Pui condimentat cu orez și conopidă

Dušené kuře

 

Puiul înăbușit în stil indian este condimentat în așa fel încât va fi plăcut chiar și pentru copii. Încălziți-vă trupul și sufletul. Încercați rețeta din revista culinară Apetit pentru Kulina.

Pui condimentat cu orez și conopidă

preparare 30 minute + marinare
■ fierbere înăbușită 40 minute ■ pentru 6 persoane


Ingrediente:

sare și piper proaspăt măcinat
1 lingură de turmeric măcinat
1 lingură de boia dulce măcinată
1 lingură de chimen
10 bucăți de pui (partea superioară a pulpelor și ciocănelele)
5 căței de usturoi, întregi și curățați de coajă
1 lămâie, tăiată în felii
3 linguri de ulei de măsline
1 lingură de unt
2 căni de orez basmati
4 căni de supă de pui
1 lingură de condiment garam masala
1/2 conopidă, tăiată în buchețele
1 ceapă, tăiată în felii
o mână de frunze de pătrunjel sau de coriandru

Pregătire:

■ Se amestecă sarea, piperul, turmericul, boiaua și chimenul într-un bol. Se pune puiul, usturoiul, feliile de lămâie într-un bol mare și se presară cu condimentele mixate. Se amestecă și se lasă la marinat timp de 2 ore.

■ Se încing 2 linguri de ulei de măsline într-o oală mare și se prăjește carnea pe toate părțile până devine aurie, apoi se scoate și se dă deoparte. Se adaugă o lingură de unt și se prăjesc rondelele de lămâie, se scot și se dau deoparte.

■ Se toarnă orezul, se amestecă și se acoperă cu supa de pui. Se presară cu condimentul garam masala, și se aduce la fierbere. Aranjați puiul și feliile de lămâie deasupra orezului. Se reduce focul, se acoperă și se fierbe până când puiul este fraged și orezul este gata, adăugând buchețelele de conopidă înainte de sfârșitul fierberii. (Se poate fierbe și în cuptorul încălzit la 160 °C.)

■ Între timp, se încălzește restul de ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa și se caramelizează la foc mic. Se presară ceapa peste mâncare, se acoperă și se lasă să se odihnească timp de câteva minute. Se servește presărat cu frunze de pătrunjel.

Autorul rețetei: Revista Apetit - scris cu gust

 

tmp

Pregătit într-o oală din fontă Staub

Fonta conduce căldura perfect și uniform, este neaderentă și foarte durabilă. Acest lucru o face deosebit de potrivită pentru prăjirea lentă și fierberea înăbușită. Marca franceză Staub combină aceste calități cu suprafețe frumos emailate pentru a crea oale preferate de bucătarii Michelin.