Brownies delicios de bune

Brownies on Revol Pekoe

 

Brownies sunt paradisul ciocolatei. Delicioase, seducătoare, irezistibile. Sunt deosebit de bune atunci când sunt combinate cu fructe de pădure, care le conferă acea legendară notă de picant. Vrei să răsfeți pe cineva? Brownies sunt pur și simplu perfecte pentru acest scop.

Brownies cu sos de zmeură


Aluat:

6 ouă mari
270 g făină
510 g picături de ciocolată
(sau ciocolată tăiată în bucăți mici)
170 g cacao olandez
590 g zahăr
340 g unt
1 și 1/2 linguriță de praf de copt
1 și 1/2 linguriță de sare
1 și 1/2 linguriță de cafea instant (opțional)
20 g extract de vanilie

Pentru sos:

400 g zmeură congelată
120 ml apă
1 lingură de zahăr pudră
1 și 1/2 linguriță de amidon de porumb

Preparare:

Rețetă pentru o tavă standard de dimensiuni mari (aprox. 40x30 cm dimensiuni exterioare).
Procedura descrisă este pentu un robot de bucătărie cu paletă atașată pentru amestecare, dar poate fi efectuată și manual. Preîncălziți cuptorul la 175 de grade și ungeți o tavă de copt cu ulei.
Se pun într-un bol ouăle, cacaua, sarea, praful de copt, cafeaua și extractul de vanilie. Amestecați la viteză mică, când se omogenizează pudra de cacao, măriți viteza la medie și amestecați timp de un minut până când se omogenizează.
Se topește untul într-o cratiță, se adaugă zahărul și se încălzește până se topește untul (nu trebuie să înceapă să fiarbă!). Amestecul este gata atunci când începe să strălucească. Se adaugă în bolul din robotul de bucătărie și se amestecă la viteză mică timp de un minut.
Apoi se adaugă făina și ciocolata, se amestecă timp de un minut. Se va forma un amestec mai gros, cu siguranță nu va curge.
Se transferă într-o tavă de copt, se netezește uniform pe toată suprafața și se dă la cuptor pentru 30-35 de minute. Apoi se lasă să se răcească! Proaspăt scoase din cuptor, negresele se vor fărâmița, dar apoi vor fi minunat de moi și umede.
Pentru sos, puneți zmeura într-o cratiță cu jumătate din apă și zahărul. Se aduce la fierbere, apoi se presează tot amestecul printr-o sită fină (se aruncă semințele și pulpa), se pune din nou în cratiță și se adaugă amestecul de amidon cu restul de apă. Se fierbe timp de un minut. Sosul nu se va îngroșa, ci va căpăta o vâscozitate plăcută.
Se servesc acoperite cu sos, garnisite cu fructe proaspete sau fructe liofilizate.

 

tmp

Servite pe: Revol Pekoe

Revol Pekoe este o colecție concepută pentru a celebra arta preparării ceaiului. Este un tribut adus tehnicii înalte și preciziei în utilizarea materialelor, combinând frumusețea și funcționalitatea, estetica gastronomică și liniile pure ale tradiției asiatice. Colecția îmbunătățește experiența de a servi ceaiul și este originală atât vizual cât și tactil. Suprafața exterioară este lustruită special pentru a oferi o senzație moale și senzuală la atingere.