumele sau carnea. Pe pietrele de șlefuit mai fine (cu o grosime mai mică) obțineți o margine netedă care este potrivită pentru tăierea cu presiune mai degrabă decât pentru tragere, de exemplu, atunci când tăiați sau jupuiți. Lama rezultată depinde de grosimea (granulația) pietrei de ascuțit și de unghiul la care ascuțiți cuțitul.

Granulația (grosimea) pietrei de ascuțit este dată de un număr care corespunde numărului de ochiuri de sită per inch (25,4 mm) prin care trece abrazivul în timpul cernerii. Astfel, cu cât numărul este mai mare, cu atât este mai densă sita și cu atât mai fin este abrazivul. Standardele internaționale FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) indică dimensiunea granulației, a se vedea tabelul:

Dimensiunea granulelor conform FEPA

Denumire verbală

7, 8, 10, 12

dur

14, 16, 20, 22, 24, 30

dur

36, 40, 46, 54, 60

mediu

70, 80, 90, 100, 120

fin

150, 180, 220, 240

foarte fin

280, 320, 400, 500, 600

deosebit de fin

800, 1000, 1200

extra fin

Celozrnný chléb

PÂINE INTEGRALĂ FĂRĂ FRĂMÂNTARE

Ingrediente
3 căni (708 ml) apă călduță (nu fierbinte), 1 lingură de drojdie uscată, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de ulei vegetal (de ex. de floarea-soarelui sau de rapiță), 1 lingură de oțet, 3 căni (375 g) făină de grâu simplu sau de spelta simplă, 2,5 până la 3 căni (324 până la 389 g) făină integrală de grâu, 1 până la 1,5 lingurițe sare, nuci, semințe după gust

Procedura
1. Într-un castron mare, se amestecă apa caldă, drojdia și zahărul. Apa nu trebuie să fie fierbinte, ci mai degrabă la temperatura corpului, pentru a nu degrada drojdia. Așteptați câteva minute până când vedeți că drojdia este activă și formează bule la suprafață, apoi adăugați oțetul și uleiul.

2. Adăugați făina simplă, ceașcă cu ceașcă, amestecând bine aluatul între fiecare ceașcă. Acum adăugați făina integrală de grâu și sarea, din nou treptat, amestecând bine între fiecare adăugare. Acest aluat va fi foarte subțire, moale și lipicios. Adăugați semințe, nuci sau orice altceva vă place. De asemenea, puteți încerca ierburi aromatice, roșii uscate, usturoi sau ceapă prăjită.

3. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă într-un loc cald să crească timp de 30-40 de minute, până când își dublează volumul.

4. Preîncălziți cuptorul la 185 °C. Cu ajutorul unei spatule, transferați aluatul în tava de pâine (aluatul va face 2 pâini). Se presară suprafața cu mai multe semințe și se coace timp de aproximativ 50 de minute, până când pâinea este aurie deasupra. De asemenea, vă puteți da seama că pâinea este gata la prima vedere prin simplul fapt că se îndepărtează de părțile laterale ale formei și că apare un mic gol în jurul perimetrului. După ce scoateți pâinea din cuptor, o puteți strecura ușor pe un grătar de sârmă unde se răcește frumos, fără să se ardă. Pentru a verifica dacă pâinea este deja coaptă, bateți în partea de jos a pâinii, ar trebui să sune a gol.
Sursa rețetei și imaginea rețetei: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

REȚETĂ PENTRU PÂINE DE CASĂ CU CHIMEN

lngrediență

200 g făină de secară (poate fi integrală), 300 g făină de grâu pentru pâine, 200 g făină simplă de grâu (poate fi integrală, de grâu sau de spelta), chimen integral (aproximativ 15 g), 15 g drojdie proaspătă, 1 linguriță de zahăr (sau miere, melasă, ...), 490 ml apă (puteți încerca bere, zer), 15 g sare

Domácí kmínový chléb

Procedura
1. Fărâmițați drojdia în bolul robotului de bucătărie. Dacă nu aveți un robot de bucătărie, veți frământa aluatul cu mâna. Se adaugă zahărul și se amestecă cu o furculiță până când devine o pastă subțire. Se amestecă cu apa și se amestecă bine cu un tel.

2. Apoi, adăugați toate celelalte ingrediente din rețetă. Porniți mașina la viteză mică și lăsați-o să frământe timp de 10 minute. Dacă folosiți o mașină de copt de casă, lăsați-o să frământe timp de 30 de minute și apoi scoateți aluatul.

3. Puneți aluatul lucrat și lipicios în mod ideal într-un castron de plastic uns cu o linguriță de ulei. Dacă nu aveți unul cu capac, puneți bolul într-o pungă de plastic. Se lasă la temperatura camerei să crească timp de o oră. Se pliază o dată în acest timp. Acest lucru se face prin întinderea marginilor aluatului și prin împreunarea lor în centrul aluatului. Chiar în castronul din jur.

4. După o oră, ungeți puțin linia și întindeți aluatul într-un pătrat aproximativ. Se pliază și se strânge pentru a forma un con. Se pune făină de secară și se așază conul de aluat cu „cusătura” în sus. Puteți lăsa aluatul să crească într-o strecurătoare acoperită cu un prosop de bucătărie. După răsturnare, nu se va desface în timpul coacerii. Puneți aluatul înapoi în pungă și lăsați-l să crească timp de o oră. După aproximativ 20 de minute, se pornește cuptorul cu piatra de copt și cratița cu apă. Dacă le coaceți pe o foaie de copt, le puteți reîncălzi mai târziu. Cuptorul trebuie să atingă o temperatură minimă de 250 °C .

5. Se răstoarnă cu grijă pâinea crescută, care a umplut complet forma de pâine. Se pudrează aceasta cu făină grosieră sau de porumb. Pâinea va aluneca mai bine pe ea. Dacă coaceți pe o foaie de copt, este important să nu o scoateți deloc. Se răcește repede și pâinea s-ar crăpa în jurul perimetrului. Pregătiți aproximativ 200 ml de apă fierbinte dintr-un ceainic, o lamă de ras și o lopată de plantat. Va trece foarte repede. Atenție mai ales la abur!

6. Se răstoarnă pâinea, se taie dacă doriți și se strecoară rapid pe o piatră sau pe o tavă de copt în cuptor. Se toarnă apă în tava de jos din partea inferioară a cuptorului și se închide rapid cuptorul. Setați cronometrul pentru 15 minute.

7. Apoi se scade temperatura la 190 - 200 °C . Scoateți foaia de copt în apă și coaceți timp de 30 de minute.

8. Se lasă să se răcească pe un grătar de sârmă. Nu tăiați pâinea caldă! Ai obține o micșorare!

Se folosesc ingredientele de mai sus pentru a pregăti o pâine de 1200 g.

Sursa rețetei și imaginea rețetei: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Parametri suplimentari

Categorie: Cuțite de pâine
Greutate: 0.28 kg
Culoare: Negru
Material: Oțel inoxidabil
Dimensiune: 26 cm
Lungimea lamei: 26 cm
Tip produs: Cuțit de patiserie
Seria: De Buyer Fiber Carbon
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Nu completaţi acest câmp: